Tutorial #32: IJsjes van vilt ★

IJsjes van vilt maken
Het is zomer en daar horen ijsjes bij! Wie is er nu geen fan van ijsjes :-)? Je hebt ze in allemaal vormen en smaken. Vandaag in deze tutorial laat ik zien hoe jezelf 3 verschillende ijsjes van vilt kunt maken, een ijsje met 3 bolletjes, een split en natuurlijk de klassieker onder de waterijsjes de raket. Deze uitleg bevat een stap voor stap werkbeschrijving en een gratis patroon. Het maken van een ijsje kost ongeveer 1 uur en is makkelijk te maken.

Benodigdheden voor ijsjes van vilt

Voor meer specifieke informatie over de verschillende benodigdheden, klik hier >>>.

SchaarGratis patroon, download deze hier
Knopspelden om het patroon op het vilt vast te makenVilt, kleur naar wens.
NaaldBorduurgaren
KnopspeldenLijm
Lintjes

We gaan beginnen!

Het ijsje met 3 bolletjes maken van vilt

1. Print het gratis patroon uit, knip de patroondelen uit het papier. Maak de patroondelen vast op het vilt naar keuze met een knopspeld en knip de delen nauwkeurig uit. Na het knippen heb je:
– 2x hoorntje (bij mij licht bruin)
– 2x bovenste bolletje (bij mij geel)
– 2x linkse bolletje (bij mij roze)
– 2x rechtse bolletje (bij mij blauw)
– 2x wangetjes
2. Pak één hoorntje. Maak met behulp van de stiksteek het reliëf in het hoorntje. Plak vervolgens de wangen op het hoorntje en maak de mond en ogen ook weer met de stiksteek.
3. Tijd om het ijsje op te bouwen. Pak van elke bolletje 1 deel. Lijm als eerste het linker bolletje (bij mij roze) achter het hoorntje. Vervolgens lijm je het rechter bolletje (bij mij blauw) boven op het hoorntje. Als laatste lijm je het bovenste bolletje (bij mij geel) vast achter de andere bolletjes. Gebruik niet te veel lijm. Laat alles eventjes drogen.
ijsje van vilt hoorntje
4. Draai het ijsje in geheel om. Nu ga je de andere kant van het ijsje maken. Dit doe je in spiegelbeeld! Ik gebruik de voorkant van het ijsje als referentie voor de achterkant. De voor- en achterkant van het ijsje moeten namelijk wel netjes op elkaar passen. Ik leg elk deel van de achterkant precies op hetzelfde deel op de voorkant. Daarna lijm ik de delen van de achterkant aan elkaar. Op de foto zie je de voor- en achterkant van het ijsje.
5. Leg de voor- en achterkant precies op elkaar en maak de delen aan elkaar vast door middel van de festonsteek. Het maak niet uit waar je begint, vergeet alleen het lintje niet vast te maken (voor uitleg over lintje vastmaken, klik hier).
6. Het ijsje is klaar :-).
IJsje van vilt softijs

Split waterijsje maken van vilt

1. Print het gratis patroon en knip de patroondelen uit het papier. Maak de patroondelen vast op het vilt naar keuze met een knopspeld en knip de delen nauwkeurig uit. Na het knippen heb je:
– 2x ijs (bij mij oranje)
– 2x vulling (bij mij beige)
– 2x stokje (bij mij licht bruin)
– 2x ogen
– 2x wangen
2. Maak de 2 stokjes aan elkaar met de festonsteek. Lijm de vullingen (bij mij beige) onder het ijsjes (bij mij oranje). Lijm op één kant de oogjes en de wangen. Maak met de stiksteek de wimpers en het mondje. Lijm als laatste onder de voorkant het stokje.
3. Maak de voor- en achterkant aan elkaar met de festonsteek. Vergeet het lintje niet vast te maken (voor uitleg over lintje vastmaken, klik hier). Je split ijsje is klaar!
split ijsje knutselen van vilt

