Haken #35: Hond Siberische Husky Rosie

Haken hond siberische husky mykrissiedolls
Reclame

Haken hond siberische husky mykrissiedolls
Vandaag show ik mijn derde hondje wat ik heb gemaakt uit het haakboek ‘Mijn hondjes van sokkenwol’. Mijn eerste twee hondjes maakte ik met katoen garen. Husky Rosie haakte ik ditmaal met acryl garen Royal van Zeeman. Ik vertel je welke en hoeveel garen ik heb gebruikt, welke garen mijn voorkeur heeft, mijn ervaringen met het haakpatroon en ik laat zien hoe ik mijn husky maakte.

Het haakpatroon van Siberische Husky Rosie

Het haakpatroon van Rosie komt uit het boek ‘Mijn hondjes van sokkenwol’ van Kristel Droog-Dekker (MyKrissieDolls). In het boek staan nog veel meer haakpatronen van honden, zie bijvoorbeeld mijn eerder gehaakte hondjes Berner Sennen Balou en Labrador Spike. Dit boek kreeg ik van Sinterklaas, maar het is ook gewoon te koop bij de boekhandel ;-).

Wat heb ik gebruikt voor Husky Rosie:

 • Royal garen, Zeeman Wit, ongeveer 54 gram gebruikt
 • Royal garen, Zeeman Antraciet, ongeveer 51 gram gebruikt
 • Royal garen, Zeeman Zwart voor de Neuss
 • Restje roze garen voor de voetzolen en tongetje
 • Restje mintgroen garen voor de halsband
 • Hondenbedeltje voor aan de halsband (AliExpress)
 • Haaknaald 3 mm
 • Vulling
 • Grind en sok
 • Veiligheidsogen, 12×9 mm
 • Stopnaald, knopspelden en steekmarkeerders

Het hoofd

Als eerste begon ik met het haken van het hoofd. Bekend terrein na twee hondjes. Om de ogen en accenten op het hoofd op de juiste plek te krijgen, maak ik met garen ijkpunten. Een oogje had ik al op de juiste plaats vastgemaakt op de foto.
Haken husky Rosie hoofd ogen
Door mijn ijkpunten had ik de kleuraccenten op het hoofd ook best snel gemaakt.
Haken husky aftekeningen hoofd
Bij de andere gehaakte hondjes maakte ik eerst alle losse onderdelen. Bij de Husky besloot ik gelijk het hoofd helemaal af te maken en in elkaar te zetten.
Haken siberische husky hoofd

Het lichaam en buikvlek

Het lichaam heb ik nu al een paar keer gehaakt en haakt lekker weg. De buikvlek was ook geen probleem. Het lichaam vulde ik weer op met een sok met grind, zo blijft deze beter staan. Het lichaam maakte ik ook weer gelijk vast ook aan het hoofd :-).
Haken husky sokkenwol hoofd lichaam

Armen, benen en staart

Advertentie

De armen, benen en staart heb ik ook al een paar keer gehaakt. Bij de armen heb ik wel geleerd dat ik niet 3 vasten extra moet doen zoals in het patroon, maar 4 of 5 vasten om de armen naar voren te laten wijzen. Even vouwen en voor het lichaam houden voor het dichtmaken geeft een beter beeld.
Haken husky armen benen poten
Haken hondjes sokkenwol husky staart

Finishing touch

Voor Rosie koos ik voor een mintkleurige halsband met een hondenbedeltje.
Haken husky halsband bedeltje

Het eindresultaat

Met het eindresultaat ben ik erg blij. Husky Rosie lijkt erg op het origineel. Ik blijf fan van deze haakpatroontjes van hondjes. Binnenkort volgt er vast wel weer een hondje :-).
Haken husky Rosie eindresultaat mykrissiedolls

Katoen of acryl garen?

Mijn eerste twee hondjes maakte ik met katoen. De husky in dit artikel heb ik gemaakt met acryl garen. Eerlijk gezegd vind ik acryl garen zelf makkelijker haken. Voor katoen gebruik ik haaknaald 2,25 mm voor acryl 3 mm. Groter haken vind ik fijner. Ook krijg ik van acryl geen kramp in mijn handen en van katoen wel.

Qua uiterlijk van de hondjes maakt het mij eigenlijk niet uit, maar dat is natuurlijk smaak. Nog een voordeel van acryl is dat het goedkoper is. Een bol Royal van Zeeman kost maar € 0,99 (100 gr, 241 m). Katoen garen Yarn and colors kost € 2,00 per bol (50 gr, 125 m).

Al met al haak ik dus het liefst met acryl. Maar ik ga zeker ook nog hondjes maken met katoen. De juiste kleuren heb ik ook al gekocht :-).

Advertentie

Belangrijk punt is ook dat ik mijn gehaakte knuffels niet laat gebruiken als knuffel. Voor knuffels voor kinderen wordt wel aangeraden om katoen te gebruiken. Die blijft bij wassen mooier.

Links Berner Sennen Balou (katoen), midden Sibrische husky Rosie (Acryl) en rechts Labrador Spike (katoen)
Haken mykrissiedolls husky rottweiler labrador

Met welk garen haak jij het liefste?

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #34: Knuffeldoekje Olifant van DenDennis
Haken #33: Hond Labrador Retriever Spike
Haken #32: wandhanger ijsbeer
Haken #31: Harold IJsbeer en Evi de Pinguïn
Haken #30: Hond Berner Sennen Balou
Haken #29: mijn tweede omslagdoek Granny steek sjaal
Haken #28: Kersthert Tobi
Haken #27: Mijn eerste omslagdoek, Duitse St. Jacobsschelp patroon
Haken #26: Konijntje Lilly

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

19 reacties

 1. I would love this pattern if it could be translated to English. I think it would sell fast. This husky is absolutely gorgeous! 😲

 2. Wauw wat mooi geworden. Ben ook poging aan het wagen. Mijn eerste knuffel. Maar kom niet helemaal uit de oren. Heb je nog tips hoe ik die vorm mooi maak?

  1. hoi Saskia, dat is lastig uit te leggen in tekst. Het beste is om even de vraag te stellen op de facebookpagina van MyKrissieDolls. Daarop kunnen antwoorden gestuurd worden met foto :-).

 3. Ohh wat is ie lief geworden! En wat een mooie patronen ook. Ik haakte in het begin ook altijd met Acryl, door de fijne prijs. Maar gaan de weg ben ik voor katoen gegaan omdat dit langer mooi blijft, En met haken vind ik het juist fijner werken 🙂

 4. Het is weer super geworden, je hondje!
  Ik heb ook altijd het dilemma, acryl of katoen. Ik haak inderdaad ook liever met acryl, dat is niet zo stroef, maar katoen ziet er soms dan weer beter uit (toch bij mijn haaksels, die van jou zien er altijd goed uit met wat je ze ook haakt)

 5. Wat een onwijs leuke weer! Echt een schatje is het geworden met zijn tong uit zijn mond en het lieve halsbandje. Dat bedeltje maakt hem helemaal af.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.