Reclame

Haken #18: Zeemeermin

Haken zeemeermin makkelijk patroon
Reclame

Haken zeemeermin makkelijk patroon
Na de zeemeermin kaarten die ik laatst maakte, wilde ik ook wel een zeemeermin gaan haken. Via Pinterest kwam ik een leuk gratis patroon tegen. Deze besloot ik te haken.

Het gratis haakpatroon van de zeemeermin

Via Pinterest kwam ik op de blog van Blackhatllama daarop kun je het gratis patroon vinden. Het is niet zo’n groot project dus dat sprak me wel aan. Ook waren de steken die gebruikt werden vrij basis :-). Dat beloofde dus een fijne haakproject te worden.

Gebruikt garen voor dit haakproject

Voor deze zeemeermin gebruikte ik sinds een lange tijd weer eens katoengaren.
Ik koos voor de kleuren beige, roze, geel, blauw en paars. Al deze garen had ik nog liggen en zijn van het merk Strengels en de Action. Verder gebruikte ik haaknaald 2,25.

Aan de slag met de Zeemeermin

Advertentie

Hoofd en lichaam
Ja, en ik heb het gelijk geweten dat ik katoengaren ben gaan gebruiken. Het is echt niet mijn garen, plus het was ook een klein haakproject dus het was een gepriegel. Het hoofd ging nog best goed, maar de nek nekte me bijna ;-)… sorry heel flauw woordgrapje. Toch ging ik door en maakt ik het lichaam af. De staart met gehaakte stokjes vond ik dan weer best lastig, en is helaas niet zo mooi als het voorbeeld.

Randje om lichaam
Tussen de vin en het lichaam kwam een rand met boogjes. In het begin dacht ik dat het lastig zou worden, maar gelukkig kwam het helemaal goed :-).
Haken zeemeermin gehaakt lichaam
Armen
Ja, ik moest weer verder gaan met fijn haakwerk. De armen bestaan uit 6 vasten in een ring. Het is gelukt hoor, maar leuk vind ik het niet om te doen, zo klein.

Bikini top
De bikini top was snel gemaakt :-). Toch maken de haren het hopelijk af, want nu vind ik mijn zeemeermin nog best lelijk ;-).
Haken zeemeermin armen staart

Haren
De haren heb ik voor een voor mij nieuwe manier gedaan die in het patroon wordt genoemd. Garen om een boek en dan door middel van losse de haren vastmaken aan elkaar. Nieuwsgierig? Kijk dan vooral in de link naar het patroon. Dit ging eigenlijk makkelijk dan gedacht.

Op het laatst heb ik nog een bloemetje in het haar gedaan en de wangetjes roze gemaakt… misschien iets te roze ;-).

Het eindresultaat

Advertentie

Met het eindresultaat ben ik blij. Het patroon is erg duidelijk en zeker een aanrader om te maken. Het was weer een klein haakproject dus verlang ik nu alweer naar een groter project en ik zal het katoengaren ook weer even laten liggen. Dat soort garen ligt me gewoon niet zo.
Haken zeemeermin makkelijk patroon eindresultaat

Gerelateerde artikelen:

Haken #17: Buideltasje/cadeautasje
Haken #16: Pasen, eendje
Haken #15: Pasen, konijn
Haken #14: Duitse kant-en-klare haakpakketjes
Haken #13: Paardje Piem
Haken #12: Winterse haakpatronen
Haken #11: Mijn favoriete haakpatronen van 2017
Haken #10: Kerst mini wereld
Haken #9: Gehaakte Disney figuren
Haken #8: Kleurrijke Ezel “Pedro” Simply Haken

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

7 reacties

  1. Wat is ze leuk geworden zeg! Lekker vrolijk met die kleurtjes! Dat roosje en de haren vind ik zo leuk gedaan. Heel mooi zo!

  2. Weer eens wat anders dan de gehaakte diertjes. Ziet er leuk uit, al blijf ik toch favoriet van de gehaakte beestjes.het meest nog van de giraffe en de ijsbeer.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.