Haken #49: Wendy’s Heerlijke Omslagdoek

Haken wendys heerlijke omslagdoek
Reclame

Haken wendys heerlijke omslagdoek
Vandaag laat ik een nieuwe sjaal zien die ik heb gehaakt, de Wendy’s Heerlijke Omslagdoek. Ik vertel waar je het gratis patroon kunt vinden en waar ik tegen aangelopen ben bij het haken van deze sjaal. Natuurlijk show ik ook het eindresultaat :-).

Haakpatroon Wendy’s Heerlijke Omslagdoek

Het gratis haakpatroon van deze omslagdoek kun je vinden op de site van Wendy’s Home Collection. Al eens eerder haakte ik de confetti sjaal van Wendy. Dit zorgde voor bloed, zweet & tranen, maar ik was echt super blij met die sjaal. Daarom besloot ik ook deze andere sjaal van Wendy te haken.

Gebruikte materialen

Ook voor deze sjaal koos ik voor Zeeman garen, de Royal in de kleur donker blauw. Ik gebruikte in totaal iets minder dan 2 bollen. Daarbij gebruikte ik haaknaald 5,5 mm. Let op: ik volgde niet precies het patroon, dus als je het patroon precies volgt heb je meer garen nodig :-).

De eerste opzet van de losse en toer 1

Net zoals bij mijn confetti sjaal heb ik de eerste toer stokjes al hakend opgezet. Dit ging voor de tweede keer al een stuk makkelijker. Wel maakt het donker blauwe garen het minder makkelijk te zien. De steekmarkeerder op de foto geeft het aantal steken aan. Zo hoef ik niet steeds opnieuw alle steken van een rij te tellen.

Advertentie

Op Youtube vind je veel filmpjes hoe je stokjes al hakend opzet, aan het filmpje van Wendy Rademaker had ik heel veel, ‘Al hakend stokjes opzetten met markeerders’.
Haken omslagdoek Wendy toer stokjes hakend opzetten

Toer 2, stokjes

Toer 2 was lekker makkelijk, alleen maar stokjes. Ik heb me hierbij aan de tekst van het patroon gehouden en heb niet zoals bij de tekening een steek overgeslagen.
Haken heerlijke omslagdoek Wendy toer 2 stokjes

Toer 3, 4 en 5

Toer 3, 4 en 5 lijken een beetje op elkaar. Het zijn stokjes in groepjes. Ik moest wel even wennen want ik kwam steeds niet uit op het juiste aantal steken. Gelukkig heeft wendy ook een faceboekgroep, en daarop heb ik mijn vraag gesteld. Wendy antwoordde zelf heel snel, dat ik het helemaal goed deed. Bij toer 6 en daarna 7 worden het weer dezelfde aantal steken als toer 1 en 2.
Haken omslagdoek Wendy toer 3 4 5

Herhalen van toeren

Het patroon haakt heerlijk weg. Deze foto maakte ik toen ik één bol donker blauw garen helemaal op had gehaakt.
Haken omslagdoek Wendy zeeman Royal donkerblauw

Toer 3 t/m 7 2x herhaald

Op de foto hieronder zie je dat ik toer 3 t/m 7 nog 2x heb herhaald. Zo vond ik mijn sjaal breed genoeg.
Haken omslagdoek Wendy Herhalen toeren

De rand

De sierrand om mijn sjaal heen is precies zo gedaan als op de tekening bij het patroon. Voordat ik begon heb ik met steekmarkeerders wel gekeken hoe ik uitkwam. Ik wilde geen halve bogen aan een uiteinde.
Haken omslagdoek Wendy rand tellen
De rand vind ik echt heel mooi :-). Deze rand maakt de sjaal helemaal af.
Haken omslagdoek Wendy sierrand

Het eindresultaat

Advertentie

Super blij ben ik met mijn nieuwe omslagdoek. Ik hou echt van de donkere blauwe kleur van het garen van Zeeman. De kleur past ook goed bij mijn winterjas. Verder vind ik het haakpatroon er heel mooi strak uitzien en het haakt heerlijk weg. Kort maar krachtig, ik kan je het patroon zo aanraden :-).
Haken omslagdoek Wendy eindresultaat

Gerelateerde artikelen:

Haken #48: Cory, groot konijn met super bulky garen (gratis haakpatroon)
Haken #47: Midnight walk omslagdoek (gratis haakpatroon)
Haken #46: Franse Bulldog Luna, EXTRA groot
Haken #45: Bobby, the dinocorn
Haken #44: Aapje Ankie, patroon MyKrissieDolls
Haken #43: Otter (gratis haakpatroon)
Haken #42: Hond Beagle Bram (MyKrissieDolls)
Haken #41: Koji, de baby draak
Haken #40: Stoer mandje (incl. Gratis patroon)

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

7 reacties

  1. Heb meteen zin om er ook eentje gaan te haken, Els. Ben tevoren vaak bang dat het te moeilijk is. Hij ziet er heel goed uit! Complimenten!

  2. Hij is leuk geworden en ja Wendy is heel snel met antwoorden kortom jij zit ergens in een groep waar ik ook in zit, hahaha nou ja, ben er niet zo erg mee bezig nu, ik zit in meerdere haakgroepen dus ja… maar ben ook met plantjes en stekjes bezig nu vooral.

    X

  3. Hij is prachtig geworden! Inderdaad een mooie kleur die je goed staat. Maar ik hoop dat ie toch nog voor even in de kast kan blijven liggen 😉

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.