Haken #10: Kerst mini wereld

Haken mini wereld kerst kerstboom hert
Reclame

Haken mini wereld kerst kerstboom hert
Twee jaar geleden voor kerst maakte ik op een schaal een mini kerst wereld met plastic hertjes en mini kerstboompjes. Omdat ik de laatste tijd zoveel aan het haken ben, vond ik het leuk om op deze schaal een gehaakte kerstwereld te maken. In dit artikel vertel ik welke (gratis) haakpatronen ik heb gebruikt voor mijn mini wereld, wat mijn ervaring is met de haakpatronen en ik deel natuurlijk het eindresultaat :-).

Kerstboom haken

Als eerste haakte ik een kerstboom. Dit gratis haakpatroon van een kerstboom vond ik op de site van Haakbaak. Op het eerste gezicht leek het mij een makkelijk patroon om te haken. Ik ging dus fanatiek aan de slag. Ik gebruikte voor dit patroon groen garen van de Zeeman met haaknaald 4.

Het haakpatroon is erg duidelijk en makkelijk te volgen. Het enige lastige vond ik de groene sierrand met losse en halve vaste. Deze combinatie van steken en dan ook nog op een rand maakte dat ik bijna opgaf. Ik had dit nog nooit gedaan, maar oefening baart kunst. Gelukkig ging het wel steeds beter en heb ik alle 5 de randjes toch kunnen maken. Het versieren van de boom maakte het een echte kerstboom :-). Hiervoor gebruikte ik houten kraaltjes die ik nog had liggen.
Haken kerst mini wereld kerstboom

Haken kerst mini wereld detail kerstboom

Hertje en rudolf haken

Advertentie

Het gratis haakpatroon van deze hertjes is te vinden op Peggysew. Je moet wel even je emailadres invullen maar dan krijg je het patroon netjes opgestuurd. De hertjes zijn niet zo groot, dat kwam mij goed uit omdat ze nu goed in verhouding van de kerstboom zijn. Het was wel een priegelwerk. Al viel het me nog wel mee, het patroon is namelijk zo gemaakt dat het toch makkelijk te haken is :-). Ik maakte twee hertjes rudolf en zijn vriendin ;-).
Haken kerst mini wereld hertjes hert

Haken kerst mini wereld hert rudolf

En het eindresultaat 🙂

Haken kerst mini wereld eindresultaat

Ga jij iets speciaal voor kerst haken?

Gerelateerde artikelen:

Haken #9: Gehaakte Disney figuren
Haken #8: Kleurrijke Ezel “Pedro” Simply Haken
Haken #7: Gehaakte katjes met gratis haakpatronen
Haken #6: Diverse haakpakketten
Haken #5: Rico Creative Bubble “spons” garen incl. patronen
Haken #4: Gehaakte hondjes
Haken #3: Superlieve minidiertjes
Haken #2: Oefenen, oefenen en oefenen!
Haken #1: Elk begin is moeilijk, haakles!

© Nobody ELSe

20 reacties

  1. Hoi! Ik vind kerstboompje echt super! Ik heb hem al een keer gedownload. Nu heb ik echter alleen nog de 1e pagina en de rest kan ik niet meer vinden. De download kan ik nergens meer terug vinden. Is er iemand die mij misschien kan helpen met de overige pagina’s?

  2. Die hertjes zijn echt zo schattig, maar de kerstboom ziet er ook prachtig uit. Ik vind gehaakte figuurtjes er altijd zo leuk uitzien. Het is dat ik al te weinig tijd en te veel hobby’s heb, maar anders zou ik graag ook eens aan het haken slaan 🙂

  3. Zo leuk! Ik vind het oprecht echt heel schattig. Die rendiertjes hebben zúlke leuke gezichtjes. Dit zou ik graag in mijn huis zetten in de tijd naar de kerst toe, helemaal acute<3

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.