Kaarten maken #96: Kerstkaarten met een gestempelde achtergrond

kerstkaarten maken met stempels Action Avec uitleg
Reclame

kerstkaarten maken met stempels Action Avec uitleg
Bij Action verkopen ze nu super schattige kleine stempels speciaal voor kerst. Dit bracht mij op het idee om kerstkaarten te maken met een gestempelde achtergrond. In dit artikel vind je diverse kaarten gemaakt met deze stempels van Action met verschillende ideeën en natuurlijk een uitgebreide uitleg.

Zelf achtergrondje maken met stempels

Zoals je je misschien nog kan herinneren plaatste ik een tijdje terug een artikel over zelf achtergrondjes maken met stempels:
Zelf achtergrondjes maken met stempels
In het bovenstaande artikel geef ik een uitgebreide uitleg hoe je verschillende achtergrondjes kunt maken met stempels.

In dit artikel laat ik voorbeeldkaarten zien waarbij ik ook bestempelde achtergrondjes heb gemaakt maar dan speciaal voor kerst. Per kaart leg ik natuurlijk stap voor stap uit hoe ik deze heb gemaakt en wat ik heb gebruikt.

Bij elke kaart gebruikte ik de Action Avec Kerst Houten stempelset met 12 houten stempels en twee inktkussens. De inktkussens gebruik ik trouwens niet. Ik gebruikte voor zwart, Memento watervaste inkt. Zo kon ik de afbeeldingen inkleuren met stiften en loopt de stempelinkt niet uit. De andere kleureninkt die ik gebruik is DecoTime Chalk Ink (ook te koop bij Action).

Mocht je niet alle knutselspullen in huis hebben die ik heb gebruikt? Geen nood, gebruik deze kaarten dan als inspiratie. Alle afbeeldingen die ik heb gebruikt (zowel de kant-en-klare afbeeldingen en de afbeeldingen gemaakt met snijmallen) kun je makkelijk vervangen door andere afbeeldingen.
Action houten stempelsset kerst ideeen inspiratie

Verschillende kerstkaarten met een bestempelde achtergrond

Advertentie

Kaart 1: Kerstkaart met stempels in zwart en ingekleurd
Uit wit papier sneed ik een vlak van 14×9 cm. Met handletteren maakte ik de tekst Merry Christmas. Hierbij heb ik wel gesmokkeld met een lichtbak en een voorbeeld. Als je heel goed in handletteren bent, kun je dit natuurlijk helemaal zelf tekenen. Heb je geen lichtbak kun je natuurlijk ook een tekst printen op papier en deze uitsnijden.

Om de tekst heen, stempelde ik diverse stempels met watervaste inkt. Dit deed ik omdat ik de afdrukken wilde inkleuren. De stempels inkleuren deed ik met Twinmarkers. Na het inkleuren plakte ik met Pritt het witte vel met stempels en tekst op een Kraft kaart (ook van Action).

Tip: Merk je dat je bij het stempelen soms de rand van de stempel ook op je afdruk ziet? Maak de rand voordat je gaat stempelen even schoon met een doekje.
kerstkaart maken handletteren uitleg action stempels

Kaart 2: Kerstkaart met stempels op wit papier
Op een blanco witte kaart stempelde ik met twee kleuren blauwe stempelinkt (DecoTime Chalk inkt) sneeuwvlokjes. Op de voorgrond maakte ik een landschap. Hiervoor gebruikte ik mijn Love2Craft en Action 3D scene snijmallen. De kaart versierde ik verder met plakparels en een label ‘Fijne kerstdagen & een gelukkig nieuwjaar’. Dit labels en nog veel meer labels kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #2.
kerstkaart maken action snijmallen stempels

Kaart 3: Kerstkaart met stempels op wit papier
Voor deze kaart gebruikte ik de stempels op dezelfde manier als bij kaart 2. Maar je ziet als je de kaart versiert met in mijn geval Kant-en-klaar afbeeldingen de kaart gelijk weer helemaal anders is. De afbeeldingen en vellumpapier wat ik gebruikte komt uit een luxe papierset van DecoTime (Action). Het vellumpapier zit vast door de afbeeldingen en plakparels die ik er overheen heb geplakt.
kerstkaarten houten stempels decotime knutselen

Kaart 4: Kerstkaart met stempels op gekleurd papier
Deze kaart is echt heel simpel om te maken. Op blauw papier stempelde ik met 4 kleuren stempelinkt willekeurig sneeuwvlokjes. Deze achtergrond plakte ik met Pritt op de kaart. De kaart versierde ik vervolgens nog met kant-en-klare afbeeldingen van een otter en tekst. Allebei uit een luxe papiersetje van DecoTime (action). Als laatste versierde ik de kaart nog met plakparels.
kerstkaarten maken met stempels uitleg action

Advertentie

Kaart 5: Kerstkaart met stempels op kaftpapier
Op een kraftkaart stempelde ik met witte stempelinkt het stempeltje met de auto. Links plakte ik een stuk donderblauw papier en onderin een stuk wit papier die ik knipte in het model van een heuvel.

De auto maakte ik met snijmallen van Action (Kaarten maken #73:  Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021)). De kerstboom knipte ik zelf uit groen papier. De kerstboom versierde ik verder nog met rode plakparels. Het label ‘Fijne feest & een gelukkig nieuwjaar kun je vinden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen.
kerstkaarten houten stempels action avec

Gebruik jij vaak stempels bij het knutselen?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #95: Kerstkaarten maken met een jaartal
Kaarten maken #94: Verschillende soorten kerstkaarten maken, inclusief uitleg
Kaarten maken #93: Action Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2021
Kaarten maken #92: Action DecoTime DIY 3D-stansblokken kerst voor wenskaarten maken
Kaarten maken #91: Uitleg simpele toverkaart maken
Kaarten maken #90: Nieuwe A6 snijmallen Action (Okt 2021)
Kaarten maken #89: Zig zag kaart maken (incl. Gratis printable)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De stempels in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

4 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.