Handlettering #5: Cadeaulabels maken op zwart papier

Handletteren cadeaulabels instructie uitleg krijt gelpen
Reclame

Handletteren cadeaulabels instructie uitleg krijt gelpen
Handletteren is al een tijdje een hobby van mij. Handlettering doe ik graag in mijn bullet journal en met kaarten maken. Vandaag laat ik cadeaulabels zien die ik heb gemaakt met handletteren. Natuurlijk vertel ik stap voor stap hoe ik ze heb gemaakt, zodat jij ze ook kunt maken.

Benodigdheden cadeaulabels handletteren

  • Zwart papier geschikt voor krijt en krijtmarkers, gekocht bij de Action € 0,89
  • Krijtmarker, krijtjes of glasmarker (hierover lees je later meer)
  • Witte gelpen
  • Snijmal label en snij- en embossingmachine (Action) of stanleymes en liniaal

Handlettering cadeaulabels zelf maken benodigdheden

Krijtmarker of glasmarker en witte gelpen

Toen ik ging kijken of ik nog krijtstiften had liggen kwam ik er twee tegen, maar ook een witte glasmarker. Alle drie de stiften testte ik en tot mijn verbazing vond ik de glasmarker het mooiste. Deze heeft een fijnere lijn en is dekkend wit. Daarom heb ik mijn cadeaulabels gemaakt met een glasmarker, maar natuurlijk kan een krijtmarker, krijtje (wel moeilijker) en witte potloden ook. Voor de fijnere lijnen gebruikte ik een witte gelpen. Hiermee kan nauwkeuriger gewerkt worden.

Blanco labels maken

Met mijn snij- en embossingmachine Love2Craft (Action) en een snijmal voor labels (Action), maakte ik twee verschillende labels, groot en klein. Heb je niet zo’n machine of snijmal dan kun je de cadeaulabels ook makkelijk maken met een liniaal en een stanleymes.

Handletteren en tekenen van de cadeaulabels

Advertentie

Voor ik ga beginnen, zoek ik eerst op in Pinterest inspiratie. Deze sla ik dan op in mijn bord over handletteren en doodles. Heel soms teken ik iets na van Pinterest, maar leuker vind ik het om er mijn eigen draai aan te geven.

Normaal als ik ga handletteren begin ik altijd met een schets. Ik maak dan met potlood mijn compositie en teken de woorden. Ben ik tevreden dan trek ik mijn potloodtekening over.

Op zwart papier gaat dat niet zo makkelijk. Daarom ben ik gelijk gaan tekenen en handletteren met de glasmarker en gelpen zonder eerste met potlood een opzet te maken. Dit had wel tot gevolg dat er best veel cadeaukaartjes zijn mislukt. Maar dat maakt niet uit, want mijn zwart papierblok had genoeg vellen :-). En niet alles kan gelijk goed zijn ;-). Handletteren moet ik blijven oefenen.

Vind je het werken op zwart papier toch lastig? Je kunt de labels ook op wit of kraft papier maken. Hierop kan je met potlood en gum makkelijker eerst een opzet maken die je vervolgens met een fineliner en/of stiften overtrekt.

Mijn getekende cadeaulabels

Hieronder zie je mijn cadeaukaartjes die ik heb gemaakt. Ik maakte diverse cadeaulabels voor diverse gelegenheden, verjaardag, bedankje en gelukwens. Zoals je ziet kan ik weer even vooruit :-).
Cadeaulabels knutselen DIY instructie

Cadeautag DIY makkelijk handletteren

Advertentie

Handlettering cadeaulabels happy birthday

Handlettering cadeaulabels feliciteren persoonlijk maken

Handlettering cadeaulabels cupcake knutselen

 

Handlettering cadeaulabels wijnfles proost

Advertentie

handlettering cadeaulabels tips advies

Handlettering cadeaulabels tekenen

Handlettering cadeaulabels veel geluk

Maak je wel eens je eigen persoonlijke cadeaulabel?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Handlettering #4: Poster met songtekst
Handlettering #3: Oefenen op wenskaarten
Handlettering #2: Oefenen met poster met tekst
Handlettering #1: Laat ik het ook eens proberen

© Nobody ELSe

13 reacties

  1. Super leuk! Ik vind ze er erg feestelijk uitzien. Maar precies wat je zegt, op zwart papier is toch een stuk lastiger ja. Dat weerhoudt me er soms van, behalve met kerstkaarten als ik er dan een simpele tekening als een sneeuwpop op maak. ?

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.