Handlettering #4: Poster met songtekst

Handletteren songtekst quote poster oefenen
Reclame

Handletteren songtekst quote poster oefenen
Al een tijd ben ik bezig met oefenen om beter te kunnen handletteren. Handletteren vind ik namelijk erg leuk om te doen en ik hoop dat ik met oefenen er steeds beter in wordt. In dit artikel laat ik een nieuwe handlettering serie zien van posters met een zin uit een songtekst van Witney Houston. Kom je verder lezen?

Zin uit songteksten van Witney Houston

Al eens eerder maakte ik een poster met songteksten, hiervoor gebruikte ik teksten van Westlife. Inmiddels ben ik 3x naar de musical The Bodyguard geweest. Daarin zit muziek van Witney Houston. De meeste nummers vind ik echt heel goed en dat komt niet alleen door de stem van Witney Houston of in het geval van de musical Romy Monteiro. Het komt eigenlijk het meest door de pakkende teksten. Het was dan ook niet moeilijk om twee zinnen uit te zoeken. Ik koos voor “learning to love yourself, it is the greatest love of al” en natuurlijk de bekendste “And I will always love you”.

De posters met handlettering

Natuurlijk ging het in het begin een paar keer erg mis. Bij de tekst “And I will always love you” werkte ik voor het eerst niet in een rechthoekige vorm maar koos ik ervoor de tekst te verwerken in een hartje. Past dat niet goed bij de tekst?
Handletteren oefenen mislukken

“And I will always love you”
Uiteindelijk is dit de poster geworden. De woorden zouden voor mij nog wat strakker mogen, maar al met al ben ik er best blij mee :-).
Handlettering quote witney houston

Advertentie

Handletteren I will always love you

“learning to love yourself”
Bij “learning to love yourself”, it is the greatest love of al” koos ik toch weer voor een rechthoekige vorm waarin ik de tekst plaatste. Ik probeerde wat verschillende lettertypes uit. Ik wil hier de volgende keer nog meer in variëren.
handlettering songtekst quote oefenen

close up handletteren leren oefenen beginnen

Mocht je nog tips hebben, heel graag :-).

Wat vind jij een pakkende zin uit een songtekst?

Gerelateerde artikelen:

Handlettering #3: Oefenen op wenskaarten
Handlettering #2: Oefenen met poster met tekst
Handlettering #1: Laat ik het ook eens proberen

Advertentie

© Nobody ELSe

20 reacties

 1. Superwauw Els! Wat heb je dat prachtig gedaan! En ja hele mooie lijnen uit de teksten zijn dit, er zijn er zoveel, dat ik niet weet welke ik zou moeten pakken om als 1 neer te zetten…

  En ook nog… 1 zin is niet te pakken uit een nummer wat bij mij past en ik de laatste dagen veel draai… hahaha let op…

  Looks like a girl, but she’s a flame
  So bright, she can burn your eyes
  Better look the other way
  You can try but you’ll never forget her name
  She’s on top of the world
  Hottest of the hottest girls say
  Oh, we got our feet on the ground
  And we’re burning it down
  Oh, got our head in the clouds
  And we’re not coming down

  This girl is on fire

  X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.