Reclame

Kaarten maken #175: Kaarten voor Pasen maken (gratis printable)

kaarten zelf maken voor pasen uitleg en gratis printable
Reclame

Vorig jaar maakte ik een gratis printable waarmee je een kaart speciaal voor Pasen kan knutselen. In dit artikel maak ik met deze printable nieuwe Paaskaarten. Natuurlijk weer met een uitgebreide uitleg.

De basis van al de paaskaarten

Alle kaarten in dit artikel speciaal voor Pasen heb ik gemaakt met de uitleg en gratis printable van: Gratis printable #16: Complete kaart maken voor Pasen (gratis printable). Per kaart zal ik hieronder uitleggen wat ik anders heb gedaan en wat ik nu heb gebruikt.
kaart Pasen maken gratis afbeeldingen

Afbeeldingen inkleuren

De afbeeldingen op de gratis printable van de paashaas, de kuikentjes, de paaseieren en het gras kleurde ik dit keer in mijn Promarkers (vorige keer met Action Twinmarkers). Dit zijn alcoholstiften. Voor meer informatie over alcoholstiften lees het artikel: Tekenen #24: Werken met Promarkers & Action Twinmarkers (alcoholstiften).

Voor mijn afbeeldingen gebruikte ik Promarkers nummers:
O324, O427, G339, O138, V518, R519, Y417, Y156, O555, CG1

Aan de slag met kaarten maken voor Pasen

Kaart speciaal voor Pasen 1: Gewerkt met stof

Advertentie

Bij deze kaart maakte ik geen schudkaartgedeelte, in plaats daarvan maakte ik stof vast aan de achterkant van het paasei. Hiervoor gebruikte ik dubbelzijdige tape. De stof kocht ik bij Action.
Uitleg kaart voor Pasen uitleg en gratis afbeeldingen

Kaart speciaal voor Pasen 2: Gewerkt met knopen

Bij deze kaart heb ik gewerkt met knopen. Op een roze kaart heb ik op de plek waar het gat van het paasei komt allemaal knopen geplakt. De knopen maakte ik vast met alles lijm. Alles lijm is een ‘natte’ lijm, laat daarom voordat je verder gaat met de kaart de lijm goed drogen, zodat de knopen echt vast zitten. Met dikke foam tape maakte ik het gedeelte met het paasei vast op de kaart. De rest van de kaart maakte ik zoals de originele kaart.
Paaskaarten maken uitleg afbeeldingen ideeen inspiratie

Kaart speciaal voor Pasen 3: Gewerkt met washi tape

Wie heeft er nu geen washi tape in huis :-)? Op de basis kaart plakte ik verschillende kleuren washi tape (Action). Hierop plakte ik met dikke foam tape het venster met paasei. De rest van de kaart maakte ik als het voorbeeld uit het oorspronkelijke artikel.
kaart voor pasen maken knutselen uitleg

Maak jij zelf kaarten voor Pasen?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #174: Staande pop-up kaart, extra inspiratie, gratis printables
Kaarten maken #173: Gevouwen staande kaart, ontwerp 2 (Gratis printable)
Kaarten maken #172: Inspiratie Simpele pop-up kaart maken (Gratis printable)
Kaarten maken #171: Gevouwen staande kaart (Gratis Printable)
Kaarten maken #170: Staande pop-up kaart, 13×13 cm, Gratis Printable
Kaarten maken #169: ‘Baby Panda’ stempels van Carlijn Design
Kaarten maken #168: Action DecoTime DIY card making Kerst 2023, deel 2

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

6 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.