Reclame

Inspiratie: Amerika

Reclame

amerika foto
Iedereen haalt zijn inspiratie uit verschillende dingen, bijvoorbeeld reizen, mensen, boeken, websites enzovoorts. In deze categorie wil ik jullie laten zien wat mij inspireert op creatief vlak. Deze keer wil ik jullie kennis laten maken met mijn rondreis door Amerika.

In September 2011 ben ik naar Amerika geweest. De inspiratie deed ik eigenlijk meteen al op toen ik op vakantie was en deze inspiratie kon ik gelijk verwerken in mijn foto’s. 2,5 week zoveel indrukken opgedaan en meer dan 2000 foto’s gemaakt. Wat een prachtig land! Zoveel variatie in natuur en steden. Ik heb New York, LA, San Francisco en diverse (nationale) parken bezocht.

New York

Vanaf Amsterdam Schiphol ben ik naar New York gevlogen en heb ik daar 3 nachten geslapen. Nou ja, geslapen…. buiten het hotel waren ze ‘s nachts aan het verbouwen dus er was erg veel herrie. Maar dat mocht de pret niet drukken. De locatie van het hotel was super, slechts 100 meter van Times Square. New York was indrukwekkend en gaaf om te zien.

De eerste dag ben ik naar het vrijheidsbeeld geweest, ben ik door Lower Manhatten gelopen en als afsluiter ’top of the rock’. Daar had ik een prachtig uitzicht over New York. De tweede dag heb ik een bezoek gebracht aan Central Park en het National Museum of History (klik op de foto’s om ze te vergroten).
inspiratie-amerika-fotografie
inspiratie-amerika-fotografie
inspiratie amerika foto
lijn
lijn

West USA

Na New York ben ik naar LA gevlogen en vanuit daar gestart met de rondreis met de auto. Eerste tussenstop San Francisco, een fijne stad om door heen te lopen. Daar heb ik ook een bezoek gebracht aan Alcatraz. Grappig weetje, ze hadden er zelfs een Nederlandse audiotour ;). Voor de sfeer en geschiedenis zeker een aanrader!
Alcatraz
lijn
lijn
Na de steden kwamen de (nationale) parken. De parken vormden samen het hoogtepunt van de reis. Ik ben een enorme fan van natuur. Wat was het indrukwekkend! Het allermooiste vond ik de Antelope Canyon (als je een bezoek brengt aan de Antelope Canyon neem zeker de fototour!). Maar ook de andere parken waren prachtig op hun eigen manier. Elk park heeft zijn eigen unieke kenmerken.

Advertentie

Yosemite National Park
Yosemite
lijn
lijn
Death Valley National Park
Death Valley National Park
lijn
lijn
Zion National Park
Zion National Park
lijn
lijn
Bryce Canyon National Park
Bryce Canyon National Park
lijn
lijn
Antelope Canyon
Antelope Canyon
lijn
lijn
Page, Horse shoe
Horse shoe Page
lijn
lijn
Grand Canyon National Park
Grand Canyon National Park
lijn
lijn

Zeker nog een keer terug

Het was een reis om nooit te vergeten, en zeker een reis om nog een keer over te doen. 2,5 week was echt te kort. Dus ik wil zeker nog een keertje terug om rustig een paar parken opnieuw te bezoeken en de tijd te nemen om er lekker te wandelen, geocachen en extra lang te genieten. Ben jij al een keer in Amerika geweest en was jij ook zo onder de indruk? Ik hoor het graag. Tips voor mooie locaties zijn ook altijd welkom :).

Gerelateerde artikelen:

Inspiratie: ☆ Onze kerstboom van 2013 ☆
Inspiratie: Flow Do it yourself
Inspiratie: Boeken van Keri Smith
Inspiratie: ♥ Beautygloss.nl ♥
Inspiratie Beekse Bergen
Inspiratie: ♥ Lucky Lady ♥
Inspiratie *IJsland*

© Nobody ELSe

Reclame

16 reacties

 1. Het verraste mij ook zo dat er Nederlandse guides waren en het was er verrassend minder deprimerend dan ik had verwacht bij de naam (natuurlijk ook nog nooit de film gezien), maar nog steeds zwaar. Zeer knappe foto’s vooral die canyon die bestaat uit meerder foto’s aan elkaar geplakt! Canada, je was er al dicht in de buurt – Dat vind ik zeer rijk aan inspiratie.

 2. Wat een mooie foto’s, vooral die van Antelope Canyon!
  Ik ben nog nooit in Amerika geweest. Het trekt me ook niet heel erg, omdat ik dat reizen maar eng vind! Zolang in het vliegtuig en alles ligt daar zo ver van elkaar vandaan, haha.

 3. Prachtige foto’s Els, vooral die bij de Antelope Canyon zijn echt te gek! Wat leuk dat je zo’n rondreis hebt gemaakt in Amerika en al zoveel gezien hebt daar. De parken lijken mij ook geweldig om eens te bezoeken. Ik ben er nooit geweest maar hoop dat zeker een keer te kunnen doen!

 4. Wat een prachtige reis en wat een schitterende foto’s!
  New York staat al jaren op 1 in het lijstje van steden die ik graag wil bezoeken.
  Maar ook die nationale parken in Amerika lijken me zo onwijs mooi.

 5. Wat een prachtige foto’s en een geweldige reis heb je gemaakt! Nee ik ben er nog nooit geweest maar zou graag eens naar New York willen gaan. Mijn ouders hebben afgelopen zomer een soortgelijke roadtrip gemaakt.

 6. Ik ben zelf in New York en Washington geweest, maar mijn ouders gaan ieder jaar naar Amerika. Ze zijn nu op leeftijd, dus huren ze een huis in Florida, maar tot een paar jaar geleden gingen ze altijd een week of vier rondtrekken. Het enige wat ze deden was de eerste en laatste overnachting regelen en een auto huren. De rest was gaan met die banaan. Zo cool! In augustus gaan ze nog voor een laatste keer met mijn zus en zwager rondreizen in Amerika. De foto’s die ik van eerdere jaren heb gezien (van al die parken en zo), wauw! Zooo prachtig mooi! Mijn vader kan je echt bijna een Amerika-kenner noemen, dus als je info of advies wilt, je mag me altijd mailen en dan stuur ik het aan hem door. Vind hij helemaal geweldig!

  1. Wat een lieve reactie. Ik zal het onthouden :-). Wat gaaf dat je ouders zo vaak gaan. Het is dat ik de gelegenheid niet heb om zo vaak te gaan :-).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.