Interieur #2: Onze vernieuwde eethoek

Interieur vernieuwde eethoek ons huis inspiratie
Het is echt al even geleden dat ik foto’s deelde van ons huis. De eerste keer deed ik dat door gezellige hoekjes in huis te fotograferen. Vandaag laat ik meer van ons nieuwe interieur zien, namelijk onze nieuwe eethoek. Er is namelijk enorm veel gebeurd. Benieuwd? Kom dan gauw een kijkje nemen in ons huis!

Ons huis opknappen

Mijn vriend en ik kochten ons huis ongeveer 3 jaar geleden. Omdat we niet alles gelijk nieuw wilde kopen hebben we onze oude meubels meegenomen naar ons nieuwe huis. In de afgelopen maanden is er in ons huis veel veranderd. Toen we het huis kochten zat er een lelijke marmeren vloer in. Ja, ik weet het, het is nu weer best hip, maar die vloer was helaas oud en versleten. Zie die smerige voegen en vlekken :-(.
marmeren vloer
Een paar maanden geleden legde we daarom een nieuwe laminaat vloer. Gelijk een heel ander gezicht! Weg koud marmer, hallo warm hout. Bij een nieuwe vloer horen natuurlijk ook nieuwe meubeltjes. In dit artikel show ik je hoe onze eethoek er tot nu toe uitziet, want we zijn nog niet helemaal klaar :-).
Nieuwe vloer

De vernieuwde eethoek

Wij houden van rustig dus is alles in vrij rustige kleuren. Wel heb ik wat oker geel en licht blauw/grijs toegevoegd. Die kleuren zie je terug in de accessoires en kussentjes. Deze dingen verander ik ook elk half jaar. Voor in de winter komen de zwart en koper kleuren weer terug.

De spulletjes die wij kochten komen van verschillende winkels. Ik hou ervan om voor ons interieur te shoppen maar ik koop niet graag alles in één keer bij dezelfde winkel. De tafel, de lampen en het bankje hadden we trouwens al eerder gekocht.
– De stoeltjes komen van Zuiver
– Het vloerkleed is van IKEA
– De tafel waar we heel lang naar gezocht hebben komt van Station7. Ik ben echt zo blij met deze tafel. Ik ben echt helemaal verliefd op de houten gekruiste poten die erg lastig te vinden waren.
– Het witte bankje komt van de Mooistemeubelen.nl (oh ja, koop daar NOOIT iets, want zo zie je het niet, maar van dichtbij ziet het bankje er echt niet uit! Zeker niet mooi, zoals de naam zou doen geloven).
– De kussens komen van Leenbakker, Kwantum en Karwei.
– De decoratie zoals kaarsen, schaal en vaasjes komen van Xenos en Kwantum.
nieuw interieur ons huis eethoek
Een foto vanaf de andere kant. Hier zie je de gekruiste poten erg goed :-).
nieuw interieur ons huis eettafel
De kussentjes van verschillende materialen, maar wel in dezelfde tinten.
nieuw interieur ons huis eethoek kussens
De schaal met kaarsen, vaasjes en olifant.
nieuw interieur ons huis eethoek decoratie
Onze plant waar ik heel blij mee ben voor wat groen :-).
nieuw interieur ons huis eethoek plant

Favoriete plek in huis

Dit is nu echt mijn favoriete plek in huis :-). Op de foto’s is alles netjes maar vaak ligt de hele tafel vol met knutselspullen.

Wat is jouw favoriete plek in huis?

Gerelateerde artikelen:

Interieur #1: Gezellige hoekjes in huis

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

9 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Heidi schreef:

  Wat super mooie is het geworden meid 🙂

 2. Wauw, wat een prachtige eethoek! Ik ben met die van mij ook nog steeds super blij. Doet toch zeker veel in een woning 🙂

 3. Morgaine schreef:

  Prachtig, en mijn favoriete plek in huis? Dat zijn er twee, mijn bank, en lekker loungen, of in mijn bed, hahahaha met ook prachtige hoekjes om naar te staren eventueel, afcourse 😀

  X

 4. Sammie schreef:

  Heel mooi, vooral de tafel en de stoelen vind ik gaaf! Gezellig ook zo met dat hout

 5. Kreanimo schreef:

  Mooi gedaan. Ik zit liefst in de woonkamer.

 6. M.Th. schreef:

  Goeie smaak hebben jullie👍

 7. lifestylemommys schreef:

  Dat ziet er gezellig uit zeg! Mijn favoriete plaatsje is sinds kort onze nieuwe eettafel bij het raam. De tafel is flink groter en doordat deze bij het raam staat heb ik tegenwoordig steeds langer profijt van het licht van buiten. Ideaal tijdens het knutselen 😀

 8. Ziet er heel mooi uit! Ik houd er wel van. De houten vloer is inderdaad zoveel beter en mooier dan de tegels. Ik snap dat je daar heel blij mee bent! 🙂

 9. Romy schreef:

  Het resultaat is echt prachtig! Wat een mooi bankje met die kussens erop en een prachtige tafel ook! Ik vind jullie laminaatvloer ook absoluut een stuk mooier dan de marmeren vloer die er eerst lag 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top