Kaarten maken #158: Explosie kaart, extra inspiratie

Kaarten maken explosie kaart uitleg printable inspiratie
Reclame

Kaarten maken explosie kaart uitleg printable inspiratie
Een tijdje geleden plaatste ik een artikel met een uitgebreide uitleg hoe je een explosie kaart kan maken. In dit artikel laat ik meer inspiratie zien hoe je een explosie kaart nog meer kan versieren met gebruik van verschillende knutselmaterialen. Natuurlijk met uitleg en vertel ik wat ik heb gebruikt.

Uitleg explosie kaart

In het artikel: Kaarten maken: Explosie kaart, uitleg & gratis printable, vind je de uitgebreide uitleg & gratis printable om deze kaart te maken.

Explosie kaart, extra inspiratie

Hieronder zie je verschillende kaarten die ik heb gemaakt met de hierboven genoemde uitleg. Per kaart zal ik erbij zetten wat ik heb gebruikt en hoe ik deze kaart heb gemaakt. Sommige knutselspullen heb ik al langer in huis en zijn vast niet meer precies zo te koop. Alles is te vervangen voor iets met een ander design.

Explosie kaart 1: Schudkaart tropisch

Op de voorkant van de kaart maakte ik een schudkaart. Heb je nog nooit een schudkaart gemaakt? Kijk dan eens in deze uitleg op mijn blog: Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt. Samen met de sterretjes deed ik ook nog wat kleine afbeeldingen in het schudkaartgedeelte.

Verder gebruikte ik nog papier en afbeeldingen uit een papierblok van StudioLight met een tropische thema (SL-ES-MPP06). Deze kocht ik even geleden bij Boekenvoordeel. Verder gebruikte ik nog een label ‘Gefeliciteerd’. Deze kun je gratis downloaden in een artikel op mij blog: Gratis printable: Deel 4 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.

Advertentie

De binnenkant van de kaart met het explosie gedeelte versierde ik ook met hetzelfde papierblok als bij de voorkant. Verder gebruikte ik nog een label ‘Gefeliciteerd’. Deze kun je gratis downloaden in een artikel op mij blog: Gratis printable #11: Deel 5 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
explosie kaart maken papierblok studiolight tropisch

explosie kaart voorbeelden en inspiratie

Explosie kaart 2: Wenskaart Beren

Ook nu vond ik het weer leuk om mijn eigen ontworpen beren te gebruiken bij het maken van deze kaart. Alle afbeeldingen die je ziet op deze versie van de explosie kaart kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Afbeeldingen beren (geschikt voor te knutselen). De afbeeldingen kleurde ik in met Twinmarkers.

Verder gebruikte ik papier uit een Action Craft Sensation papierblok (Retro Vibes) en labels met Nederlandse teksten. Deze kun je gratis ook downloaden maar dan in het artikel: Gratis printable: Deel 4 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
explosie kaart maken uitleg verjaardagskaart

explosie kaart maken voor een verjaardag voorbeeld

Explosie kaart 3: Geboortekaart met dieren

Het papier wat ik heb gebruikt bij deze kaart komt allemaal uit een papierblok van Craft Sensations, Essential Textures. Alle afbeeldingen die je ziet, zijn embossed stickers van Action DecoTime (al wat langer in huis). Verder gebruikte ik nog een lintje op de voorkant en twee labels ‘Hoera een meisje’. Deze kun je gratis vinden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
zelfgemaakte explosie kaart uitleg geboorte

Advertentie

hoe maak je een explosie kaart uitleg makkelijk

Welke kaart is jou favoriet? Of waarmee zou jij een explosie kaart maken?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #157: 3D Pop-up Kubus kaart, extra inspiratie, gratis printables
Kaarten maken #156: Simpele kaarten met Jip & Janneke
Kaarten maken #155: Staande trapjes-vouwkaart, gratis printable
Kaarten maken #154: W-gevouwen kaart, extra inspiratie, gratis printable
Kaarten maken #153: Simpele pop-up kaart maken (Gratis printable)
Kaarten maken #152: Simpele kaarten met Nijntje
Kaarten maken #151: Shutter card, extra inspiratie, gratis printable
Kaarten maken #150: 3D Pop-up Kubus kaart, gratis printables
Kaarten maken #149: Extra inspiratie Flip book kaart, gratis printable

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

5 reacties

  1. De eerste kaart is prachtig en véél werk aan. De tweede met mijn favoriete beertjes ga ik vast ook eens maken; En de derde kan ik misschien eens maken met de stempels met de dierenhoofden.
    Jouw kaarten geven altijd weer nieuwe inspiratie !

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.