Kaarten maken #72: Inspiratie & uitleg simpele schuifkaarten maken

zelf kaarten maken inspiratie schuifkaart DIY
Reclame

zelf kaarten maken inspiratie schuifkaart DIY
Als ik kaarten maak, knutsel ik o.a. graag schuifkaarten. Vandaag laat ik diverse schuifkaarten zien die ik hebt gemaakt. Natuurlijk met uitgebreide uitleg en vertel ik wat ik heb gebruikt.

Uitleg simpele schuifkaart maken

Weet je niet precies hoe je een schuifkaart maakt? Geen probleem :-). In het artikel: Uitleg simpele schuifkaart maken leg ik stap voor stap uit hoe je de basis van deze kaart maakt. Daarmee kun je dan vervolgens gaan variëren zoals ik je laat zien in dit artikel.

Ik laat verschillende schuifkaarten zien die ik op dezelfde manier heb gemaakt als in de uitleg van hierboven. Ik gebruik verschillende materialen. Deze benoem ik bij elke kaart apart en vertel van welk merk ze zijn. De meeste knutselspullen komen van Action. Dus lekker goedkoop. Misschien is niet alles meer precies zo te koop (vooral bij de Action veranderd het assortiment snel), maar je kunt deze producten makkelijk vervangen voor iets anders. Kijk ook gewoon even wat je nog in huis hebt :-).

Kaart 1 met kant-en-klare afbeeldingen voor een kaart voor een geboorte

Alles (behalve het witte papier) wat ik gebruikte voor deze kaart komt uit hetzelfde licht groene luxe papierblok van DecoTime met een afbeeldingen erop van een groene auto en rode bloem (Action).

Advertentie

Als basis bij deze kaart gebruikte ik wit papier van ongeveer 200 grams. Daarop plakte ik twee verschillende papieren met patronen, driehoekjes en groen papier met een zachte nerf. De afbeeldingen op de kaart zijn allemaal kant-en-klaar uit het luxe papierblok en hoefde ik alleen uit het papier te drukken. Lekker makkelijk, dus niet uren knippen. Achter het mandje dat verschuift, verstopte ik het woord love. Als je het schuifdeel verplaatst, komt deze achter het mandje tevoorschijn. Met een perforator maakte ik een lintje vast aan het schuifdeel, zodat je deze er makkelijk kunt uittrekken.
ideeen schuifkaart geboorte makkelijke uitleg

Inspiratie schuifkaart geboorte Action decotime

Kaart 2 met kant-en-klare afbeeldingen voor een succeswens

Alles (behalve het witte en gele papier) wat ik gebruikte voor deze kaart komt uit hetzelfde roze luxe papierblok van DecoTime met een afbeelding met Girl power er voorop (Action).

Als basis bij deze kaart gebruikte ik geel en wit papier van ongeveer 200 grams. Daarop plakte ik wit papier. Bovenop plakte ik twee verschillende papieren met patronen, stippen en een druk patroon met van alles. De afbeeldingen zijn allemaal kant-en-klaar en hoefde ik alleen uit het papier te drukken. Het label ‘Heel vele succes’ plakte ik rechts en dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels. Deze ontwierp ik zelf :-). Aan de rechterkant maakte ik met geel papier nog een handvat om het schuifdeel er makkelijk uit te trekken.
Inspiratie schuifkaart decotime action uitleg

Inspiratie uitleg schuifkaart zelf knutselen

Kaart 3 met clear stamps met zeemeerminnen

Natuurlijk konden schuifkaarten met clear stamps niet ontbreken. Wat ben ik fan van clear stamps!

Advertentie

Als basis bij deze kaart gebruikte ik wit papier van ongeveer 200 grams. Daarop plakte ik twee verschillende papieren met patronen, golven en cirkels. Deze komen uit een papierblokken van DecoTime (Action). De kaart versierde ik met zeemeerminnen. Deze afbeeldingen maakte ik met clear stamps met zeemeerminnen (merk MFT) en zijn ingekleurd met Action Twinmarkers. Het label ‘Speciaal voor jou’ plakte ik rechts en dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels. Met een perforator maakte ik een gaatje en daardoor deed ik een lintje in dezelfde kleur als de golven.
schuifkaart maken simpel clear stamps

Inspiratie schuifkaart clear stamps MFT

Kaart 4 met clear stamps met Jungle dieren

Bij deze kaart maakte ik twee afbeeldingen die konden schuiven. Dit werkt hetzelfde als met één afbeelding. Je maakt gewoon nog een extra vak zoals uitgelegd in stap 2, Uitleg simpele schuifkaart maken. Zorg er wel voor dat beide gaten even lang zijn, ze hoeven niet op dezelfde hoogte te beginnen.

Als basis bij deze kaart gebruikte ik licht groen papier van ongeveer 200 grams uit een verpakking van Action. Daarop plakte ik geel papier. Bovenop de basis plakte ik twee verschillende papieren met patronen, bladeren en groene strepen. Deze komen uit een papierblok van DecoTime (Action). De kaart versierde ik met jungledieren en planten. Deze afbeeldingen maakte ik met clear stamps (merk MFT) en zijn ingekleurd met Action Twinmarkers. Het label ‘Proficiat’ kwam rechts en dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels. Aan de rechterkant maakte ik met geel papier nog een handvat om het schuifdeel er makkelijk uit te trekken.
kaarten maken schuifkaarten diy uitleg

Schuifkaart maken uitleg ideeen makkelijk

Met welke knutselspullen maak jij graag een schuifkaart?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #71: Kaarten met verschillende soorten decoratie
Kaarten maken #70: Zelf achtergrondjes maken met stempels
Kaarten maken #69: Uitleg simpele schuifkaart maken
Kaarten maken #68: Uitleg vouwkaarten maken zonder snijmachine
Kaarten maken #67: Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2020 (deel 2)
Kaarten maken #66: Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2020 (deel 1)

Advertentie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

11 reacties

  1. Ze zijn stuk voor stuk weer erg leuk. Zelf maak ik ze niet, ik heb mijn haaknaald weer opgepakt en ben even een test aan het haken, tot ik weer de middelen heb om het mooie whirl garen van Scheepjes kan aanschaffen, de kleur zit al in mijn hoofd 😀

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.