Raket ijsje maken van vilt

1. Print het gratis patroon en knip de patroondelen uit het papier. Maak de patroondelen vast op het vilt naar keuze met een knopspeld en knip de delen nauwkeurig uit. Na het knippen heb je:
– 2x rood ijs
– 2x oranje ijs
– 2x geel ijs
– 2x stokje (bij mij licht bruin)
– 2x ogen
– 2x wangen
2. Maak de 2 stokjes aan elkaar door middel van de festonsteek. Lijm de voorkant van het raket ijsje aan elkaar vast. Maak daarop ook de ogen en de wangen vast. Met de stiksteek kun je de mond maken. Lijm onder de voorkant het stokje. Lijm ook de stukken van de achterkant aan elkaar. Doe dit op dezelfde manier als de voorkant.
3. Maak nu de voor- en achterkant aan elkaar vast, dit kun je doen met de festonsteek. Vergeet het lintje niet vast te maken (voor uitleg over lintje vastmaken, link hier). Het raket ijsje is klaar :-).

Alle drie de ijsjes van vilt :-).

ijsjes van vilt

Jouw IJsje met mij delen?

En wat vind je van je vilten ijsjes? Ik ben erg benieuwd naar wat je hebt gemaakt. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina, Instagram @nobodyelsenl of via Twitter @NobodyELSeNL. En wie weet verschijnt deze dan wel op mijn site!

lijn

Gerelateerde artikelen:

Tutorial #31: Pokemon knutselen van vilt
Tutorial: Sieradendoosje van vilt ★
Tutorial: Honeycomb van vilt ★
Tutorial: Cupcake van vilt ★
Tutorial: Zeepaard van vilt ★
Tutorial: Poesje van vilt ★
Tutorial: Slinger met hartjes van vilt ★
Tutorial: Schaap van vilt en pompons ★
Tutorial: kerstballen van vilt ★
Tutorial: Amerigo, paard van vilt ★
Tutorial: Eekhoorn van vilt ★★★
Tutorial: Hond van vilt ★★★
Tutorial: Zon van vilt ★

Meer tutorials, klik hier >

Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

24 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Beauty45plus schreef:

  Wat ontzettend leuk ik hou van ijsjes (maar niet om te eten)

 2. jackiedeklerk schreef:

  wat een scheetjes….
  zodra thuis op orde is, ga ik mijn hobby kamer opruimen en wil ik ook gewoon eens een vilt figuurtje maken…

 3. Esmay schreef:

  Wat ontzettend leuk! 🙂

 4. Cindy schreef:

  Wat lief! Wat cute. Je blog volgen is gevaarlijk hoor, wil knutselen maar dan kom ik niet toe aan nagels lakken.

 5. Inge schreef:

  Ze zijn weer heel erg leuk! Lekker vrolijk ook, Els! 🙂

 6. Mariska schreef:

  Ohh ze zijn echt ontzettend schattig! Ik heb lang niet iets met vilt gedaan. Super cute!

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Wat een leuke ijsjes. Ik herken ze ook echt! Zeker die raket.

 8. DisneyChicks.nl schreef:

  Ze zijn echt supercute geworden! 🙂

 9. Mylene schreef:

  Wat is dit schattig!!

 10. Nesrin schreef:

  Heel leuk! Ik zou zo de kerstboom vol hangen met deze ijsjes.

 11. Wat leuk!! Dit ga ik onthouden voor uitdelen, leuk met een snoepsleutel eraan ofzo!

 12. Angelique schreef:

  En nu heb ik trek in een ijsje, haha! De eerste is mijn favoriet.

 13. Michelle schreef:

  Super schattig zijn ze! Heel leuk, zeker nu het mooie zomerweer ons een beetje in de steek laat..

 14. Yolanda schreef:

  Echt super schattig !!

 15. Morgaine schreef:

  Ze zijn superleuk, maar als ik dit ergens op zou hangen dan zou ik constant mijzelf afvragen of ik ze nog in de vriezer heb, hahahaha

  Ik vind het hoorntje vooral schattig 😀

  X

 16. Ilse Verhoeven schreef:

  Ze zijn echt super schattig!

 17. Connie schreef:

  Wat schattig! Leuk gemaakt.

 18. zazazoobeauty schreef:

  Wat ontzettend leuk alweer!!

 19. Tamara TS schreef:

  Alweer zo leuk!!! Het wordt toch tijd dat ik handiger ga worden, want telkens als ik bij jou kijk denk ik: Die wil ik ook! 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top