Reclame

Kaarten maken #76: Uitleg kaart in doosje maken (incl. gratis Printable)

Kaart in doos maken uitleg gratis printable
Reclame

Kaart in doos maken uitleg gratis printable
Vandaag laat ik stap voor stap zien hoe je een kaart in een doosje kunt maken. Zo’n doosje is erg leuk om te maken en helemaal niet moeilijk. In dit artikel vind je ook een printable van het basispatroon van het doosje zodat het maken van het doosje nog makkelijker wordt.

Het doosje maken

Benodigdheden voor de basis van het doosje

Stap 1, de basis maken
Download het gratis patroon van de basis van het doosje. Print de printable 2x op dikker papier. Snij de strakke lijnen met een stanleymes en liniaal. De stippellijntjes moet je rillen. Je gaat dan voorzichtig met je stanleymes over het papier zonder het door te snijden. Zo ontstaan de vouwlijnen en kun je het doosje straks makkelijk vouwen.

Je hebt nu 2 delen van het doosje en 4 tussenstukjes voor de binnenkant.
Kaart_in_Doos uitleg stap voor stap

Stap 2, de buitenkant van het doosje in elkaar zetten
Nu zetten we het doosje in elkaar. Doe op beide plakstroken (die kleine strookjes met afgesneden hoeken) dubbelzijdige tape en plak de twee delen van het doosje in elkaar. Het doosje heeft geen bodem.
Kaart in Doos maken uitleg printable

Stap 3, de binnenkant van het doosje in elkaar zetten
Tijd voor de binnenkant van het doosje. Hiervoor heb je de 4 rechthoekige tussenstukjes nodig. Aan elk rechthoekje zitten twee plakranden, vouw één plakrand naar voren en één plakrand naar achteren. Doe op elke plakrand een stukje dubbelzijdige tape. Plak de stukjes goed verdeeld in de binnenkant van de doos. Door deze manier van plakken kan het doosje nog steeds gevouwen worden.

Op de foto heb ik met blauw aangegeven hoe ik één stukje heb geplakt aan de binnenzijde van de doos. De andere stukjes plakte ik op dezelfde manier.
Kaart in Doos binnenkant maken

Het doosje versieren

Een doosje kun je natuurlijk op verschillende manieren versieren. Ik laat nu een erg standaard manier zien met kant-en-klaar afbeeldingen. Binnenkort zal ik op mijn blog nog een artikel plaatsten met kaarten in doosjes met meer inspiratie en varianten.

De buitenkant versieren
Als eerste versierde ik de buitenkant van het doosje. Hierbij gebruikte ik gekleurd papier (roze en blauw) en papier met hartjes en gele rondjes (luxe papierblok DecoTime). Het gekleurd papier sneed ik in vierkanten van 8×8 cm. Het papier met patroon 7×7 cm. Deze maten zijn een indicatie, het kan zijn dat je printer het patroon net iets groter of kleiner afdrukt.

Op het achterste vlak van het doosje deed ik een blauw papier in het formaat 8×19 cm. Het papier met het patroon is ongeveer 7×18 cm. Zo blijft de achterkant omhoog staan.
Kaart in Doos buitenkant versieren

De tussenstukken versieren
Het voorste stuk versierde ik met groene papier waaruit ik met een stanleymes gras heb uitgesneden.

Op het tweede tussenstukje plakte ik geel papier waaruit ik met een schaar heuvels heb geknipt. Op de heuvels plakte ik met foam tape een muisje met een ballon (uit een luxe papierblok van DecoTime).

Het derde stuk versierde ik met groen papier waaruit ik ook een heuvel knipte. Met foam tape plakte ik een konijntje met ballon op de heuvel (ook uit luxe papierblok van DecoTime)

Het achterste tussenstuk maakte ik op dezelfde manier als het tweede tussenstuk. Ik plakte alleen een poesje met ballon op het tussenstuk i.p.v. een muisje.
Kaart in Doos tutorial makkelijke uitleg action

Extra versieren

Het doosje versierde ik verder nog met andere afbeeldingen uit hetzelfde luxe papierblok (Action DecoTime). Verder plakte ik een label met ‘Proficiat’ op de achterkant. Dit label kun je trouwens gratis downloaden in mijn eerder geschreven artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabel.
Kaart in Box uitleg kaart maken

Zelf maken Kaart in Doos uitleg action decotime

Heb jij wel eens een kaart in een doos gemaakt?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #75: Love2Craft Multi frame snijmallen Action (April 2021)
Kaarten maken #74: Multi kaders snijmallen Action (Maart 2021)
Kaarten maken #73: Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021)
Kaarten maken #72: Inspiratie & uitleg simpele schuifkaarten maken
Kaarten maken #71: Kaarten met verschillende soorten decoratie
Kaarten maken #70: Zelf achtergrondjes maken met stempels
Kaarten maken #69: Uitleg simpele schuifkaart maken
Kaarten maken #68: Uitleg vouwkaarten maken zonder snijmachine

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

8 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL