Haken #116: Rendiertje Mia (Haakpatroon MyKrissieDolls)

haken rendier kerst Rendiertje mia haakpatroon
Reclame

haken rendier kerst Rendiertje mia haakpatroon
Toen MyKrissieDolls haar nieuwe haakpatroon van rendiertje Mia bekend maakte, was ik gelijk verliefd. Ik besloot daarom het haakpatroon en het bijbehorende garen gelijk te kopen. In dit artikel vertel ik over rendiertje Mia, vertel ik mijn ervaringen met het haken en geef tips.

Het haakpatroon en benodigdheden van Rendiertje Mia

Het haakpatroon van rendiertje Mia kun je kopen op de site van MyKrissieDolls. Het is een los patroon. Bij het patroon staat gelijk welk garen je kunt gebruiken. Ik besloot mijzelf eens te verwennen en het complete garenpakket ook via MyKrissieDolls te kopen. Eigenlijk doe ik dit nooit, want ik haak net zo lief met goedkoper garen, maar je mag jezelf toch best wel eens een cadeautje doen?

Een tweede hertje maken met één compleet garenpakket
In het pakket met garen zat van elke kleur één hele bol van 50 gram. Van de kleur Topaz zaten er twee bollen in. Ik zag in het begin al dat ik van alle kleuren behalve Topaz (de hoofdkleur) nog genoeg garen zou over hebben om een tweede hertje te haken. Daarom ben ik per onderdeel gaan wegen hoeveel gram ik van de kleur Topaz gebruikte. Maar na het haken van één rendiertje had ik zelf nog meer dan één bol garen over van de kleur Topaz. Ik kon met dit garenpakket gelukkig twee hertjes haken. Let op ik haak wel strak. Heb je minder over? Dan zou je je tweede Mia ook een roze trui kunnen geven, hierdoor gebruik je minder Topaz en van Peach heb je echt meer dan genoeg.

Wat ik heb gebruikt voor mijn rendiertje Mia (LET OP ik haak strak):

 • Durable Soqs Topaz (2193, ca. 37 gr)
 • Durable Soqs Ivory (326, ca. 3 gr)
 • Durable Soqs Chestnut (406, ca. 10 gr)
 • Durable Soqs Bleached sand (409, ca. 3 gr)
 • Durable Soqs Peach (211, ca. 3 gr)
 • Durable Soqs Black (325, ca. 5 gr)
 • Durable Soqs Tomato (318, ca. 5 gr)
 • Haaknaald 2,25 mm
 • Vulling
 • Veiligheidsoogjes 10 mm
 • Steekmarkeerder
 • Stopnaald
 • Knopspelden

Het rendiertje Mia haken

Advertentie

Het lichaam haken
Het patroon begint niet bij het lichaam, maar omdat ik toen ik begon nog nooit met sokkenwol had gehaakt wilde ik beginnen met een makkelijk onderdeel :-). Het haken met deze sokkenwol ging eigenlijk erg fijn. Het garen is glad en niet stroef. Waar ik wel erg aan moest wennen is de kleine haaknaald. Meestal werk ik namelijk met Zeeman Royal garen en daarbij haaknaald 3mm.

Het haken van het lichaam ging verder helemaal goed.
Haken rendiertje mia lichaam makkelijk

Het hoofd haken
Het hoofd maken was eigenlijk moeilijker dan ik dacht. De basis van het hoofd en de oren waren makkelijk te haken. De oren vind ik zo schattig trouwens. De juiste plek van de ogen en oogvlekken was nog even zoeken, zeker ook omdat je de ogen vastmaakt voordat het hoofd helemaal is opgevuld.

Maar het moeilijkste vond ik het gewei haken. Het gewei heeft eigenlijk best veel vasten in een ring maar door het minderen en meerderen met een kleine haaknaald en ook donkere garen maakte ik toch een paar foutjes en ben ik opnieuw begonnen. Gelukkig lukte het daarna wel.
Haken rendiertje mia hoofd

De benen, armen en staart
De benen, armen en staart waren prima te haken. Geen bijzonderheden. De hoefjes maakte de armen echt af. De hoefjes van de benen maakte ik pas na het in elkaar zetten, zodat deze netjes aan de bovenkant zitten straks.
Haken rendiertje mia losse onderdelen

Rendiertje Mia in elkaar zetten
Toen ik alle losse onderdelen had gehaakt zette ik het hertje in elkaar. Het hoofd zette ik als eerste op het lichaam, daarna zette ik de benen en armen vast met knopspelden. Toen ik tevreden was zette ik alles vast met naald en draad. Als laatste maakte ik het staartje vast.
Haken rendiertje mia MyKrissieDolls hert haakpatroon

Het eindresultaat

Advertentie

Als laatste haakte ik de col van het rendier en was Mia klaar :-). Ik ben echt zo blij dat ik dit patroon heb gekocht. Het is echt zo’n schatje. Deze krijgt een mooi plaatsje in huis met kerst.
Haken rendiertje mia eindresultaat MykrissieDolls

Gerelateerde artikelen

Haken #115: Murray zeeotter (Pica Pau)
Haken #114: American Stafford Nala, haakpatroon MyKrissiedolls
Haken #113: Mees de Pinguïn, gratis haakpatroon
Haken #112: Boxer Bruno, haakpatroon MyKrissiedolls
Haken #111: Bao de giraf (Zoomigurumi 10)
Haken #110: Hoesje voor een flesje (gratis haakpatroon)
Haken #109: Gerty de gekko (Zoomigurumi 9)
Haken #108: Charles Specht (Pica Pau)

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

3 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.