Kaarten maken #66: Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2020 (deel 1)

Action Decotime luxe papierblok kerst voorbeelden inspiratie
Reclame

Action Decotime luxe papierblok kerst voorbeelden inspiratie
In dit artikel laat ik kerstkaartjes zien die ik maakte met een DecoTime luxe papierblok, speciaal voor kerst. Deze is te koop bij Action. Ik vertel over de papierblokken, wat ik heb gebruikt en laat alle kerstkaarten zien die ik heb gemaakt.

Luxe papierblokken DecoTime Action

Bij Action verkopen ze nu 4 verschillende luxe papierblokken (€ 1,59) om kerstkaarten te maken, maar je kunt deze ook in je agenda, bullet journal of voor cadeaulabels gebruiken. Ik kocht twee verschillende papierblokken, een klassieke en moderne versie. In dit artikel laat ik kerstkaarten zien die ik met het wit-rode papierblok (klassiek) heb gemaakt. Binnenkort komt op mijn blog het tweede deel online met kaarten uit het roze-paarse blok (modern).

In elke papierblok zitten:

 • 8 vellen met afbeeldingen die al uitgesneden zijn. Dus je hoeft geen afbeeldingen uit te knippen, ik vind dat dus ideaal ;-).
 • 2 vellen met vellum papier met quotes met folie
 • 8 vellen met een patroon
 • 1 glittervel

Decotime luxe papierblok kerst kaarten Action

Kaarten maken met het klassieke rood-witte luxe papierblok voor kerst

Advertentie

Natuurlijk ging ik gelijk aan de slag om diverse kerstkaarten te maken met deze blokken. Dat is nog wel een hele puzzel. Bij de luxe papierblokken zitten namelijk geen voorbeelden van kerstkaarten die je kunt maken.

Ik gebruikte voor deze kaarten als basis alleen het papierblok met rood-witte cover. Verder gebruikte ik nog standaard knutselspullen zoals blanco kaarten (Action), dubbelzijdige tape, foam tape, schaar, lijm, stanleymes en snijmat. Alle kaarten die je ziet in dit artikel kun je dus ook precies zo maken als je dit papierblok hebt :-).

De kaarten die ik gebruik zijn standaard A6 en 13×13 cm. Als eerst sneed ik de achtergronden op maat. Om zoveel mogelijk kaarten te kunnen maken, gebruikte ik op de 13×13 cm kaarten een achtergrond van 10,5 x 10,5 cm. De 10,5 cm is precies de helft van de korte kant van het papier met patroon. Zo kun je dus 4x een 10,5 x 10,5 cm vlak uit één vel halen, of twee keer 10,5 x 10,5 cm en twee keer een A6. Uit het vel met een patroon kun je ook 4x een A6 halen :-).

De achtergronden legde ik allemaal op verschillende kaarten. Daarna drukte ik alle afbeeldingen uit het papier en legde ik die op de kaarten. Ik plakte nog niks vast. Zo kon ik mijn kaarten indelen en afbeeldingen steeds verplaatsen tot ik tevreden was. Daarna maakte ik alles vast met Pritt en foam tape.

Op verschillende kaarten zie je Nederlandse labels met een kerstwens. Deze heb ik zelf ontworpen en kun je gratis vinden en downloaden in dit artikel:
Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen
Gratis printable nederlandse teksten feestdagen kaarten maken

Mijn zelfgemaakte kaarten gemaakt met rode-witte luxe papierblok

In totaal maakte ik met dit blok 18 kaarten. Daarbij hield ik nog genoeg papier en afbeeldingen over om meer kaarten te maken, maar ik wilde gaan beginnen aan mijn tweede luxe papierblok met moderne afbeeldingen.
Decotime luxe papierblok kerstkaart auto

Advertentie

Action budget kerstkaarten maken

Decotime luxe papierblok kerst kerstman

Decotime luxe papierblok kerstkaarten 2020

Decotime luxe papierblok kerst foute kerstkaart

Action decotime kerstkaart huisjes

Decotime luxe papierblok kerstkaart cadeautjes

Advertentie

Decotime luxe papierblok kerstkaart met huis

Decotime luxe papierblok kerstkaart sneeuwpop

Kerstkaart kerstoom lampjes maken

Kerstkaart knutselen action decotime

Decotime luxe papierblok kerst kaarten maken voorbeelden

kaarten maken action decotime kerst

Advertentie

Decotime luxe papierblok kerst kaarten inspiratie

Decotime luxe papierblok kerst klassiek

Kerstkaarten maken action knutselspullen

Action kerstkaarten maken inspiratie

Binnenkort deel 2 met kaarten uit het roze-paarse luxe papierblok. Wil je op de hoogte zijn van nieuwe artikelen op mijn blog? Volg mijn dan op Facebook NobodyELSeNL of via de nieuwsbrief (inschrijven rechts op mijn blog :-).

Hou je meer van klassieke of moderne kerstkaarten?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #65: Nieuwe snijmallen voor het maken van kaders (Action)
Kaarten maken #64: Diverse schudkaarten als inspiratie
Kaarten maken #63: Een staande vouwkaart maken, extra inspiratie
Kaarten maken #62: Astronauten verjaardagskaarten
Kaarten maken #61: Onderwaterwereld, combinatie borduren en clear stamps
Kaarten maken #60: Nieuwe snijmallen van Action (Zomer 2020)
Kaarten maken #59: Oneindige kaart maken, uitgebreide uitleg
Kaarten maken #58: Een staande vouwkaart maken, uitgebreide uitleg
Kaarten maken #57: Kaarten maken met pompons

Advertentie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

16 reacties

 1. Hele mooie kaarten. ik heb toevallig hetzelfde blok gekocht. ik heb veel ideeën opgedaan, dankjewel voor de goede uitleg.

 2. Wat een prachtige kaartjes heb je met de paper pad gemaakt! Ik heb zelf ook beide paper pads liggen en kan nu al helemaal niet wachten om er lekker mee aan de slag te gaan 🙂

 3. Ik vind nu de Friese kaarten wel leuk, hahahaha met Friese teksten, als ik al ga sturen, zit ik eraan te denken om deze aan mijn familie te sturen 😉

  Jouw serie is ook weer erg leuk, en ik vind modern erg leuk, echter, zoek ik meestal uit op de personen, dus een set modern, en een set klassiek. Jong of oud dus…

  X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.