Kaarten maken #46: Kerstkaarten #3 2019 gemaakt met washi tape

kerst kaarten maken met washi tape inspiratie ideeen
Reclame

kerst kaarten maken met washi tape inspiratie ideeen
In dit artikel laat ik diverse kerstkaarten zien die ik heb gemaakt met washi tape. De kaarten zijn op verschillende makkelijke manieren geknutseld. Bij elke kaart geef ik een korte uitleg hoe ik deze kaarten heb gemaakt en vertel ik wat ik heb gebruikt.

Benodigdheden kerstkaarten met washi tape

Het belangrijkste om deze kaarten te kunnen maken is washi tape. Wie heeft deze nou niet in huis :-)? Ik gebruik voor deze kerstkaarten twee verschillende kokers met kerst washi tape, bij Action te koop voor € 0,89 per setje van 5 washi tapes. Zo passen de washi tapes qua kleuren gelijk mooi bij elkaar als je ze combineert. Verder gebruik ik bij alle kaarten blanco kaarten (Action), Pritt en een schaar. De rest van de benodigdheden vind je bij de uitleg bij elke kaart.
Kerst washi tape Action ideeen DIY inspiratie

Kaarten met washi tape kerstboom

Dit is een super makkelijke en snelle manier om met washi tape een kerstboom te maken. Je plakt diverse stroken washi tape op een kaart, van klein naar groot in de vorm van een kerstboom. Verder maakte ik onderaan de kaart een stukje lint vast met Pritt en gaf ik de washi tape kerstboom een piek door er een gouden ster bovenop te plakken met dubbelzijdige tape.
Kerstkaarten zelf maken Action knutselen ideeen

Kaarten met kerstbal van washi tape

Als eerste maakte ik de kerstbal. Plak diverse washi tapes onder elkaar op een wit papier. Ik gebruikte 5 stroken washi tape. Pak een mok of glas, zo groot wordt straks de kerstbal. Ik koos voor een glas met een diameter van ongeveer 8 cm. Met het glas tekende ik over de washi tape een cirkel. Daarna knipte ik de cirkel uit. De cirkel met washi tape plakte ik op een standaard blanco A6 kaart.

Advertentie

Om de kerstbal af te maken tekende ik met een zwarte of witte fineliner/gelpen een ringetje waaraan het lintje komt. Met pritt maakte ik boven het ringetje een lintje vast. Als laatste maakte ik met een clear stamp en stempelkussen de tekst ‘Very Merry Christmas’.
Kerstkaarten zelf maken kerstbal washi tape

Kaarten met grafisch washi tape patroon

Ook deze kaart is makkelijk te maken met weinig benodigdheden. Als eerste pakte ik een wit vel papier. Daaruit sneed ik een rechthoek die net iets kleiner was dan mijn blanco kaart. Op het witte vel plakte ik diverse stroken washi tape in een strak grafisch patroon. Dit vel plakte ik vervolgens met Pritt op een blanco kaart.
Kerstkaarten zelf maken inspiratie washi tape Action

Kaarten met washi tape en clear stamps

Als je mijn blog al vaker hebt bezocht dan weet je misschien dat ik fan ben van clear stamps. Daarom maakte ik ook twee kaarten met clear stamps.

Als eerste plakte ik de washi tape op de kaart. Daar bovenop plakte ik met foam tape de plaatjes die ik maakte met clear stamps, die ik inkleurde met Twinmarkers. De kaarten versierde ik verder met een clear stamp met ‘Merry Christmas’, een lijntje met een zwarte fineliner en een lintje.
Kerstkaarten zelf maken washi tape clear stamps

Kaarten met washi tape en snijmallen

Natuurlijk kon een kaart met een snijmal ook niet ontbreken. Bij deze kaart begin ik met het snijden van een vierkant uit wit papier, iets kleiner dan de vierkante kraftpapier kaart. Daarop plakte ik een beetje slordig afgescheurd washi tape. Met een snijmal en mijn snij- en embossing machine Love2craft drukte ik een ster uit het witte papier met washi tape.

Tip: De vorm die je overhoudt, zou je ook nog voor een andere kaart kunnen gebruiken.

Advertentie

Uit rood papier maakte ik een kleinere ster met een kleine snijmal. Mocht je niet zo’n machine hebben, zou je de sterren ook kunnen tekenen en daarna uitsnijden met een stanleymes.

Het witte papier met de uitgesneden stervorm plakte ik met Pritt op een blanco vierkante kraftpapier kaart. In het midden plakte ik met pritt de kleinere rode ster. Als finishing touch plakte ik nog een gouden ster in het midden van de kaart met foam tape.
zelfgemaakte kerstkaarten washi tape action

Maak jij wel eens kaarten met washi tape?

Opzoek naar meer inspiratie voor kerstkaarten maken?

Dan zijn mijn eerdere kaarten die ik maakte dit jaar voor kerst misschien iets voor jou :-).
Kerstkaarten #1 2019 met clear stamps
Kerstkaarten 2019 zelfgemaakt clear stamps

Kaarten maken: Kerstkaarten #2 2019 borduren met clear stamps, incl. gratis borduurpatronen
Kerstkaarten zelf maken uitleg borduren clear stamps

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #45: Kerstkaarten #2 2019 borduren met clear stamps, incl. gratis borduurpatronen
Kaarten maken #44: Kaarten met spray paint (Action)
Kaarten maken #43: Kerstkaarten #1 2019 met clear stamps
Kaarten maken #42: Kleurrijke kaartjes maken
Kaarten maken #41: Halloween met clear stamps
Kaarten maken #40: Bling bling kaarten maken met parels
Kaarten maken #39: Kaarten met vloeibare waterverf (Action)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

De washi tape in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

13 reacties

  1. Oh wat leuk gedaan dit! Superleuk hoe je met niet veel meer dan washi tape prachtige, kleurrijke kaarten hebt gemaakt. Vooral die met kerstbal vind ik heel tof. Sowieso leuke setjes tape trouwens! Ik denk dat ik ook maar weer eens naar Action moet 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.