DIY Herinneringsbord 2015 #3

voorbeeld bord 2015
Reclame

voorbeeld bord 2015
Vandaag een nieuwe DIY (Do It Yourself) gericht op het nieuwe jaar 2015 dat er aankomt, het maken van een herinneringsbord 2015. Je zou het ook een moodboard of inspiratiebord kunnen noemen. Een bord waarop je dingen plakt die gaan komen, die je graag wilt doen en die geweest zijn die je wilt herinneren in 2015. De rest van het jaar kun je het bord aanvullen met nieuwe dingen :-).

Benodigdheden

Het belangrijkste om zo’n bord te maken is een canvasdoek. Het doek is de basis. Ik heb voor het formaat 30×40 cm gekozen. Niet te klein maar ook niet heel groot. De kwaliteit is niet zo belangrijk, behalve als je er iets op wilt schilderen, dat kan natuurlijk ook als je dat leuk vindt :-). Denk verder ook aan lijm, plakband en een schaar.

Als laatste heb je dingen nodig die je erop wilt doen. Dat kan echt van alles zijn. Ik heb echt heel veel uit de kast getrokken ;-). Dit is helemaal naar je eigen smaak. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: foto’s, paperclips, stickers, punaises, knoopjes, lintjes, glitterlijm, stofjes, plaatjes en teksten uit tijdschriften, krant, borduurgaren enzovoort.
leeg canvasdoek
lijn

Aan de slag

Ieder bord dat gemaakt wordt is natuurlijk helemaal anders en erg persoonlijk. Ik wil graag vertellen hoe ik ben gekomen tot mijn herinneringsbord van 2015. Misschien kun je ideeën op doen.

Als eerste heb ik mijn bord in gelijke 12 vlakken verdeeld (nou ja, ongeveer dan ;-)). Het leek me namelijk leuk om elk vlak als een maand te zien. De vlakken heb ik gemaakt met lint. De lintjes zijn alleen aan de zijkant vastgemaakt, zodat ik eventueel foto’s onder de lintjes kan schuiven en ik iets aan de lintjes kan bevestigingen.
lintjes canvasdoek
lijn
Daarna ben ik gaan zoeken naar foto’s, teksten en afbeeldingen uit tijdschriften die ik erop wilde plakken. Leuke of inspirerende quotes en plaatjes. Dat was meer werk dan ik dacht. Daarna ben ik de plaatjes gaan verdelen op maand. Dus waar ik ze ongeveer op het doek wilde hebben.
plaatjes uit tijdschriften
lijn
En toen begon het leukste werk :-). Het volplakken van het bord. Zoals je ziet op de foto, heb ik er al best veel opgeplakt.
foto_bord_bijna_af1
lijn

Afgewerkt

Advertentie

De zijkant heb ik afgewerkt met een lintje. Zo ziet het er niet wat netter uit. Het lint heb ik vastgeplakt met dubbelzijdige tape.
zijkant_bord_lint
lijn

Het eindresultaat

En helemaal klaar, nou ja, voor nu dan :-). Ik wil er in 2015 nog van alles aan toevoegen. Vandaar dat sommige vakken ook nog vrij leeg zijn. Verder zie je ook lege paperclips, daar wil ik in 2015 nog wat aan bevestigen. Hetzelfde geldt voor punaises. Deze heb ik nog meer, zodat ik het bord nog meer kan vullen. Hierbij de foto’s van het eindresultaat.
voorbeeld bord 2015
lijn
foto_bord_detail_C
lijn
foto_bord_detail_D
lijn
foto_bord_detail_B
lijn
foto_bord_detail_A
lijn

Deel jouw creatie

Je mag altijd een foto plaatsen op mijn Facebookpagina of via Twitter @NobodyELSeNL van jouw creatie. En misschien staat jouw foto dan binnenkort ook in een blog met foto’s van bezoekers.

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY Kersttafereel in een potje #2
DIY String Art #1

© Nobody ELSe

14 reacties

    1. Dank je wel :-)! Leuk dat het je opviel, in mei is mijn blog 1 jaartje. En ik hoop dat ik dan nog net graag aan mijn site werk als nu en de bezoekers blijven komen :-)!

  1. Heel erg leuk gedaan! Mijn zus is de creatieveling in de familie. Zij maakt ook dit soort mood- en wishingboards en zo (of hoe ze ook heten). Zo leuk om te zien!

      1. Nog niet. Ze is wel hard bezig om het een en ander op te zetten. Ze heeft wel al een eigen blog. Heet Gelukkig Mezelf Zijn. Maar dat is niet op creatief gebied.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.