Algemeen: Jong geleerd…

Sfeerfoto jong geleerd… is oud gedaan. En dat geldt zeker voor mij. Natuurlijk heb ik op school het nodige gefreubeld, maar ook thuis tekende ik veel en later ging ik fotograferen. Ik denk dat creatief bezig zijn wel in mijn genen zitten, net zoals de liefde voor voetbal en paarden die ik van mijn oma geërfd heb. Laatst was ik de zolder aan het opruimen en kwam ik allemaal oude tekeningen en knutselwerkjes tegen. En die wil ik graag met je delen.

Laten we beginnen met mijn allereerste basisschool tekening. Ik moest vooral lachen om de hakjes die het poppetje heeft, of ik dat bewust heb gedaan, zullen we wel nooit meer weten ;).
Eerste_basisschool_tekening
lijn
lijn
Hier onder een knip- en plakwerkje en een tekening van een olifant toen ik 6 jaar oud was.
knustelwerk_tekening_2
lijn
lijn

Paarden tekenen

portret-schuin
De liefde voor paarden zat er bij mij al vroeg in, dus begon ik fanatiek paarden te tekenen. Ik deed erg mijn best maar een goed tekentalent was ik helaas niet. Al vond ik het wel erg leuk om te doen. Ik gebruikte verschillende materialen, potlood, kleurpotloden, aquarelverf, stiften en pastelkrijt. Ik heb een heel plakboek vol met alleen maar paarden tekeningen die ik heb gemaakt.

tekening_13jaar
13 jaar oud
tekening_14jaar
14 jaar oud
tekening_16-18jaar
16 en 18 jaar oud

Architect

Naast paarden tekenen kon ik me ook uren bezig houden met maneges tekenen van bovenaf. Op de basisschool had ik een kladblok en die stond helemaal vol met plattegronden van maneges, de een nog groter en dan de anderen. Helaas kon ik daar geen foto meer van vinden. Wel van twee huizen die ik heb getekend. Natuurlijk was alles op schaal ;).
architect
lijn
lijn

“Grafisch ontwerp”

Ook begon ik al vroeg met grafisch ontwerpen. Op de linkse foto een logo voor Standard Aero. Daar werkte mijn vader en schreven ze een wedstrijd uit voor een nieuw logo voor het bedrijf. Ik heb toen als 11 jarige ook meegedaan. Opvallend vond ik wel aan het logo, dat ik al naar de typografie had gekeken :). Helaas niet gewonnen ;), maar de grote directeur in Cananda had me nog wel een brief geschreven en wat cadeautjes opgestuurd. Dat was ook erg leuk. Op de rechtse foto een autoblad voor mijn vader voor vaderdag.
ontwerpen_11jaar
lijn
lijn

Fotografie

foto-schuinRond mijn 14-15 ging ik ook meer fotograferen… je weet misschien nog wel, met fotorolletjes waar je maar 12, 24 of 36 foto’s mee kon maken. De foto links onder, is één van mijn eerste zelfgemaakte foto’s, mijn uitlaathondje Trista. De foto rechts heb ik gemaakt voor mijn toelating voor de opleiding Fotonica. Zie die camera… wat lekker ouderwets :). En eigenlijk is het nog niet eens zolang geleden, nog maar 14 jaar.
fotografie_15-16jaar
lijn
lijn

En jij?

Heb jij nog veel tekeningen of knutselwerkjes van vroeger? Ik ben ook wel benieuwd naar jouw creatieve dingen die je hebt gemaakt en of je daarna ook een creatief beroep hebt gekozen. Mocht je iets willen delen dat kan via mijn Facebookpagina of via Twitter @NobodyELSeNL.

© Nobody ELSe

Tags: , , , ,

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top