Haken #107: Teckeltje Lin (haakpatroon MyKrissieDolls)

Haken teckeltje Lin haakpatroon myKrissieDolls
Reclame

Haken teckeltje Lin haakpatroon myKrissieDolls
Teckeltje Lin is het tweede hondje wat ik haakte uit het haakboek ‘Mijn hondjes van sokkenwol 2’ van MyKrissieDolls. In dit artikel vertel ik wat ik heb gebruikt, geef ik tips, deel mijn ervaringen en laat natuurlijk mijn gehaakte hondje zien.

Haakpatroon Teckeltje Lin

Het haakpatroon van teckeltje Lin komt uit het haakboek ‘Mijn hondjes van sokkenwol 2’ van MyKrissieDolls. Deze teckel is echt mijn favoriet uit dit haakboek. Ik hou van teckeltjes. Uit deel twee haakte ik al eerder Kooikerhondje Sam.
Let op, er is ook al een deel 1 van ‘Mijn hondjes van sokkenwol’. Uit dit haakboek heb ik ook al diverse hondjes gehaakt.

Wat ik heb gebruikt voor mijn teckeltje Lin

Mijn teckeltje Lin haakte ik met licht- en donkerbruin garen. Zwart vind ik gewoon niet zo’n mooie kleur voor knuffels en het haakt ook niet zo makkelijk :-).
Let op bij het aantal grammen, ik haak graag strak :-). DUs het kan zijn dat je meer grammen nodig hebt.

 • Durable Soqs Chestnut (406, ca. 40 gr)
 • Durable Soqs Topaz (2193, ca. 8 gr)
 • Restje Durable Soqs Peach (211) voor de halsband
 • Haaknaald 2,25 mm
 • Vulling
 • Plastic neusje, maat 13 mm, deze zou je ook kunnen haken
 • Veiligheidsogen, maat 8,5 bij 6mm
 • Steekmarkeerder
 • Stopnaald
 • Knopspelden

Het haken van teckeltje Lin

Lijf deel 1 & 2
Het verschil met de hondjes uit deel 1 is dat de hondjes uit deel 2 van ‘mijn hondjes van sokkenwol’ meestal staan in plaats van zitten. Bij teckeltje Lin is dit ook het geval. Het lijfje bestaat dan ook uit twee delen. Deze besloot ik als eerste te haken en met knopspelden in elkaar te zetten.
Haken teckeltje lin Lichaam

Advertentie

Oren, staart en bles
Na het lichaam maakte ik alle losse kleine onderdelen zoals de oren, staart en bles. De bles wilde ik eerst gehaakt hebben voordat ik aan het hoofd begon. Het haken van deze onderdelen gaf geen problemen, maar de staart was echt heel klein in het begin. Dat vind ik niet altijd leuk om te haken.
Haken hondje haakpatroon teckel

Het hoofd
De basis van het hoofd is zoals de meeste patronen van MyKrissieDolls, makkelijk te haken. Alleen het in elkaar zetten vond ik wel iets lastig en dat komt vooral omdat alle onderdelen op de juiste plaats moeten komen. Ik wil namelijk heel graag alles precies zo doen als het voorbeeld in het boek.

Ik begon met de neus vastmaken, daarna maakte ik met knopspelden de bles vast. Zo kan ik het midden van het hoofd goed vinden voor de ogen. Daarna maakte ik de ogen vast. De bles maakte ik pas vast toen ik het hoofdje had opgevuld.
Haken teckel hoofd

Voor- en achterpoten
Het haken van de pootjes was niet heel moeilijk. Toch heb ik twee tips:

Tip 1: Markeer in toer 8 met een stukje garen de 9de en 10de steek. Dat zijn de 3de en 4de samen gehaakte steken. Dit is het midden van het pootje. Straks handig als je het pootje aan het lijfje gaat vastmaken, dan weet je hoe deze naar voren moet wijzen.

Tip 2: Gebruik je twee kleuren in het pootje? Bedenk dan aan welke kant je een pootje gaat vastmaken. Aan het einde van toer 12 zorgde ik ervoor dat de kleurwissel aan de binnenkant van het pootje komt, door net wat eerder of later de kleur te wisselen.
Haken haakpatroon teckel mykrissiedolls

Advertentie

Het in elkaar zetten van teckeltje Lin
Het in elkaar zetten vond ik het meest lastig. Alle pootjes moeten goed zitten, zodat het hondje mooi op alle vier de pootjes staat. Ook het hoofdje moet natuurlijk netjes op het lichaam staan.

Bij het in elkaar zetten van het teckeltje maakte ik als eerste de twee lichaamsdelen aan elkaar. Daarna zette ik met knopspelden het hoofd en de pootjes vast. Daarna legde ik het hondje even weg. Met een frisse blik verplaatste ik nogmaals wat onderdelen tot alle naar wens was. Toen ik tevreden was maakte ik alles vast met de stopnaald en draad. Daarna maakte ik de oren en staart vast.

De halsband
Achter in het boek ‘mijn hondjes van sokkenwol deel 2’ staat het haakpatroon van de halsband. Met licht roze garen maakte ik de halsband. Aan de halsband deed ik een ring. Aan het ringetje hing ik een slotje met één ringetje en een bedeltje in de vorm van een ster.

Het eindresultaat van teckeltje Lin

Wat ben ik blij met teckeltje Lin. Ze is niet helemaal perfect maar ja, dat geeft niet.
Haken hond teckeltje lin mykrissiedolls

Haken hond teckel haakpatroon uitleg

Haken teckeltje Lin hondjes van sokkenwol

Vind je teckeltjes ook zo leuk?

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Haken #106: Ruff de eekhoorn (Zoomigurumi 10)
Haken #105: Kooikerhondje Sam (haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #104: Polly het biggetje (Zoomigurumi 9)
Haken #103: Mini rugzak, gratis haakpatroon (evt, toevoeging bij beren)
Haken #102: Slaapvriendje Nachtuil Nero
Haken #101: Duitse herder Rex (haakpatroon MyKrisseDolls)
Haken #100: Papi de matroosmops (Zoomigurumi 9)

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

12 reacties

 1. Heel erg leuk! Ik heb het boek en de benodigdheden besteld, en komen straks binnen. Ik kan niet wachten. Dankjewel voor de tips.

 2. Is dit patroon ook los te koop? Het zou mij alleen om de teckel gaan dus om dan een heel boek te kopen vind ik wat kostbaar. Dus een los patroon aanschaffen zou top zijn!

 3. Dat begint daar een echte dierenclub te worden 🙂

  Ik vind het roze halsbandje met het sterren bedeltje super. Het staat en past zo goed bij het schatje.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.