Reclame

Kaarten maken #83: Drip kaarten maken

drip kaarten maken druppel kaarten
Reclame

drip kaarten maken druppel kaarten
Misschien ken je wel de drip taarten? Dat zijn taarten waarbij er van alles over de rand druppelt, ‘drip’ in het engels. Het effect van een drip taart wilde ik ook eens proberen te maken op een kaart. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe ik dit deed.

Een drip kaart maken

Benodigdheden
Voor het drippen (druppelen) heb je verf nodig die niet te dik is maar zeker ook niet te dun. Al eens eerder maakte ik drip bloempotjes en uit ervaring wist ik dat de Action Creative Paint (merk Avec) de juiste verhouding heeft. Voor deze kaarten gebruik ik deze verf weer. Per vier flesjes kost deze verf € 2,49. Verder gebruikte ik een kartonnen doos en standaard blanco kaarten van Action.
drip kaarten creative paint action

Verf aanbrengen
Voor het maken van een drip kaart moet je wel even geduld hebben. Voor mij werkt het namelijk het beste om per kleur de verf eerst te laten drogen voordat ik een nieuwe kleur aanbracht op de kaart.

Advertentie

Van een kartonnen doos sneed ik eerste de bovenkant af. Aan de rand van de doos hing ik kaartjes. Bij een grote doos kun je dus gelijk 4 kaarten maken en laten drogen. Per kaart bracht ik één kleur verf aan. De verf loopt dan rustig naar beneden. Te veel aan verf druppelt in de doos. Laat de eerste laag verf goed drogen.
drip kaarten maken uitleg verf
Daarna bracht ik nog twee lagen verf aan. Tussen de lagen verf liet ik alles ook weer goed drogen.
drip kaarten maken uitleg verf makkelijk
Je kunt verder ook variëren in de kleur van de basis kaart. Op de foto wat versies die ik heb gemaakt.
druppel kaarten maken uitleg

Kaartjes afmaken

Nadat je verschillende achtergrondje hebt gemaakt, is het tijd om de kaartjes verder te versieren. Hieronder zie je verschillende soorten kaarten die ik heb gemaakt met een druppelende achtergrond. Zo kun je zien dat je deze drip kaartjes op verschillende manieren kunt afmaken. Per kaart zal ik erbij zetten wat ik heb gebruikt (naast de standaard knutselspullen als lijm en schaar enzovoorts). Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om deze kaartjes te versieren, kijk gewoon even wat je nog in huis hebt :-).

Kaart met de 3D afbeelding van beertje

Onder aan de kaart plakte ik een paars lintje. De verschillende laagjes van de 3D afbeelding haalde ik uit het papierblok. Deze plakte ik met foam tape op elkaar. Met Pritt plakte ik deze op de kaart. Om de kaart af te maken plaatste ik rechts nog een label met ‘Van harte gefeliciteerd’.
drip kaarten maken action decotime 3d afbeeldingen

Kaart met de kant-en-klaar afbeeldingen zoetigheid

Advertentie

Onder aan de kaart plakte ik een roze papiertje. De kaart versierde ik verder met afbeeldingen uit een papierblok van Action. Om de kaart af te maken plaatste ik rechts nog een label met ‘Een dikke knuffel’.
drip kaarten decotime kant-en-klaar afbeeldingen papierblok

Kaart met clear stamps met olifantjes

Als eerste plakte ik het gras op de kaart. Deze maakte met een snijmal, maar je kunt ook gewoon een heuvel knippen. Daarna stempelde ik op wit papier de afbeeldingen. Deze kleurde ik in met Twinmarkers. Na het uitknippen plakte ik deze op de kaart. In het midden plakte ik nog een label met de tekst ‘Hiep hiep Hoera’.
druppelde kaarten maken uitleg Action

Kaart met snijmallen en de tekst Hoera

Met de snijmallen sneed ik uit de kaart het woord HOERA. Daarachter plakte ik lichtblauw papier.
drip kaarten maken snijmallen hoera uitleg

Advertentie

Kaart met snijmallen van een cupcake

Onderaan de kaart plakte ik een paars lintje. Met snijmallen maakte ik de cupcake, daarop plakte ik ook nog gekleurde plakparels. Rechts op de kaart maakte ik nog een lintje vast met een label met de tekst ‘Proficiat’.
drip taart kaarten maken cupcake snijmallen action

Heb jij wel eens een drip taart, drip bloempotje of drip kaart gemaakt?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #82: Inspiratie trapjeskaart maken met gratis printable
Kaarten maken #81: Kaart maken met kleine cadeautjes/snoepjes (incl. gratis printable)
Kaarten maken #80: Vierkante vouwkaart maken
Kaarten maken #79: Uitleg trapjeskaart met gratis printable
Kaarten maken #78: Werken met folievlokken (Action)
Kaarten maken #77: Verjaardagskaarten maken met leeftijd
Kaarten maken #76: Uitleg kaart in doosje maken (incl. gratis Printable)
Kaarten maken #75: Love2Craft Multi frame snijmallen Action (April 2021)
Kaarten maken #74: Multi kaders snijmallen Action (Maart 2021)
Kaarten maken #73: Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De verf in dit artikel heb ik gekregen.

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

19 reacties

  1. Je moet er maar opkomen …

    Ik vind die met de olifantjes met parapluutjes het leukst omdat het daar echt lijkt alsof het verf regent waartegen ze zich willen beschermen.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.