Haken #57: Slingeraap, uit een boek van Dendennis

Haken DenDennis slingeraap katoen
Vandaag mijn eerste amigurumi die ik haakte uit mijn nieuwe haakboek van DenDennis. Ik koos voor de feestelijke slingeraap. Meer over het haakpatroon, het boek, wat ik gebruikt heb en mijn ervaringen en tips lees je in dit artikel.

Haakpatroon Slingeraap

Het haakpatroon van deze feestelijk slingeraap komt uit het boek ‘heel veel knuffels haken met deze dubbeldikke DenDennis’. Het haakboek is op veel plaatsen te koop. In het boek staan 40 verschillende haakpatronen en dan allemaal knuffels. En knuffels haak ik het liefst :-).

Wat ik gebruikte voor mijn slingeraap:

 • Katoengaren, deze had ik allemaal nog liggen in bijna de juiste kleuren en zijn restjes garen: bruin (gebruikt ongeveer 25 gram), beige (gebruikt ongeveer 13 gram), geel, oranje, rood, blauw en groen
 • Haaknaald 2,25 mm
 • Veiligheidsogen 9 mm
 • Stopnaald, schaar, knopspelden en steekmarkeerders

Hoofd en lichaam

Het hoofd en lichaam worden aan elkaar gehaakt. Ik besloot om dit aapje met katoen te haken omdat ik deze in mooie kleuren had die paste bij deze aap. Maar na het hoofd en nek had ik daar eigenlijk al spijt van. Katoen is zo fijn en de haaknaald is dan zo klein, ik blijf kleine haakprojecten liever met acrylgaren haken met haaknaald 3 mm.

Voor het hoofd koos ik voor 9 mm ogen, maar achteraf had ik misschien iets kleinere ogen moeten nemen. Verder ben ik benieuwd hoe dit gaat aflopen, zo lijkt het nog nergens op, haha. Voor het hoofd en lichaam gebruikte ik ongeveer 19 gram.
Haken slingeraap hoofd lichaam haakpatroon

Snuit en oren

Voor de snuit gebruikte ik eerst erg licht beige garen. Dit vond ik uiteindelijk niet zo mooi. Dus kocht ik nieuw beige garen en haakte de snuit opnieuw. Het haken ging prima. Hiervoor gebruikte ik ongeveer 7 gram.
Haken slingeraap hoofd oren snuit

Armen en benen

De armen/handen waren met een duim, dit had ik zo nog nooit gedaan, toch ging het gelukkig goed. Al was het wel fijn werk met katoen en een kleine haaknaald. De rest van de arm was ook heel klein.

De benen gingen een stuk makkelijker. Voor de benen en armen gebruikte ik ongeveer 8 gram beige en 6 gram bruin.
Haken slingeraap dendennis armen benen

Staart met vlaggetjes en het hoedje

De meest kleurrijke onderdelen van deze aap. Als eerste haakte ik het hoedje. Deze ging makkelijk. Daarna begon ik aan de staart en de vlaggetjes, die vormt de staart in de vorm van een slinger. Ik vind dit zo leuk gevonden. Het haken ging goed. Ik hielt me bijna aan het hele patroon, alleen voor de kleurwissel haakte ik één vaste extra, zo zaten de kleurwissel precies op één lijn. De vlaggetjes maakte ik precies vast bij de kleurwissel zodat je die niet ziet :-).
Haken slingeraap slinger staart feest hoed

Eindresultaat Slingeraap

Het haakpatroon van de slingeraap was erg duidelijk. Wel veel kleine onderdelen, dus een volgende knuffel die ik uit dit boek ga haken wordt zeker met acrylgaren en geen katoengaren meer. Na het hoofd had ik al spijt dat ik voor katoen gekozen had. Wat een gepriegel. Ik ben erg blij met het eindresultaat.
Haken slingeraap dendennis haakpatroon eindresultaat

Vind jij katoen ook een gepriegel bij kleine knuffels haken?

Gerelateerde artikelen:

Haken #56: Kerstbal hert cupcake
Haken #55: Eenhoorn kerstbal
Haken #54: Schattige kleine pinguïn (gratis haakpatroon)
Haken #53: Sint en piet haken (gratis haakpatroon)
Haken #52: Monty de Eland (boek zoomigurumi 7)
Haken #51: Lieveheersbeestje Stip (gratis patroon)
Haken #50: Mijn eerste muts, een Beanie (super simpel)

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

Tags: , , ,

8 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Oh wat een leukerdje weer dit 🙂 Blijf het knap vinden, aangezien dit niet mijn ding is. Mijn vriendinnetje maakt ook al van die mooie haaksels <3

  • Els schreef:

   Dankjewel :-). Haken is echt makkelijker dan je denkt, maar het moet natuurlijk wel iets voor je zijn. En als je eenmaal begint… dan ben je verslaafd :-).

 2. Geubbelmans carine schreef:

  Als ik aangekomen ben op mijn vakantiebestemming ga ik hem haken

 3. M.Th. schreef:

  Leuk gevonden hoor, een letterlijke slingeraap. En weer heel mooi gemaakt!

 4. Romy schreef:

  Wauw, heel erg mooi gedaan! Wat een leuke en feestelijke aap. Ik vind de kleuren echt geweldig.

 5. lifestylemommys schreef:

  Die is goed gelukt, erg leuk 😍

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top