Kaarten maken #47: Kaarten met zelfgemaakte cadeaulabels

Kaarten maken zelfgemaakt cadeaulabel uitleg
Reclame

Kaarten maken zelfgemaakt cadeaulabel uitleg
Een tijdje geleden vertelde ik op mijn blog over cadeaulabels die ik had gemaakt met handletteren. In mijn enthousiasme had ik zoveel cadeaulabels gemaakt dat ik op het idee kwam om deze labels te verwerken in eigen gemaakte kaarten. Vandaag laat ik deze kaarten zien en vertel ik hoe ik deze kaarten met cadeaulabels heb gemaakt.

Benodigdheden kaarten maken met cadeaulabels

Als eerste natuurlijk de cadeaulabels. De cadeaulabels die ik gebruik voor deze kaarten in dit artikel heb ik eerder gemaakt, zie artikel: Handletteren: Cadeaulabels maken op zwart papier. In het artikel vertel ik precies wat ik heb gebruikt en vertel ik stap voor stap hoe ik ze heb gemaakt zodat jij deze cadeautags ook kunt maken.

Hieronder vind je een lijst met knutselspullen die ik verder nog heb gebruikt. Je hoeft niet precies dezelfde spullen te hebben, kijk even wat je nog hebt liggen en maak je eigen variant kaarten :-).

  • Blanco kaarten (Action)
  • Diverse papierblokken (Action en Paperchase)
  • Washi tape
  • Houten elementen
  • Plakparels
  • Draad en lint
  • Pritt en alles lijm
  • Foam tape
  • Schaar, stanleymes, liniaal en snijmat

Uitleg zelf kaarten maken met cadeaulabels

Als ik begin met kaarten maken leg ik eerst alle losse papieronderdelen op de kaart. Hiermee schuif ik totdat ik de juiste indeling en kleurstelling heb gevonden. Alles plak ik vervolgens vast met pritt of foam tape. Foam tape gebruik ik als ik hoogte wil geven aan de kaart.
zelfgemaakte kaart basis papierblokken

Advertentie

Daarna versier ik de kaart met kleinere onderdelen. Ik gebruikte washi tape, houten sterretjes en holografisch draad. Maar je kunt aan denken aan touw, lint, plakparels enzovoorts. Leef je uit :-).
Kaarten maken elementen hout draad washi tape

Als laatste maakte ik het cadeaulabel met foam tape vast en was deze kaart klaar.
zelf Kaarten maken verjaardag man

Mijn gemaakte cadeaulabel kaarten

Hieronder zie je diverse kaartjes die ik heb gemaakt met de cadeaulabels. Het zijn erg verschillende kaarten. Ook heb ik geprobeerd om wat kaarten te maken die leuk zijn voor mannen verjaardagen. Dat vind ik altijd lastig. Sommige kaartjes zijn daarom iets minder kleurrijk maar juist iets stoerder.

Ik hoop dat ik je met deze kaartjes heb kunnen inspireren en je genoeg ideeën hebt voor je eigen kaartjes :-).
Kaarten maken stempelen cadeaulabel

Kaarten maken proost feestje

Kaarten maken man verjaardag mannelijk ideeen

Advertentie

zelf Kaarten maken DIY gelukswens

Kaarten maken Action DIY verjaardag

verjaardagskaart Zelf maken knutselen uitleg

Kaarten maken cadeaulabels uitleg kraft

Kaarten maken tutorial Happy birthday

Maak je zelf ook graag kaartjes? En zo ja, welke technieken en knutselspullen gebruik je graag bij het kaarten maken?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #46: Kerstkaarten #3 2019 gemaakt met washi tape
Kaarten maken #45: Kerstkaarten #2 2019 borduren met clear stamps, incl. gratis borduurpatronen
Kaarten maken #44: Kaarten met spray paint (Action)
Kaarten maken #43: Kerstkaarten #1 2019 met clear stamps
Kaarten maken #42: Kleurrijke kaartjes maken
Kaarten maken #41: Halloween met clear stamps
Kaarten maken #40: Bling bling kaarten maken met parels

Advertentie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

11 reacties

  1. Super leuke kaarten! Ook ik kocht wat kaarten spullen bij de Action, maar ben er al lang niet meer geweest omdat mijn gezondheid dat niet toestaat. Ik ben sinds ‘begin 2020 zelfstandig (hobby-) demonstratrice voor Stampin’ Up! en daar komen nu al mijn materialen vandaan. Veel duurder dan de Action, maar de kwaliteit is dan ook veel (héél veel) beter. Als mensen belangstelling hebben voor die producten, hoor ik het graag. Ik geef ook lessen, eventueel aan huis!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.