Reclame

Kaarten maken #118: Missees + Friends collectie van april 2022

Kaarten maken Missees Karin Joan Studio light voorbeelden
Reclame

Kaarten maken Missees Karin Joan Studio light voorbeelden
Via Instagram werd ik benaderd voor Karin Joan zelf of ik het leuk zou vinden om eens aan de slag te gaan met de door haar ontworpen nieuwe Missees collectie. Daarop zei ik natuurlijk gelijk ja! Zo leuk. In dit artikel vertel ik alles over de nieuwe collectie en natuurlijk laat ik kaartjes zien die ik heb gemaakt met een uitgebreide uitleg :-).

Missees + Friends collectie van april 2022

De Missees + Friends collectie van april 2022 van Karin Joan (in samenwerking met Studio Light) bestaat uit 5 verschillende clear stamps setjes, twee papierblokken en 2 setjes met snijmallen.

Om dit artikel te maken kreeg ik twee setjes met snijmallen & clear stamps, ‘Hi’ en ‘You’. Om snijmallen te gebruiken heb je wel een snijmachine nodig. Ik heb zelf de snijmachine van Action, de Love2Craft.
Missees Karin Joan stempels snijmallen studio light
En deze super leuke stempelsetjes van Katie en Angela. Het mooie van deze stempels is, dat je alles kan combineren. Met deze stempels kun je dus verschillende meisjes maken met steeds verschillende outfits.
Missees clear stamps karin joan inspiratie

Wil je meer weten over Karin Joan of waar je deze collectie kunt kopen? De stempels zijn te koop bij diverse hobbywinkels en webshops. Kijk dan eens op haar website voor alle adressen: karinjoan.nl. De setjes verschillen per prijs per winkels zag ik maar kosten ongeveer € 8-9 euro per stuk.

Aan de slag met de nieuwe Missees collectie

Advertentie

Stempelen
Als eerste ging ik aan de slag met het stempelen van verschillende meisjes met verschillende outfits op aquarelpapier. Ik ga namelijk straks de meisjes inkleuren met aquarelverf. Je kunt natuurlijk ook kiezen om de meisjes in te kleuren met stiften, Twinmarkers of kleurpotloden. Net wat je leuk vind.

Ik gebruikte de twee stempelsetjes door elkaar. De stempels werken erg fijn en je kunt er nauwkeurig mee werken. Dat is ook echt nodig om alle outfits goed te laten passen.

Tip: Soms stempelde ik wel iets net mis. Met een zwarte watervaste fineliner zorgde ik ervoor dat alles toch aansloot.

Inkleuren
Al mijn gestempelde Missees kleurde ik in het aquarelverf (Winsor & Newton). Aquarelverf is echt mijn favoriet de laatste tijd. Maar je kunt natuurlijk ook andere tekenmaterialen gebruiken :-). Ik maakte meerdere meisjes zodat ik gelijk meerdere kaarten kon maken.
Karin joan Missees stamps voorbeelden

Kaarten maken met de nieuwe Missees collectie

Hieronder zie je verschillende kaarten die ik heb gemaakt met de nieuwe Missees collectie van april 2022 van Karin Joan. Per kaart zal ik uitleggen hoe ik deze heb gemaakt en wat ik nog meer heb gebruikt.

Advertentie

Kaart 1
Deze kaart maakte ik heel simpel. Uit roze papier sneed ik een vierkant van 21×21 cm. Deze vouwde ik dubbel naar een kaart van 21 x 10,5 cm. Op de achtergrond plakte ik een achtergrond met bolletjes. Deze maakte ik met een Action Slimline snijmal.

Op de voorgrond plakte ik natuurlijk één van mijn gemaakte Missees. De kaart maakte ik verder af met de snijmallenset met de tekst ‘Hi’ en de gestempelde tekst ‘how are you doing?’.
Kaart Missees karin joan inspiratie

Kaart 2
Natuurlijk kan een schudkaart niet ontbreken. Schudkaarten maken vind ik erg leuk. Heb je nog nooit een schudkaaart gemaakt? Kijk dan even in dit artikel voor een uitgebreide uitleg: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt.

Uit wit papier sneed ik een vierkant van 21×21 cm. Deze vouwde ik dubbel naar een kaart van 21 x 10,5 cm. Op de achtergrond gebruikte ik geel papier met sterretjes. Het schudkaart gedeelte vulde ik met zilveren en blauw pailletjes. Het meisje plakte ik met dubbelzijdige tape op de kaart. De kaart maakte ik verder af met de snijmallenset met de tekst ‘You’ en de gestempelde tekst ‘happy birthday to’.
Missees kaarten maken voorbeelden

Kaart 3
Uit wit papier sneed ik een vierkant van 21×21 cm. Deze vouwde ik dubbel naar een kaart van 21 x 10,5 cm. Op de achtergrond gebruikte ik geel papier net iets kleiner dan de kaart. Daarop plakte ik een rechthoek met boogjes. Deze maakte ik met een slimline snijmal van Action.

