Kaarten maken #42: Kleurrijke kaartjes maken

Kaarten maken Action waterverf Uitleg tutorial
Vandaag vertel ik alles over kleurrijke kaartjes die ik laatst heb gemaakt. Voor de kaarten gebruikte ik als basis Action Liquid Watercolor (soort ecoline) en stempels. In dit artikel vind je een complete uitleg hoe ik de kaartjes precies heb gemaakt :-).

Achtergrond maken met Action Liquid Watercolor

De basis van de kaarten in dit artikel zijn gemaakt met Action Liquid Watercolor. Dit is een goedkope Ecoline. Ik vind de flesjes van de Action erg fijn en heb hiermee ook al eerder kaarten gemaakt: Kaarten maken #39: Kaarten met vloeibare waterverf (Action).

Begin met goed aquarelpapier en snij deze op maat. Mijn kaarten worden 20×10 cm, met het maken van de achtergrondjes hielt ik hier gelijk rekening mee. Om een achtergrond te maken plakte ik eerst het aquarelpapier met washi tape op een placemat. Door het vastplakken voorkom je dat het papier erg gaat bobbelen. De placemat doe ik om vlekken op de tafel te voorkomen, de Action Liquid Watercolor gaat niet makkelijk van je vingers, en ook niet makkelijk uit meubels ;-).

Vervolgens maakte ik het aquarelpapier een beetje nat met een zacht kwastje. Met het zachte kwastje ging ik in het lichtste kleur potje (bij mij geel) en die bracht ik aan op het papier. Daarna bouwde ik de achtergrond steeds verder op met de andere kleuren. Door het water lopen de kleuren zelf in elkaar over. Tussen de kleuren door spoelde ik het kwastje wel goed uit, zodat ik niet met een vieze kwast in een potje kwam.

Daarna liet ik de achtergrond vastgeplakt op de placemat drogen. Na het drogen heb ik het aquarelpapier met de gekleurde achtergronden nog even onder iets zwaars gelegd zodat deze helemaal plat werd. Dan is deze makkelijker op een kaart te plakken.
Kaarten maken achtergrond ecoline Action liquid watercolor

Afbeeldingen voor op de voorgrond

Voor de afbeeldingen op de voorgrond van de kaart kun je kiezen voor kant-en-klare afbeeldingen uit een papierblok, maar natuurlijk kun je ze ook zelf maken. Dat deed ik. Op AliExpress kocht ik leuke clear stamps. De stempels stempelde ik met watervaste inkt op dikker papier. Vervolgens kleurde ik ze in met Action Twinmarkers en knipte de afbeeldingen uit.
Kaarten maken clear stamps stempelen inkleuren twinmarkers

De kaart in elkaar zetten

Voor deze kaarten koos ik niet voor standaard blanco kaarten maar maakte ik de basis zelf. Ik wilde namelijk langere horizontale kaarten. Ik sneed een vel papier op maat, 20×20 cm en die vouwde ik naar 20×10 cm. Op de voorkant plakte ik met Pritt de zelfgemaakte achtergrondjes met Action Liquid Watercolor. Daar bovenop maakte ik de afbeeldingen vast met foam tape. En het kaartje is al klaar. Ik maakte drie verschillende kaarten.
Zelf kaarten maken uitleg waterverf clear stamps DIY

Kaarten maken inspiratie waterverf kinderkaart gefeliciteerd

Zelf kaartje maken verjaardag uitleg kleurrijk

Is zo’n kleurrijke kaart ook iets voor jou om zelf te maken?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #41: Halloween met clear stamps
Kaarten maken #40: Bling bling kaarten maken met parels
Kaarten maken #39: Kaarten met vloeibare waterverf (Action)
Kaarten maken #38: Mandala’s tekenen
Kaarten maken #37: Nieuwe snijmallen Action
Kaarten maken #35: Van het één kwam het ander (uitgebreide uitleg)
Kaarten maken #36: Werken met Twinmarkers en Aquamarkers Action
Kaarten maken #34: Pasen, konijntje van vilt

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

8 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Anja schreef:

  Is het aquarel papier ook van de Action ?

 2. M.Th. schreef:

  Mooi en apart!

 3. Ilona Wielinga schreef:

  Aah dit is zo leuk gedaan!

 4. Yolanda schreef:

  echt leuk gedaan weer!!!

 5. Connie schreef:

  De kaartjes zijn inderdaad erg kleurrijk. Altijd leuk met diertjes.

 6. Skyblog schreef:

  Deze kaarten heb je echt heel vrolijk gedaan. Wat mooi al die kleuren. Prachtig gedaan meid.Ach ik zie ook konijn erbij. Schattig!!!

 7. Romy schreef:

  Ah wat zijn ze leuk en vrolijk! Echt prachtig gedaan! Die figuurtjes zijn ook wel heel erg schattig (en mooi ingekleurd).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top