Reclame

Inspiratie: * IJsland *

Reclame

ijsland vakantie foto
Iedereen haalt zijn inspiratie uit verschillende dingen, bijvoorbeeld reizen, mensen, boeken, websites enzovoorts. In deze categorie die elke maand terugkomt wil ik jullie laten zien wat mij inspireert op creatief vlak. Deze keer wil ik jullie kennis laten maken met het wonderlijke IJsland.

IJsland

Vlag IJsland IJsland is een eilandstaat ten noordwesten van het Europese vasteland. IJsland wordt omringd door water. IJsland had een bevolkingsaantal van 328.452 per 1 januari 2011 en een oppervlakte van 103.000 km². De hoofdstad Reykjavik ligt aan de zuidwestkust en is daarmee ‘s werelds meest noordelijke hoofdstad. IJsland zelf is het meest westelijk gelegen land van Europa.

Het eiland is geologisch zo’n 20 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkanische activiteit in de Atlantische Oceaan; het bleef echter lange tijd onbewoond. Volgens de overlevering was de Noor Ingólfur Arnarson, die in 874 arriveerde, de eerste permanente bewoner van IJsland. Nadat het eiland vanaf 930 als het IJslands Gemenebest enkele eeuwen onafhankelijk was geweest, viel het in de eeuwen daarna onder bestuur van achtereenvolgens het Koninkrijk Noorwegen, de Unie van Kalmar, Denemarken-Noorwegen en Denemarken. In de 19e eeuw groeide het nationaal bewustzijn, maar pas sinds 17 juni 1944 is IJsland geheel onafhankelijk. Het merendeel van de IJslanders stamt af van Noorse en Ierse kolonisten en de cultuur van IJsland is sterk beïnvloed door de Noorse cultuur. Het IJslands behoort tot de Scandinavische talen, maar wijkt wel af van de talen van het Scandinavische vasteland. Bron: Wikipedia

Wat vond ik inspirerend aan IJsland?

Advertentie

In juni 2013 ben ik een weekje in IJsland geweest. Ik heb daar met de auto een rondreis gemaakt van Reykjavik naar Snæfellsnes (het grootste schiereiland van IJsland), de golden circle (Þingvellir, Geysir en Gullfoss) en Jökulsárlón. En toen helaas weer terug naar Reykjavik.

Als er één ding is wat IJsland  voor mij uniek maakte, is het wel het bijzondere landschap: vulkanen, watervallen, gletsjers en nog veel meer. Eigenlijk moeilijk te omschrijven, hoe mooi IJsland is. Natuurlijk heb ik in IJsland vakantiefoto’s gemaakt en misschien lukt het door middel van de foto’s een beetje over te brengen hoe mooi het land is. Mocht je nog geen vakantie plannen hebben gemaakt dit jaar, IJsland is echt een aanrader!
lijn
Lavavelden
Lavavelden
lijn
lijn
Skógafoss
Skogafoss
lijn
lijn
Gullfoss
Gullfoss
lijn
lijn
Gebied om Geysir, Geysir, de inactieve geiser die de naam gaf aan alle andere geisers. Gelukkig is er nog wel de actieve geiser Strokkur.
Geysir
lijn
lijn
Als afsluiter, het grootste gletsjermeer van IJsland, Jökulsárlón. Ik vond dit tevens ook het hoogtepunt van de reis. Jokulsarlon
Jokulsarlon
lijn
lijn

En er is meer…

Knuffel Ijsland Naast de fantastische landschappen is er natuurlijk meer. Ik ben ook 2 dagen in Reykjavik geweest. Ikzelf vond Reykjavik niet zo bijzonder qua gebouwen en uitstraling. De sfeer was wel prettig en relaxt. Er zijn diverse designwinkeltjes en veel winkels die producten verkopen die met de hand zijn gemaakt, zoals truien, mutsen en knuffels. Ik heb zelf een handgemaakt beestje gekocht van Náttuglur. Ik kon nog wel veel meer kopen maar helaas IJsland is best duur.

© Nobody ELSe

Reclame

8 reacties

 1. Hoi Els, Net je site bekeken hartstikke leuk. Vooral de foto’s van IJsland. Wij zijn er vorig jaar ook geweest en ik deel je bewondering voor dit land. Els en Eric

 2. Mooie foto’s!! Ga ik ook even aan mijn ouders laten zien want die gaan binnenkort ook naar IJsland 🙂

  groetjes,
  Masha

  1. Dank je :). Wens ze van mij maar alvast een fijne vakantie. Mochten ze tips nodig hebben, je weet me te vinden :).

 3. Hallo Els. Wat een schitterende foto’s van IJsland!!! Leuk om zo meer te weten te komen over
  IJsland. Volgende keer zullen we zeker je “inspiratie” weer lezen.
  Jos en Connie

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.