Advertentie

Op de voorgrond plakte ik één van mijn gemaakte Missees met een wijnglas in haar hand. De kaart maakte ik verder af met het snijmallenset met de tekst ‘Hi’ en de gestempelde tekst ‘everything ok?’. De kaart versierde ik verder met plakparels.
Missees collectie snijmallen stempels

Kaart 4
Uit wit papier sneed ik een vierkant van 21×21 cm. Deze vouwde ik dubbel naar een kaart van 21 x 10,5 cm. Met stempelinkt maakte ik een kleurverloop van geel naar roze op de voorkant van de kaart. Daarna plakte ik een witte rechthoek op de kaart waaruit schuine lijnen zijn gesneden. Deze maakte ik ook met een Action Slimline snijmal.

Op de voorgrond plakte ik met dunne foam tape een Missees en de tekst ‘hello’. Deze maakte ik met de snijmallenset met de tekst ‘Hi’. Ik ben echt helemaal fan van de snijmal met ‘hello’. Zo mooi fijn!
collectie Missees karin joan inspiratie kaarten

Kaart 5
Een kaart in een doosje is ook altijd leuk. Daarom maakte ik ook een Missees variant in een doosje. De complete uitleg en gratis printable van het doosje vind je hier: Kaarten maken #76: Uitleg kaart in doosje maken (incl. gratis Printable).

Het papier met verschillende patronen wat ik gebruikte komt uit een papierblok van Craft Sensations (Action). De Missees gaf ik een mooi plekje in het midden van het doosje. De achtergrond versierde ik met verschillende ballonnen. Deze ballon zit in het stempelsetje van de Missees Katie. Het doosje maakte ik verder af met de snijmallenset met de tekst ‘You’ en de gestempelde tekst ‘happy birthday to’.
kaarten maken met Missees collectie studio light

Advertentie

Kaart 6
Natuurlijk hoef je niet alleen grote kaarten te maken. Op een standaard blanco 13×13 cm kaart (Action) maakte ik deze kaart. Op de kaart plakte ik als eerste een beige vlak van 12,5×12,5 cm. Daar op plakte ik een kleiner stuk papier met bloemetjes (papierblok van Craft Sensations).

Op de voorgrond plakte ik het meisje. Om deze op de kaart te laten passen heb ik een stukje van haar benen afgesneden. ‘Hello’ maakte ik met de snijmallenset met de tekst ‘Hi’.
Kaarten maken Missees karin joan voorbeelden

Kaart 7
Ook bij deze kaart gebruikte ik een standaard gele blanco kaart van 13×13 cm. Uit een vel met bloemetjes knipte ik een rechthoek en deze plakte ik in het midden op de kaart. Onderaan maakte ik een roze lintje vast.

Uit beige papier sneed ik een polaroid foto. Deze gebruikte ik als venster voor een schudkaart gedeelte. Hoe je een schudkaartgedeelte maakt vind je in dit artikel: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt. Op de polaroid foto plakte ik een meisje en de tekst ‘hello’.
Missees karin joan stydio light collectie kaarten maken

Welke Missees kaart is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #117: Zig zag kaart extra inspiratie (incl. Gratis printable)
Kaarten maken #116: Kaart met cadeaukaart maken (gratis printable)
Kaarten maken #115: Inspiratie kaart met beer in luchtballon
Kaarten maken #114: Uitschuifbare kaart maken, inclusief gratis printable
Kaarten maken #113: Action Slimline snijmallen (maart 2022)

Advertentie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De Missees stempelsetjes en snijmallen heb ik gekregen voor het schrijven van dit artikel.

© Nobody ELSe

Reclame

7 reacties

 1. Hallo Els, ik vind je kaartjes erg leuk geworden.
  Jij weet met eender wat iets leuks te maken. Alleen is het niet mijn ding om dit zelf te gaan doen.

  Fijn weekend nog

 2. Hallo Els!

  Ik vind dat je er weer wat moois van hebt gemaakt met de verschillende voorbeelden.
  Je creativiteit lijkt wel eindeloos zoveel creatieve ideeën.

  Zelf vind ik het gebruik van de mallen van de Action erg leuk en betaalbaar.

  De prijs van de mallen van de missies vind ik te duur voor de smalle portemonnee

  Fijn weekend Els!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.