Het zijn de kleine dingen #3…

ijsboek…die het doen. In deze categorie wil ik kleine onderwerpen uitlichten die mij verwonderen, blij maken of opvallen. Dingen die voor mij net wat meer aandacht verdienen dan dat ze krijgen. Vandaag ijsjes! Natuurlijk zijn ijsjes vooral lekker, maar ook de variëteit aan smaken en kleur maken ijsjes een waar feest :). Maar met dit weer zeker nog meer te waarderen!

Maar ik ben niet de enige die ijsjes waardeert. Er is zelfs iemand die er een compleet boek over heeft gemaakt, Pim Reinders. Het boek heet “een Coupe Speciaal”. En gaat over de wereldgeschiedenis van het consumptie- ijs. Het boek is uitgegeven door Unilever in 1999. Ik kreeg het laatst van mijn moeder, die had het weer gekregen van een vriendin die de zolder aan het opruimen was. Zoals jullie zien op de foto is het boek best dik, en moet ik eerlijk bekennen dat ik het boek niet helemaal gelezen heb. Mijn hart ging vooral sneller kloppen bij het zien van de vele oude foto’s en reclamecampagnes. Het boek bevat een enorme hoeveelheid advertenties van vroeger die een mooi tijdsbeeld geven. Voor mij echt een leuk kijkboek. Vandaar dat dit oude vergeten boek op zolder vandaag extra aandacht krijgt op mijn blog.

ijsboek
lijn

Gerelateerde artikelen:

Het zijn de kleine dingen #1: de trap
Het zijn de kleine dingen #2: Fietstas

© Nobody ELSe

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top