Kaarten maken #165: Snijmallen ‘Patooties XL’ Carlijn Design

Kaarten maken Snijmallen Patooties XL Carlijn Design
Reclame

Kaarten maken Snijmallen Patooties XL Carlijn Design
Vandaag laat ik in dit artikel zien welke kaartjes ik maakte met de snijmallen ‘patooties XL’ van Carlijn Design. Ook geef ik meer informatie over deze snijmallen set.

‘Patooties XL’ snijmallen van Carlijn Design

Laatst kwam ik in contact met Carlijn. Ze bood mij aan dat ik een paar van haar producten mocht proberen voor mijn blog. Echt super leuk! In dit artikel het eerste product wat ik koos, de ‘Patooties XL’ snijmallen. Deze set kost € 18,99 op de site van Carlijn Design. Deze snijmallen gebruik je in combinatie met een snij- en embossingmachine. Ik heb zelf de Love2Craft. Deze is van Action.

Nu denk je misschien, dat is veel geld voor één set met snijmallen. En dat snap ik. Met deze snijmallen set kun je wel minimaal 50 verschillende afbeeldingen maken, voornamelijk dieren. Al deze voorbeelden staan op de site van Jocelijne Design. Jocelijne is degene die deze snijmallen heeft ontworpen. Maar je kunt ook je eigen afbeeldingen creëren. Je zult zien bij de kaarten die ik met deze snijmallen heb gemaakt dat sommige afbeeldingen zijn nagemaakt en dat ik sommige dieren zelf heb bedacht. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De kwaliteit van de mallen vond ik ook erg fijn. De snijmallen sneden goed en het papier kwam makkelijk uit de mal. Maar genoeg informatie :-). Het is natuurlijk veel leuker om te zien wat je kunt maken met deze set.
Snijmallen Patooties XL Carlijn Design verpakking

Mijn gemaakte kaartjes met de ‘patooties XL’ snijmallen

Per kaart zal ik benoemen wat ik extra heb gebruikt, buiten de standaard knutselspullen zoals lijm, stanleymes, liniaal, snijmat, dubbelzijdige tape, foam tape, blanco kaarten en effe gekleurd papier.

Advertentie

TIP In de set met snijmallen zitten kleine onderdelen. Voordat je de snijmallen door je snij-en embossmachine haalt, plak op het papier waaruit je de snijmal gaat halen, aan de onderkant dubbelzijdige tape. Dan hebben de kleine onderdelen gelijk een plaklaag zodat je ze makkelijk op je kaart kan plakken.

Kaart met pinguïn
De pinguïn, de ijsschotsen en sneeuwvlokken maakte ik met de ‘patooties XL’ snijmallen
uitleg kaarten maken Snijmallen Patooties XL Carlijn Design kopiëren

Kaart met Beertje
De beer, de vlinder en de bloemen maakte ik met de ‘patooties XL’ snijmallen

Bij deze kaart gebruikte ik extra:

 • Papier met witte bloemen

Snijmallen Patooties XL Carlijn Design inspiratie

Kaart met eendje
De eend, golfjes en eiland maakte ik met de ‘patooties XL’ snijmallen

Advertentie

Bij deze kaart gebruikte ik extra:

 • Papier met een ruitjes motief
 • Snijmallen set Gefeliciteerd Hoera, ook van Carlijn Design

Carlijn Design Snijmallen Patooties XL

Kaart met konijntje
Het konijntje en de wortels maakte ik met de ‘patooties XL’ snijmallen

Bij deze kaart gebruikte ik extra:

 • Papier met streepjes design

Snijmallen Patooties XL Carlijn Design voorbeeld kaarten

Kaart met hertje
Het hertje maakte ik met de ‘patooties XL’ snijmallen

Advertentie

Bij deze kaart gebruikte ik extra:

 • Papier met een bloemetjes motief
 • Snijmallen set Gefeliciteerd Hoera, ook van Carlijn Design

Kaarten Snijmallen Patooties XL Carlijn Design uitleg

Kaart met kikker
De kikker, het lelieblad waar de kikker op zit, de golfjes en de wolken maakte ik met de ‘patooties XL’ snijmallen

Bij deze kaart gebruikte ik extra:

 • Papier met een foto van wolken

Kaarten maken met Snijmallen Patooties XL Carlijn Design

Kaart met koe
De koe en de gekleurde confetti maakte ik met de ‘patooties XL’ snijmallen

Advertentie

Bij deze kaart gebruikte ik extra:

 • Papier met een hout motief
 • Snijmallen set Gefeliciteerd Hoera, ook van Carlijn Design

Snijmallen Patooties XL Jocelijne Design voorbeelden

Kaart met paard
Het paard maakte ik met de ‘patooties XL’ snijmallen

Bij deze kaart gebruikte ik extra:

 • Papier met een gras motief
 • Snijmallen set Gefeliciteerd Hoera, ook van Carlijn Design

Carlijn Design Snijmallen Patooties Jocelijne Design

Wat vind jij van deze set snijmallen? Welk dier is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #164: Action Snijmallen Kerst Love2craft 2023, deel 2
Kaarten maken #163: Action DecoTime DIY card making Kerst 2023, deel 1
Kaarten maken #162: Action DecoTime Luxe paperblock Kerst 2023, deel 1
Kaarten maken #161: Action Snijmallen Kerst Love2craft 2023, deel 1
Kaarten maken #160: Staande trapjes-vouwkaart, uitleg, printable & inspiratie
Kaarten maken #159: driehoek easel kaart, extra inspiratie
Kaarten maken #158: Explosie kaart, extra inspiratie
Kaarten maken #157: 3D Pop-up Kubus kaart, extra inspiratie, gratis printables
Kaarten maken #156: Simpele kaarten met Jip & Janneke

Advertentie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De snijmallenset Patooties XL heb ik gekregen om een artikel te schrijven.

© Nobody ELSe

4 reacties

  1. In het artikel staat een link naar alle voorbeelden, daarin staat ook welke mallen je moet gebruiken. Gelukkig heeft de bedenker van deze mallen dat inderdaad gedaan, anders zou ik er ook niet uitkomen :-).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.