Kaarten maken #164: Action Snijmallen Kerst Love2craft 2023, deel 2

Action Love2craft snijmallen kerst voorbeelden inspiratie 2023
Reclame

Action Love2craft snijmallen kerst voorbeelden inspiratie 2023
Laatste plaatste ik al een artikel over de nieuwe snijmallen speciaal voor kerst van Action. Het zijn zoveel leuke mallen dat ik nog een artikel heb met kaarten die ik knutselde met deze serie. Natuurlijk met een uitgebreide uitleg!

Action snijmallen Love2craft Kerst

Bij Action zijn ook dit jaar weer 12 verschillende snijmallen speciaal voor kerst te koop, per stuk € 2,99. Deze snijmallen gebruik je in combinatie met een snij- en embossingmachine. Ik heb zelf de Love2Craft. Deze is ook van Action.

Meer weten over alle snijmallen speciaal voor kerstkaarten van Action en meer voorbeeldkaartjes gemaakt met deze sniijmallen? 
Lees dan ook mijn eerste artikel over deze snijmallen:
Action Snijmallen Kerst Love2craft 2023, deel 1

In deel 1 op mijn blog vind je kaarten die ik maakte met de snijmallen:

 • Vogeltje met takjes en sneeuwvlokken
 • Sneeuwpopjes
 • Auto met kerstboom, ook mogelijkheid voor auto voor Halloween en trouwauto
 • Kersttruien, met deze sijmallenset kun je 6 verschillende kersttruien maken

Aan de slag met kaarten maken met de snijmallen speciaal voor kerstkaarten

Hieronder zie je vier kaarten die ik heb gemaakt met deze kerstsnijmallen. Ik vind het kaarten maken met deze snijmallen zo leuk om te doen!

Advertentie

In dit artikel zie je de kaarten die ik heb gemaakt met de snijmallensets:

 • Pinguins en iglo
 • Snowglobe met verschillende mogelijkheden om de snowglobe te vullen
 • Kerstdieren, mogelijkheid om 4 verschillende dieren te maken
 • Kerstkraamtje

Per kaart vertel ik wat ik heb gebruikt en hoe ik deze heb gemaakt. Ik gebruik per kaart alleen snijmallen uit één set. Dus heb je die set, kun je de kaart namaken.

Standaard gebruik ik sowieso knutselmaterialen zoals lijm, stanleymes, liniaal, snijmat, dubbelzijdige tape, foam tape, blanco kaarten en gekleurd papier.

TIP In de sets met snijmallen zitten veel kleine onderdelen. Voordat je de snijmallen door je snij-en embossmachine haalt, plak op het papier waaruit je de snijmal gaat halen, aan de achterkant dubbelzijdige tape. Dan hebben de kleine onderdelen gelijk een plaklaag zodat je ze makkelijk op je kaart kan plakken.

Kaart 1: Pinguins en iglo

Achtergrond
Uit wit papier sneed ik een rechthoek en met een schaar maakte ik de heuvels. De heuvel plakte ik met Foam tape op de kaart. Achter de sneeuw plaatste ik verschillende kleine kerstboompjes. Ook vulde ik de achtergrond op met sneeuwvlokken.

Voorgrond
Op de voorgrond plakte ik de iglo, de pinguïns, de kerstboom en het bord.

Advertentie

Verder gebruikte ik een label met de tekst ‘Fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar. Dit label kun je GRATIS downloaden op mijn blog: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen.
Action Love2Craft snijmallen kerst pinguin iglo

Kaart 2: Snowglobe met verschillende mogelijkheden om de snowglobe te vullen

Voorgrond
Op de voorgrond plakte ik de snowglobe met notenkraker. Deze notenkraker had echt zoveel kleine onderdelen. Volgende keer zal ik voor het hert of sneeuwpopje gaan. Deze zitten ook in de set.

Uit wit papier sneed ik een rechthoek en met een schaar maakte ik de heuvels. Deze heuvels plakte ik voor de snowglobe voor meer diepte. De kaart versierde ik verder nog met zilveren plakparel.

Verder gebruikte ik een label met de tekst ‘Fijne kerst & een gelukkig nieuwjaar’. Dit label en meer labels voor kerst heb ik zelfontworpen en kun je GRATIS downloaden op mijn blog: Gratis printable #13: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #3.
Action Love2Craft snijmallen kerst notenkraker snowglobe

Kaart 3: Kerstdieren, mogelijkheid om 4 verschillende dieren te maken

Achtergrond
Uit wit papier sneed ik een rechthoek en met een schaar maakte ik de heuvels. De heuvel plakte ik met Pritt op de kaart.

Voorgrond
Op de voorgrond plakte ik een wasbeer en vos die ik maakte met de snijmallen. De kaart versierde ik verder met hartjes. Dit is ook een snijmal uit de set.

Advertentie

Verder gebruikte ik een label met de tekst ‘Lieve kerstgroetjes’. Deze vond ik wel goed bij deze dieren passen. Dit label en meer labels kun je GRATIS downloaden op mijn blog: Gratis printable #13: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #3.
Action Love2Craft snijmallen kerst winter dieren

Kaart 4: Snowglobe met verschillende mogelijkheden om de snowglobe te vullen

Kerstkraamtje
Op de voorgrond plakte ik de kerstkraampje met warme chocolademelk. Dit kraampje heeft weer erg veel kleine onderdelen.

Uit wit papier sneed ik een rechthoek en met een schaar maakte ik de heuvels. Deze heuvels plakte ik voor het kraampje voor meer diepte. De lucht versierde ik verder met sneeuwvlokjes. Deze zitten ook in de set.

Verder gebruikte ik een label met de tekst ‘Fijne kerstdagen & een gelukkig nieuwjaar’. Dit label en meer labels kun je GRATIS downloaden op mijn blog: Gratis printable #13: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #3.
Love2Craft snijmallen kerst kraampje Action winkel

Welke kerstsnijmal van Action is jouw favoriet?

Mijn favoriete mal is toch wel met die pinguïns en de iglo. Zo schattig en veel leuke details maar niet veel kleine onderdelen.

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #163: Action DecoTime DIY card making Kerst 2023, deel 1
Kaarten maken #162: Action DecoTime Luxe paperblock Kerst 2023, deel 1
Kaarten maken #161: Action Snijmallen Kerst Love2craft 2023, deel 1
Kaarten maken #160: Staande trapjes-vouwkaart, uitleg, printable & inspiratie
Kaarten maken #159: driehoek easel kaart, extra inspiratie
Kaarten maken #158: Explosie kaart, extra inspiratie
Kaarten maken #157: 3D Pop-up Kubus kaart, extra inspiratie, gratis printables
Kaarten maken #156: Simpele kaarten met Jip & Janneke

Advertentie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

17 reacties

 1. Geweldig leuk gedaan heb ook de mallen ik gebruik plakpapier aan de achterkant.zo raak je niets kwijt en gemakkelijker te plakken.. vooral bij de kleine friemelen.

 2. Hoi Els, ik heb ook een paar van de snijmallen gekocht. Je was zo enthousiast dat ik ze ook wilde.😄 ik heb er nog niet mee gewerkt, want ik zit met een gebroken pols, maar ga het zeker doen. Bedankt voor de tip.
  Groetjes, Mieke

 3. Ik vind ze allemaal mooi 🙂 Welke lijm gebruik je eigenlijk voor die sneeuwvlokken ( dat is heel klein en veel gepriegel natuurlijk )?

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.