Reclame

Kaarten maken #144: Kaarten met gebruik van Action Stempels dieren

Kaarten maken uitleg clear stamps Action craft sensations dieren
Reclame

Kaarten maken uitleg clear stamps Action craft sensations dieren
Op de website van Action zag ik al maanden geleden een set stempels met allemaal verschillende hoofden van dieren. Deze wilde ik zo graag hebben en eindelijk liggen de setjes in de winkel. In dit artikel laat ik verschillende kaarten zien die ik maakte met deze stempels en natuurlijk geef ik een uitgebreide uitleg.

Action Craft Sensations clears stamps dierenhoofden

Dit stempelsetje van Action Craft Sensations kost € 0,79 (gekocht in feb 2023). De set bevat 12 stempels met dierenhoofden. Deze stempels gebruik ik om verschillende kaarten te maken als inspiratie. De kaarten die ik hieronder laat zien kun je ook maken met andere stempels.
Action stempels craft sensations dieren hoofden voorbeelden

Aan de slag met clear stamps inkleuren

Voor ik ga beginnen met kaarten maken, maak ik eerst met de stempels de afbeeldingen. De stempels stempel ik met watervaste inkt op speciaal papier voor markers. Dit papier gebruik ik omdat ik mijn afdrukken van de stempels graag inkleur met alcoholmarkers. Ik ben al een tijdje aan het oefenen met alcoholmarkers om een zo’n mooi mogelijke kleurovergang te maken met verschillende kleuren. Deze stempels waren dus gelijk weer een goede oefening. De afbeeldingen knip ik vervolgens nauwkeurig uit het papier.

Meer weten over alcoholmarkers? Bekijk dan eens dit artikel: Tekenen #24: Werken met Promarkers & Action Twinmarkers (alcoholstiften).
Action stempels kaart ingekleurd alcoholmarkers

Verschillende kaarten maken met één setje clear stamps met dierenhoofden

Advertentie

Hieronder zie je de verschillende kaarten die ik maakte met één stempelset van Action met de verschillende dierenhoofden. Per kaart leg ik uit hoe ik deze heb gemaakt en wat ik heb gebruikt. Niet alles is misschien zo meer te koop, maar wel te vervangen voor iets anders :-).

Kaart 1: Vierkante kaart met kader
Uit roze papier sneed ik met een snijmal een vierkant. Met een andere snijmal en wit papier (Kaarten maken #74: Multi kaders snijmallen Action (Maart 2021)) maakte ik het lijstje met vier vakjes. Dit kun je natuurlijk ook zelf maken met een stanley mes en liniaal.

Achter de vakjes plakte ik de dieren hoofden. Met foam tape maakte ik het kader vast op het roze papier. Met Pritt maakte ik het lijstje vast op een vierkante kaart (Action).
Kaarten maken Action knutselen makkelijk uitleg voorbeelden

Kaart 2: Flip book kaart
Een Flip book kaart is de ideale kaart om deze stempels bij te gebruiken. De uitgebreide uitleg & gratis printable van deze kaart vind je in het artikel: Kaarten maken #138: Uitleg Flip book kaart, gratis printable.

Bij deze kaart gebruikte ik papier uit paperpads van Studio light, create Happiness PPCR111 &PPCR112. Washi tape (Action) met een panter patroon. En een label ‘Van harte gefeliciteerd’, dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Kaarten maken met action knutselspullen voorbeelden stempels

Advertentie

Kaart 3: Ronde easel kaart
De uitgebreide uitleg en gratis printable van de basis van deze kaart vind je in het artikel: Kaarten maken #127: een ronde easel kaart maken, gratis printables. Bij deze kaart gebruikte ik verder papier uit paperpads van Studio light, create Happiness PPCR111 &PPCR112 en roze plakparels. Het label ‘Weer een jaartje ouder’ heb ik zelf ontworpen en kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Kaarten maken Action stempels clear stamps craft sensations

Kaart 4: Vierkante vouwkaart
De uitgebreide uitleg van deze kaart vind je in het artikel: Kaarten maken #80: Vierkante vouwkaart maken. Bij deze kaart gebruikte ik verder papier uit paperpads van Studio light, create Happiness PPCR111 &PPCR112. Het label ‘Speciaal voor de jarige’ heb ik zelf ontworpen en kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable #11: Deel 5 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Kaarten maken ACtion stempels dieren hoofden inspiratie

Kaart 5: Simpele liggende kaart
Op een kaart van 10×15 cm plakte ik twee verschillende kleuren papier (Studio light, create Happiness PPCR111 &PPCR112). Op de rand van deze twee verschillende papiertjes bracht ik een licht blauw lintje aan. Met foam tape plakte ik hierop op de stempels met de dierenhoofden.

De kaart versierde ik verder nog met een zwart stippellijntje gemaakt met een fineliner, plakparels en het label ‘Een dikke knuffel’. Deze kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action knustelen kaarten maken voorbeelden stempels

Wat vind jij van de nieuwe stempels van Action?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #143: Explosie kaart, uitleg & gratis printable
Kaarten maken #142: W-gevouwen kaart, gratis printable
Kaarten maken #141: Vliegerkaart maken (Gratis printable)
Kaarten maken #140: Verschillende kaarten maken met Action stempelset
Kaarten maken #139: Shutter card maken, gratis printable
Kaarten maken #138: Uitleg Flip book kaart, gratis printable

Advertentie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

12 reacties

  1. Dankjewel Els, samen met mijn dochter ben ik de ideeen aan het gebruiken om te verwerken in mijn kleinzoons scrapbook.
    We worden er heel blij van.

  2. Super leuke voorbeelden met deze stempelset! Ik wilde ze eerst niet kopen en het duurde daarna nog vrij lang voordat ik ze ergens vond. Leuke inspiratie dank je wel.
    Groetjes Maia

  3. Wat een gezellige kaarten. Ik wordt er vrolijk van!
    Deze stempels heb ik ook, maar had nog geen inspiratie om er iets mee te maken. Nu dus wel. Bedankt ☺️.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.