Kaarten maken #71: Kaarten met verschillende soorten decoratie

kaarten maken uitleg decoratie inspiratie
Reclame

kaarten maken uitleg decoratie inspiratie
Kaarten kun je maken met papier en afbeeldingen, maar het is ook leuk om eens wat andere materialen erbij te gebruiken. In dit artikel laat ik verschillende kaarten zien die ik heb gemaakt met verschillende soorten decoratie. Je kunt hierbij denken aan lint, knopen, touw, wasknijpers enzovoorts. Natuurlijk leg ik bij elke kaart uit hoe ik deze heb gemaakt, zodat jij deze ook kunt maken.

Welke knutselspullen heb ik gebruikt om deze kaarten te maken?

Voor deze kaarten gebruikte ik diverse knutselspullen. Hieronder vind je de spullen die ik bij elke kaart heb gebruikt. Schik niet, alles is erg standaard en heb je waarschijnlijk al in huis. Extra benodigdheden benoem ik bij elke kaart apart. Alle standaard benodigdheden zijn te koop bij Action.

 • Blanco kaarten
 • Pritt
 • Alleslijm
 • Dubbelzijdige tape
 • Foam tape
 • Stanley mes en snijmat
 • Liniaal
 • Plakband
 • Gekleurd en wit dik papier
 • Papier met een leuk patroon
 • Decoratie box. Bij Action verkopen ze momenteel doosjes (ook online) met verschillende soorten decoratie om kaarten mee te maken. Deze setjes zijn er in 4 verschillende kleuren. In de doosjes zit onder ander lint, mini wasknijpertjes, plastic vormen, touw, strikjes, knopen, pompons en roosjes. Per stuk kost een doosje € 1,99. In dit artikel gebruik ik van alles uit deze doosjes.
  kaarten maken Action decoratie set

Kaart 1: Kaart met ballonnen

Deze kaart maakte ik speciaal voor een verjaardag.

Extra benodigdheden:
Zwarte fineliner

Advertentie

1. Pak een blanco kaart A6. Plak hierop een vel papier met een vrolijk patroon. Ik koos voor bolletjes. Mijn papier is ongeveer 8 cm breed.
2. Snij uit een dikker papier een rechthoek van 7 bij 10 cm. Ik koos voor geel. Plak deze rechthoek op het papier met patroon.
3. Plak over de rechthoek (bij mij geel) iets onder het midden een lintje.
4. Snij uit wit papier een rechthoek van ongeveer 6 bij 9 cm. Teken hier met een zwarte fineliner de touwtjes van de ballonnen en de strik. Plak de witte rechthoek op de andere rechthoek.
5. Plak met alleslijm de gekleurde pomponnetjes op de touwtjes. De kaart versierde ik nog met plastic bloemen. Laat alles goed drogen.
kaart met ballon zelf maken

Kaart 2: Geboortekaartje meisje

Het idee van deze kaart zag ik op Pinterest, natuurlijk heb ik er wel mijn eigen draai aangegeven :-).

Extra benodigdheden:
Optie 1: Snij- en Embossing Machine (ik heb een Love2Craft Action), embossingmal met stipjes en snijmallen met letters (ooit gekocht bij Action).
Optie 2: Heb je geen snijmachine, dan kun je deze kaart ook maken. Dan heb je nog extra nodig een zwarte pen.

1. Pak een blanco kaart A6 in kleur naar wens. Snij uit dikker wit papier een rechthoek die net iets kleiner is dan de kaart. Optioneel: Gebruik een embossingmal met stipjes.
2. Snij uit gekleurd papier 4 vierkanten van 3 cm. Snij uit wit papier 4 vierkanten van 2 cm. Plak deze op elkaar met pritt.
3. Optie 1: Snij met de snijmallen van letters de letters BABY uit zwart papier. En plak deze op de witte vierkanten. Optie 2: Schrijf met de zwarte pen de letters BABY op de witte vierkantjes. Je kunt ook eerst de letters schrijven met potlood en dan met de zwarte fineliner overtrekken.
4. Pak de witte rechthoek. Maak aan de bovenkant een roze met wit touw en aan de onderkant een lintje vast. Het vastmaken deed ik aan de achterkant met plakband. Breng op de achterkant van de witte rechthoek foam tape aan en plak deze op de blanco kaart.
5. Met wasknijpertjes maakte ik de vierkantjes met de letters BABY vast aan het touw. Op het lint plakte ik nog een bijbehorend strikje en knoopje.
geboortekaartje zelf maken inspiratie

Kaart 3: Algemene kaart vlieger

Soms is het handig om algemene kaarten in huis te hebben. Daarom maakte ik deze kaart met een vlieger.

