Haken #137: Ray de olifant in de pyjamaset (Amigurumi verkleedfeestjes)

Haken Ray olifant pyjamaset Amigurumi verkleedfeestjes
Reclame

Haken Ray olifant pyjamaset Amigurumi verkleedfeestjes
Na al twee knuffels gehaakt te hebben uit het haakboek ‘Amigurumi verkleedfeestjes’ was ik helemaal enthousiast en kon een derde knuffel niet uitblijven. Dit keer koos ik voor Ray de olifant in een pyjamasetje. In dit artikel vertel ik er alles over.

Het haakpatroon Ray de olifant in de pyjamaset

Het haakpatroon van ‘Ray de olifant in de pyjamaset’ komt uit het boek: ‘Amigurumi verkleedfeestjes, maak 4 vrolijke knuffels met 25 verschillende outfits’. In het haakboek staan 4 basis knuffels, een hond, beer, hert en olifant. Één van deze basis knuffels haak je eerst, daarna haak je één van de 25 verschillende outfits.

Ik koos ervoor om de olifant als basis knuffel te haken. De basis knuffels hebben allemaal qua moeilijkheid 1-2 sterren (makkelijk-gemiddeld). De pyjamaset outfit heeft een moeilijkheidsgraad van 3 sterren (moeilijk). Na de vest van Hugo de fitnessbeer en de jas van Becca het hert in poolset durfde ik de pyjamaset ook wel aan.

Al eerder uit dit haakboek haakte ik:

Voor mijn Ray de olifant in de pyjamaset gebruikte ik:

Een geluk in dit haakboek haken ze, net als ik graag, met Yarn and Color MUST-HAVE. Toch had ik veel kleuren niet in huis dus zocht ik andere kleuren die ik leuk vond. Let op ik haak wel redelijk strak, het kan dus dat je meer grammen nodig hebt.

 • Lichtgrijs katoengaren, Yarn and Colors Soft grey, 90 gram
 • Lichtroze katoengaren, Yarn and Colors Pastel pink, 50 gram
 • Lichtblauw katoengaren, Yarn and Colors Ice blue, 45 gram
 • Restje wit katoengaren, Yarn and Colors Marble
 • Acrylgaren om pompon te maken
 • Haaknaald 2 mm
 • 3 knopen voor de pyjama
 • Vulling
 • Veiligheidsoogjes 7 mm
 • Steekmarkeerders
 • Stopnaald
 • Knopspelden
 • Karton

Haken van Ray de olifant in de pyjamaset

Advertentie

De basis knuffel haken, de olifant
De basis knuffel die ik gebruikte is de naakte olifant. Deze olifant past dan straks de pyjamaset. Het begin haken van de naakte olifant is bijna hetzelfde als bij de beer en het hert alleen dan zonder trui. Verder hebben de naakte basis knuffels een navel. Ik besloot deze bij mijn olifant niet te haken. Die leek mij niet zo mooi, je ziet dan denk ik een bobbel in de pyjama als de olifant deze aan heeft.

Het hoofd is wel helemaal anders in vergelijking tot het hert en de beer. Erg leuk die slurf en de slagtanden en natuurlijk de grote oren.
Ray olifant pyjama Amigurumi verkleedfeestjes

Slaapmuts
De slaapmuts was erg leuk om te haken. Zoals het haakpatroon is opgebouwd had ik niet verwacht, maar het is allemaal duidelijk uitgelegd en begeleid met goede foto’s. De pompon aan de muts heb ik lekker compact gemaakt. Wil je weten hoe ik deze pompon heb gemaakt? Op mijn blog heb ik een uitgebreid artikel over hoe je een pompon kunt maken: DIY #69: Uitleg kleine en grote volle pompons maken.

Pyjama
Het begin van de pyjama ging eigenlijk wel goed, maar daarna vond ik het toch wel lastig. Het haakwerk wordt best wel eens gekeerd, en daardoor wist ik niet meer zo goed wat de binnen- en buitenkant was. Ergens in dit proces heb ik een foutje gemaakt, daardoor kwam ik bij de broekspijpen volgens mij niet helemaal uit zoals het hoorde. Ik denk dat mijn buitenkant, de binnenkant van het haakwerk was. Met bloed, zweet & bijna tranen is de pyjama toch af. Al met al de moeite waard, maar wat baal ik dat hij niet foutloos is.

De pantoffels
De pantoffeltjes waren een verademing om te haken na de pyjama. Gewoon even een makkelijk patroon. De pantoffels passen gelijk goed aan de voetjes.

Het eindresultaat van Ray de olifant in de pyjamaset

Het eindresultaat vind ik erg schattig, toch moet ik zeggen dat ik baal van mijn foutjes in de pyjama. Ik heb ook niet echt een idee waar ik een foutje heb gemaakt. Erg irritant, moeilijk om los te laten…. Toch is het wel een schattige en lieve olifant geworden, waar ik wel blij mee ben.

Advertentie

Dit haakpatroon zou ik ook niet meer zo snel gaan haken. Leuk voor één keertje, maar er zit een hoop frustratie in ;-). Ben je echt een gevorderde haker dan kan ik dit patroon wel aanraden. In het boek staan er niet voor niks 3 sterren bij (moeilijk). Maar voor echte beginners is het wel erg lastig!

Amigurumi verkleedfeestjes ray olifant pyjama

Haakboek Amigurumi verkleedfeestjes olifant ray pyjamaset

Ray olifant pyjamaset Amigurumi verkleedfeestjes

Heb jij wel eens een haakpatroon gehaakt wat achteraf moeilijker was dan je dacht?

Gerelateerde artikelen:

Haken #136: Victor Kikker (Pica Pau)
Haken #135: Meyer de wilde eend & babyeendjes (Het beste van Zoomigurumi)
Haken #134: Agatha Bij (Pica Pau deel 2)
Haken #133: Anti de miereneter (Zoomigurumi 10)
Haken #132: Ramón Ezel (Pica Pau)
Haken #131: Mees de Pinguïn 2, gratis haakpatroon
Haken #130: Leopold de Pauw (Het beste van Zoomigurumi)
Haken #129: Alexia het Konijn, gratis haakpatroon

Advertentie

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

2 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.