Kaarten maken #111: Kaart met theekopje & theezakje, extra inspiratie

Uitleg printale kaart met theezakje inspiratie
Reclame

Uitleg printale kaart met theezakje inspiratie
Een tijdje geleden plaatste ik een uitgebreide uitleg met gratis printables hoe je een kaart met een theekopje en een theezakje kan maken. Dit was maar één kaart. In dit artikel laat ik meer kaarten zien die ik heb gemaakt met dezelfde printable van het theekopje. Natuurlijk ook met een uitgebreide uitleg per kaart :-).

Uitgebreide uitleg kaart maken met theekopje & theezakje

In het artikel Kaart maken met theekopje & theezakje (Gratis printables) vind je de uitgebreide uitleg en de gratis printable van het theekopje. Hieronder zie je meerdere kaarten waarbij ik het theekopje precies zo heb gemaakt als in de uitgebreide uitleg, maar ik maakte er hele andere kaartjes van. Per kaart zal ik vertellen wat ik heb gebruikt en hoe ik deze verder heb gemaakt. Het kan goed zijn dat je niet alle knutselspullen die ik gebruik precies zo in huis hebt, maar je kunt deze makkelijk vervangen voor knutselspullen met een ander design.

Kaart 1: Thank you, gemaakt met kant & klare afbeeldingen

Achtergrond: De basis van deze kaart is een witte blanco kaart 15×15 cm (Action). Daarop plakte ik een roze papier met structuur van gekreukeld papier van 14×14 cm (Papierblok Craft sensations Essential Textures). Aan de onderkant plakte ik een strook papier met een houtmotief (Papierblok Studio light). De afbeelding van het raam komt uit een papierblok van DecoTime (op de voorkant staat de tekst ‘Think happy thoughts’, een meisje en een plantenkas.

Theekopje: De gratis printable van het theekopje printte ik op dubbelzijdig papier. Op één kant stonden bloemetjes en aan de andere kant een patroon met veel geel. Dit papier komt uit hetzelfde papierblok als het raam, papierblok DecoTime. Om het theekopje meer diepte te geven, maakte ik sommige stukken donkerder met een grijze Twinmarker.

Advertentie

Voorgrond: Afbeeldingen van bloemen, label met ‘Thank you’ en bladeren komen ook uit het papierblok van DecoTime.
theezakjes kaart maken gratis uitleg

Kaart 2: Speciaal voor jou, gemaakt met stempelinkt en gratis afbeeldingen

Achtergrond: De basis van deze kaart is een witte blanco kaart 15×15 cm (Action). De achtergrond van wolken en gras maakte ik stempelinkt. Meer weten over deze techniek, kijk dan bij techniek 3 in dit artikel: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. In deze uitleg leg ik deze manier van stempelen uitgebreid uit.

Theekopje: De gratis printable van het theekopje drukte ik af op papier in een roze kleur. Met een grijze Twinmarker gaf ik de theekop meer diepte, door schaduwen te tekenen. Met een witte gelpen, gaf ik de theekop wat glans.

Voorgrond: Op de voorgrond zie je afbeeldingen van een beer, cupcake, ballonnen en vlaggetjes. Deze afbeeldingen heb ik zelf ontworpen en getekend. In het artikel: Gratis printable: Afbeeldingen beren (geschikt voor te knutselen) kun je ze gratis downloaden en gebruiken. Ik kleurde de afbeeldingen in met Twinmarkers en knipte deze vervolgens uit het papier. Met Pritt en foam tape plakte ik deze op de kaart. Het label ‘Speciaal voor jou’ staat op de gratis printable van het theekopjes :-).
Kaart met theezakje cadeautje

Kaart 3: Even bijkletsen, gemaakt met snijmallen

Achtergrond: De basis van deze kaart is een witte blanco kaart 15×15 cm (Action). Daarop plakte ik papier met bloemetjes 14×14 cm (Papierblok DecoTime). Aan de onderkant plakte ik een strook papier met een houtmotief (Papierblok Studio light).

Theekopje: De gratis printable van het theekopje drukte ik af op papier in een roze kleur. Met een grijze Twinmarker gaf ik de theekop meer diepte, door schaduwen te tekenen. Met een witte gelpen, gaf ik de theekop wat glans.

Advertentie

Voorgrond: Op de voorgrond zie je allemaal bloemen. Deze maakte ik met snijmallen van Action (Nieuwe A6 snijmallen Action (Sept 2021) ). Met Pritt plakte ik deze op de kaart. De bladeren van de bloemen vouwde ik iets omhoog voor een 3D effect. Het label ‘Even bijkletsen’ staat op de gratis printable van het theekopjes :-).
Kaart maken met theezakje cadeautje pickwick

Welke kaart is gauw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #110: Borduur snijmallen Action (Maart 2022)
Kaarten maken #109: Kaarten maken met stempelset Action
Kaarten maken #108: Uitvouwbare kaart maken (Gratis Printable)
Kaarten maken #107: Werken met Vellum papier
Kaarten maken #106: Inspiratie vierkante vouwkaart maken
Kaarten maken #105: Nieuwe snijmallen kaders Action (Jan 2022)
Kaarten maken #104: Kaarten met speelkaarten maken (HEMA)
Kaarten maken #103: 3D kijkdoos kaart maken (incl. Gratis printable)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

10 reacties

  1. Bedankt voor altijd weer wat nieuwe ideeën.
    Mijn voorkeur gaat naar nr 2. Ik ben nog altijd heel blij met de gratis print van de beertjes.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.