Extra benodigdheden:
Zwarte fineliner

Advertentie

1. Pak een blanco kaart A6 in kleur naar wens. Snij uit dikker wit papier een rechthoek die net iets kleiner is dan de kaart. Plak deze op de blanco kaart.
2. Knip stukjes lint af en plak deze met dubbelzijdige tape aan de linkerkant van de kaart.
3. Teken met een lineaal een vorm van een vlieger op dikker gekleurd papier. Knip deze uit. Ik maakte twee dezelfde vliegers, licht blauw en blauw. De blauwe vlieger knipte ik in 4 losse stukjes en plakte 2 stukken op de licht blauw vlieger. Plak de vlieger met foam tape op de kaart.
4. Teken met een zwarte fineliner een slinger aan de vlieger. Plak met alleslijm drie pompons op de slinger.
5. Versier de kaart verder naar wens :-). Ik koos nog voor een wolkje.
kaarten maken met lintjes pompons

Kaart 4: Verjaardagskaart met slingers van pompons

Je moet wel zelfs de slinger ophangen ;-).

Extra benodigdheden:
Zwarte fineliner
Afbeelding taart/cupcake of iets anders naar wens.

1. Teken met de zwarte fineliner de slingers op de kaart.
2. Plak de pomponnetjes vast met alleslijm op de slinger. Laat dit alles goed drogen.
3. Aan de onderkant kun je een afbeeldingen plakken. Ik koos voor een taart. Maar dit kan ook iets anders zijn, wat je leuk vind :-).
4. Met een zwarte fineliner schreef ik ‘HOERA’ op de kaart.
verjaardagskaart zelf maken makkelijk

Kaart 5: Schudkaart verjaardag

Een schudkaart in deze serie kon natuurlijk niet ontbreken. Ik hou van schudkaarten maken :-).

Extra benodigdheden:
Plastic vel
Optioneel: Snij- en Embossing Machine (ik heb een Love2Craft Action) en snijmal met tekst. Ik koos voor Happy Birthday (ooit gekocht bij Action).

Advertentie

1. Maak als eerste het schudkaart gedeelte. Het formaat waarvoor ik heb gekozen is een rechthoek van 8,5 bij 11 cm. Voor een complete uitleg hoe je een schudkaart maakt, kijk eens naar mijn eerder geschreven artikel: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt.
2. Maak aan de bovenkant van het schudkaart gedeelte een touwtje vast. Knip uit gekleurd papier 4 vlaggetjes. Plakt deze net onder het touw.
3. Pak een blanco kaart. Plak hierop een strookje met een papiertje met een patroon. Plak daarop het schudkaart gedeelte.
4. Versier de kaart verder naar wens. Ik plakte in de linkerkant nog wat gele bloemetjes. Met een snijmal maakte ik de tekst ‘Happy Birthday’. heb je geen snijmachine dan kun je op die plek ook afbeelding van iets plakken :-).
kaarten maken schudkaart decoratie ideeen

Welke materialen naast papier gebruik jij graag om kaarten te maken?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #70: Zelf achtergrondjes maken met stempels
Kaarten maken #69: Uitleg simpele schuifkaart maken
Kaarten maken #68: Uitleg vouwkaarten maken zonder snijmachine
Kaarten maken #67: Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2020 (deel 2)
Kaarten maken #66: Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2020 (deel 1)
Kaarten maken #65: Nieuwe snijmallen voor het maken van kaders (Action)
Kaarten maken #64: Diverse schudkaarten als inspiratie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De decoratie doosjes in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

6 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.