Kaarten maken #88: Kaart maken met cadeautje/snoepjes, uitleg & inspiratie

kaart_met_cadeau_snoep_printable
Reclame

kaart_met_cadeau_snoep_printable Een tijdje geleden maakte ik een uitgebreide uitleg hoe ik een kaart met cadeautje/snoepjes maak. Bij deze uitleg zat ook een gratis printable, zodat het erg makkelijk is ook zo’n kaart te maken. In dit artikel laat ik meer kaartjes zien die ik op dezelfde manier heb gemaakt. Hopelijk kan ik je extra inspireren.

Uitleg Kaart maken met kleine cadeautje/snoepjes (incl. gratis printable)

De uitgebreide uitleg met gratis printable van de basis van de kaart vind je in het artikel: Kaart maken met kleine cadeautje/snoepjes (incl. gratis printable). Hieronder zie je kaarten die ik met dezelfde basis heb gemaakt. Per kaart zal ik omschrijven hoe ik deze basis versiert heb en wat ik verder heb gebruikt.

Kaart voor verjaardag, gemaakt met kant- en klare afbeeldingen

Voor deze kaart gebruikte ik voor de basis: voorkant, papier met patroon en achterkant, gewoon wit papier.

De voorkant van de kaart
Uit de voorkant van de kaart sneed ik met een ronde snijmal en mijn snij-en embossing machine Love2Craft een cirkel. Heb je nu niet zo’n machine? Geen probleem, je kunt ook met een cirkelsnijder een cirkel maken of een andere figuur uitknippen :-). Dit wordt het venster waardoor je het cadeautje straks ziet.

Advertentie

De voorkant van de kaart versierde ik verder met kant-en-klaar afbeeldingen uit een luxe papierblok van Action. Deze afbeeldingen plakt ik met pritt en foamblokjes op de voorkant.

Als laatste voegde ik nog een label toe met ‘Hiep hiep hoera!’. Wil je deze ook gebruiken? Dat kan, deze heb ik zelf ontworpen en kun je gratis vinden in het artikel: Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.

De achterkant van de kaart
Op de achtergrond plakte ik eerst een papier met een roze patroon met een sterretje en een wolk. Ook de achterkant versierde ik met afbeeldingen uit hetzelfde luxe papierblok van Action. Op de achterkant kan ik straks mijn felicitatie schrijven.

Het eindresultaat
kaart cadeautje maken uitleg goedkoop Action

kaart maken met cadeautje inspiratie Action

Kaart voor felicitatie trouwen, gemaakt met snijmallen

Voor deze kaart gebruikte ik een basis van wit papier.

Advertentie

De voorkant van de kaart
Op de voorkant plakte ik papier met een patroon van wolken. Daarna sneed ik met een snijmal van een hart een hartvorm uit de voorkant. Dit wordt het venster.

De kaart versierde ik verder als eerste onderaan met gras. De auto en de hartjes maakte ik met snijmallen en de Love2Craft. De snijmallen die ik gebruik komen van Action: Kaarten maken #73: Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (maart 2021).

Het label ‘veel geluk samen’ heb ik zelf gemaakt en kun je gratis downloaden in het artikel:
Gratis printable: Deel 2 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels

De achterkant van de kaart
Op de achterkant van de kaart plakte ik ook een papier met een patroon van wolken. Daarop plakte ik een roze en wit papier met Pritt. De achterkant versierde ik verder met hartjes. Deze plakte ik op met foam blokjes. Aan de onderkant maakte ik nog een lintje vast.

Aan de andere kant van de achterkant, plakte ik ook nog een papiertje met een lijntjes patroon. Deze zie je door het venster aan de voorkant.

Het eindresultaat
kaart cadeautje trouwerij maken

Advertentie

kaart met cadeautje gratis uitleg

Kaart voor verjaardag, gemaakt met clear stamps

Voor deze kaart gebruikte ik voor de basis: kraft papier

De voorkant van de kaart
Op de voorkant van de kaart plakte ik als eerste een papier met een patroon van hout. Uit de voorkant van de kaart sneed ik met een bloemvormige snijmal en mijn snij-en embossing machine Love2Craft een bloem. Dit wordt het venster.

Aan de onderkant plakte ik twee groene stroken van gras. Daarna versierde ik de kaart met stempels van dieren en bladeren (merk Hello BlueBird). Deze kleurde ik in met Twinmarkers.

Als laatste voegde ik nog een label toe met ‘Hiep hiep hoera!’. Wil je deze ook gebruiken? Dat kan, deze heb ik zelf ontworpen en kun je gratis vinden in het artikel: Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.

De achterkant van de kaart
De achterkant van de kaart hield ik dit keer vrij simpel. Als eerste plakte ik een papier met bladeren patroon op de kaart. Daarna een bloemvorm met papier van hout (dit is de rest vorm die ik overhield bij het maken van het venster van deze kaart). Als laatste plakte ik nog wat bladeren en dieren erbij.

Advertentie

Het eindresultaat
zelf kaart maken met cadeautje ideeen

kaart cadeautje achterkant inspiratie

Welke kaart is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #87: Kaart in een doosje maken, inspiratie en uitleg (deel 2)
Kaarten maken #86: 3D scene snijmallen Action (Aug 2021)
Kaarten maken #85: Kaarten maken met strass-steentjes
Kaarten maken #84: Kaart in een doosje maken, inspiratie en uitleg
Kaarten maken #83: Drip kaarten maken
Kaarten maken #82: Inspiratie trapjeskaart maken met gratis printable
Kaarten maken #81: Kaart maken met kleine cadeautjes/snoepjes (incl. gratis printable)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

9 reacties

  1. De jungle is mijn favoriet omdat ik het geheel zo mooi vind en dol op dieren ben. Daarnaast ben ik een “hout” liefhebber dus het hout design papier trekt mij natuurlijk direct aan. Hier lijkt het trouwens ook echt alsof de snoepjes verstopt zitten in het woud en worden ze direct nog meer een leuke “schat” om te ontdekken.

    Maar de andere twee zijn ook tof. De eerste vind ik echt een zoete kaart en perfect voor een snoepertje. En zo leuk hoe je er ook één geknipt voor een getrouwd stel hebt weten te maken.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.