Reclame

Kaarten maken #115: Inspiratie kaart met beer in luchtballon

Gratis Complete kaart maken beer luchtballon gratis printable inspiratie
Reclame

Gratis Complete kaart maken beer luchtballon gratis printable inspiratie
Een paar maanden geleden plaatste ik een artikel met een gratis printable: Complete kaart met beer in luchtballon. In dit artikel laat ik meer kaarten zien die je met deze printable kan maken.

Gratis printable: Complete kaart met beer in luchtballon

De wolken, luchtballon en beer heb ik zelf getekend en kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Complete kaart met beer in luchtballon. In dit artikel staat ook één voorbeeld kaart die je kan namaken. In dit artikel laat ik nog 3 verschillende kaarten zien die ik met deze printable heb gemaakt. Voor elke kaart schreef ik een uitgebreide uitleg.
Gratis Printable kaart beer luchtballon uitleg

Afbeeldingen inkleuren

Voor het inkleuren van de afbeeldingen gebruikte ik DecoTime Twinmarkers. Weet je niet zo goed hoe je met Twinmarker afbeeldingen inkleurt? Kijk dan eens in dit artikel op mijn blog: Knutselen: Inkleuren met Twinmarkers DecoTime Action. De wolken kleurde ik niet in.

Kaart 1: Schudkaart

Advertentie

Natuurlijk kon in dit artikel een schudkaart niet ontbreken. Schudkaarten maken vind ik zo leuk. Heb je nog nooit een schudkaart gemaakt? Lees dan eerste even deze uitgebreide uitleg: Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt.

Schudkaart
De basis van deze kaart is een gele vierkante kaart van 13×13 cm (Action). Met een snijmal (Kaarten maken #65: Nieuwe snijmallen voor het maken van kaders (Action)) maakte ik de voorkant van het schudkaart gedeelte. Heb je geen snijmal en/of snijmachine, je kunt ook een vierkant kader uit wit papier snijden. De achtergrond van het schudgedeelte maakte ik met stempelinkt en de grote wolken op de printable. Heb je dit nog nooit gedaan, kijk dan eens in dit artikel bij techniek 3: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. Het schudkaart gedeelte vulde ik met gouden sterretjes.

Voorgrond
Op de voorgrond plakte ik de luchtballon. op de luchtballon plakte ik met foam tape de andere twee delen van de beer. Nu is de afbeelding 3D. Verder voegde ik nog een lintje, strikje en een label met de tekst ‘Proficiat’ toe. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Gratis Printable kaart beer luchtballon inspiratie

Kaart 2: Zig zag kaart

Een zig zag kaart maken is erg makkelijk en leuk om te doen. In het artikel: Kaarten maken #89: Zig zag kaart maken (incl. Gratis printable), vind je een gratis printable en uitleg hoe je een zig zag kaart maakt.

Achtergrond versieren
Op de achterkant maakte ik een kleurverloop met stempelinkt. Ik gebruikte gele, oranje en roze stempelinkt van Action DecoTime Chalk ink. Ik stempelde alleen aan de zijkanten en aan de bovenkant, op het midden van de achterkant komt straks de voorkant, zonde om daar stempelinkt te doen.

Advertentie

Voorgrond versieren
Op het grote vlak van de voorkant van de kaart maakte ik met stempelinkt de grote gekleurde wolken. Ik gebruikte 3 verschillende kleuren stempelinkt. Heb je dit nog nooit gedaan, kijk dan eens in dit artikel bij techniek 3: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. Op de kleinere vlakken plakte ik ook wolken, deze moeten wel iets bijgesneden worden zodat ze mooi passen. De randen van deze wolken maakt ik met stempelinkt een beetje roze, zo krijgen ze meer contrast met de achtergrond.

Daarna plakte ik de beer en luchtballon op de kaart. De twee lossen onderdelen van de beer plakte ik met foam tape op de afbeelding. Zo krijg je een 3D afbeelding. Verder plakte ik nog strass stenen (Action) op de wolken.
Gratis Printable kaart beerluchtballon zig zag kaart

Kaart 3: Staande vouwkaart

Deze kaart is een staande vouwkaart. De complete uitleg vind je in het artiekl: Kaarten maken #58: Een staande vouwkaart maken, uitgebreide uitleg. Bij het versieren van de kaart maakte ik gebruikt van papier met regenboogkleuren en regenbogen (zie shoplog HEMA) en een label met de tekst ‘Een hele dikke knuffel’. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Printable kaart beer luchtballon vouwkaart

Jouw creaties delen die je hebt gemaakt met deze gratis printable

Ik ben echt super benieuwd wat jij hebt gemaakt met deze gratis printable van een complete kaart & uitleg. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina of mijn blog vernoemd op Instagram @NobodyELSeNL. Je kunt mij niet blijer maken :-).

Ben je op zoek naar meer gratis printables?

Kijk dan eens in de categorie gratis printables. Daarin vind je onder andere een gratis printable met nog meer afbeeldingen van beren en verschillende printables met labels met daarop Nederlandse teksten.
Gratis printable afbeeldingen beren kaarten maken

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Kaarten maken #114: Uitschuifbare kaart maken, inclusief gratis printable
Kaarten maken #113: Action Slimline snijmallen (maart 2022)
Kaarten maken #112: Verschillende kaarten voor Pasen met uitleg
Kaarten maken #111: Kaart met theekopje & theezakje, extra inspiratie
Kaarten maken #110: Borduur snijmallen Action (Maart 2022)
Kaarten maken #109: Kaarten maken met stempelset Action
Kaarten maken #108: Uitvouwbare kaart maken (Gratis Printable)
Kaarten maken #107: Werken met Vellum papier

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

© Nobody ELSe

Reclame

10 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.