Handlettering #2: Oefenen met poster met tekst

Handlettering posters tekenen songtekst oefenen
Reclame

Handlettering posters tekenen songtekst oefenen
Begin dit jaar had ik op mijn werk een cursus handlettering. Thuis ben ik toen verder gegaan met handletteren en kocht ik ook een boek om het verder te leren. Vandaag laat ik je twee nieuwe posters zien die ik heb gemaakt met behulp van handlettering. Ik ben benieuwd wat je ervan vind.

Handlettering

Weet je niet zo goed wat handletteren is, in mijn vorige artikel leg ik het allemaal uit, klik hier. Voor mijn nieuwe posters werk ik nog steeds alleen nog maar met een standaard zwarte fineliner, liniaal, potlood en gum.

Inspiratie voor handletteren

Zelf vind ik het wel lastig om lettertypes zelf te verzinnen. Ik haal uit het boek “Handettering, doe je zo!” veel inspiratie voor letters en banners. Verder kijk ik ook veel op Pinterest voor voorbeelden van anderen. Ik kan je zeggen raak vooral niet gedemotiveerd als je die ziet. Sommige posters zijn echt super mooi! Zo mooi worden mijn posters helaas niet, maar ik vind het wel enorm leuk om te doen.

Mijn nieuwe posters die ik heb gemaakt

Voor mijn nieuwe posters die ik wilde gaan maken wilde ik een thema. Ik koos voor het thema “Westlife”. Een boyband uit de jaren 90-00 waar ik nu nog fan van ben. Ik koos twee zinnen uit liedjes die me erg aanspreken, “Flying without wings” en “Let your beauty come alive, let your colour fill the sky”

Advertentie

Als eerste begin ik weer met schetsen van letters en maakte ik een schets van de compositie die ik wilde maken. Zoals je ziet blijf ik sierletters erg lastig vinden.
handlettering oefenen sierletter

De uiteindelijke posters

“Flying without wings”
Geoefend met sierletters. Ik vind de tekst wel iets te ver uit elkaar staan achteraf.
Handletteirng poster songtekst

“Let your beauty come alive, let your colour fill the sky”
Met deze poster ben ik al iets blijer. De letters staan compacter bij elkaar en dat vind ik mooier.
poster handletteren oefenen quote

Conclusie

Na zo meer geoefend te hebben zie ik wel vooruitgang. Het is nog lang niet perfect, maar dat maakt niet uit. Ik vind het ook echt leuk en ontspannend om te doen. Het voelt net zo ontspannen als kleuren voor volwassenen. Heerlijk.

Heb jij nog plannen om te gaan handletteren? Of ben je al erg geoefend? Tips zijn altijd welkom!

Gerelateerde artikelen:

Handlettering #1: Laat ik het ook eens proberen

Advertentie

© Nobody ELSe

29 reacties

 1. Ik schrijf nog steeds met balpen gewoon handschrift vele letters uit de calligraphie gewoon als dagelijks schrift, en ergens denk ik.. the same, toch weer anders, maar nee, ik voel de behoefte niet om dit te gaan doen, zo wel, dan deed ik dat al eigenlijk op eigen houtje 😉 Een oude hobby is weer uit de kast getoverd, ik vind het altijd grappig om te zien hoe dat opkomt en dan iedereen ermee bezig is, whahaha

  Je doet het goed, in de eerste inderdaad, de F staat te ver van de L af, maar het is ook precisie werk.

  X

 2. Wauw, wat mooi gemaakt! Lijkt me heel moeilijk om te doen, maar je bent er erg creatief mee bezig geweest. Het resultaat mag er wezen!

 3. Ik ben er wel eens aan begonnen, heb er ook de spullen voor in huis. Maar na een paar keer oefenen ben ik er weer mee gestopt. Wellicht ga ik binnenkort weer eens oefenen.
  Het ziet er bij jou in ieder val al super tof uit! 🙂

 4. Heel mooi, ik zie in mijn omgeving dat dit een nieuwe hobby is voor veel mensen. De een nog mooier dan de ander maar ik denk wel dat je er mooi je ei in kwijt kan . Ook leuk om kadootjes kaarten etc mee te maken.

 5. Ik vind allebei je creaties supermooi en heel goed gelukt! Ik haal inderdaad ook mijn inspiratie voor lettertypes van Pinterest! Instagram is trouwens ook een goede inspiratiebron, door te zoeken op hashtags die met handlettering te maken hebben ?. Leuke update!

 6. Wauw mooi hoor, ik zelf ben een tijdje geleden begonnen met handletteren. Het enige waar ik soms tegenaan loop: ik ben misschien te perfectionistisch naar mezelf. Dus leer ik van de handletter-groep op facebook: niet perfect is ook goed. En het gaat me steeds beter af hihi. Groetjes Linda

   1. Dat probeer ik steeds meer als richtlijn te houden. Vaak gaat het ook om het gebaar wat mensen waarderen: dat je iets voor ze maakt 🙂 Ik zag vandeweek ook zo’n idee op houten onderzetters, zo leuk 😀

 7. Wat zijn ze goed gelukt! Af en toe maak ik wel eens een zentangle. Maar daarin zie ik helaas genoeg ruimte voor verbetering…Het gaat er vooral om dat je er plezier aan hebt! Kleuren voor volwassenen is trouwens ook leuk.

 8. Niet aan mij besteed dit hoor maar het ziet er wel leuk uit moet ik zeggen. Ik zou hier al tevreden mee zijn denk ik haha!

 9. Oeeh wat gaaf! Ik zit eraan te denken om ook ooit eens een keer handlettering op te pakken, maar op dit moment moet ik eerst even mijn hobby’s (en hobbykamer) uit gaan zoeken 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.