Kaarten maken #38: Mandala’s tekenen

Kaarten maken Mandala tekenen
Laatst in een DIY op mijn blog heb ik geoefend met Mandala’s tekenen. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik bedacht dat ik met deze techniek ook kaarten kan maken. Vandaag laat ik mijn eerste mandala kaarten zien en vertel ik hoe ik deze maakte en wat ik ervoor gebruikte. En het is makkelijker dan je denkt :-)!

Benodigdheden Mandala kaarten maken

Hieronder zie je een lijstje van benodigdheden die ik heb gebruikt bij mijn kaarten maken.

 • Blanco kaarten (Action)
 • Gelpennen, 48 stuks: 12 metallic, 12 pastel, 12 glitter en 12 neon (Action). Gelpennen vind ik fijn werken bij het tekenen van mandala’s omdat deze een harte punt hebben in vergelijking met fineliners. Kleurpotloden kan je ook gebruiken maar dan worden je lijnen minder strak.
 • Potlood, gum, liniaal en passer
 • Basispatroon, dit patroon heb ik zelf getekend en kun je gratis downloaden

Hoe teken je mandala’s?

Een paar weken geleden had ik voor het eerst mandala’s getekend, DIY: Mandala’s tekenen. In dit artikel leg ik uit wat een mandala is en laat ik stap voor stap zien hoe je makkelijk een mandala maakt. Ook deel ik hierin een basispatroon zodat je het basisstramien niet steeds zelf overnieuw moet tekenen.

Let op: het tekenen van mandala’s is verslavend. Belangrijk is ook dat je niet gelijk stopt als je mandala niet helemaal strak en gelijk wordt. Het is handwerk en als je klaar bent vallen kleine oneffenheden veel minder op.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Mandala’s kun je uit je hoofd tekenen. Er is namelijk niets fout. Leef je uit ;-). Zit je even zonder inspiratie dan kun je ook zoeken op internet of kijken op Pinterest naar voorbeelden van mandala’s. Ik heb een speciaal Pinterestbord vol met mandala’s.

Mijn zelfgemaakte mandala kaarten

Kaart 1, de hele mandala
De hele mandala maakte ik met de glitter gelpennen. Ik koos voor een kleurverloop van licht naar donker. Ik gebruikte 5 kleuren, geel, oranje, roze, donker roze en paars.
Kaarten maken Mandala oefenen DIY

Kaarten maken Mandala detail

Kaart 2, de halve mandala
Dit is voor nu denk ik wel mijn favoriete compositie op een kaart, de halve mandala. Voor de mandala gebruikte ik de pastel gelpennen. Ik werkte weer van licht naar donker.
Kaarten maken Mandala tekenen kleuren uitleg

Kaarten maken Mandala oefenen leren

Kaart 3, de kwart mandala
De kaart maakte ik met de neon gelpennen. Ik maakte het middelpunt van de mandala in de hoek van de kaart. Vanuit daar maakte ik de mandala groter.
Kaarten maken Mandala middelpunt kleurrijk gelpennen

Kaarten maken Mandala close up

Wat vind je van wenskaarten met een mandala erop?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #37: Nieuwe snijmallen Action
Kaarten maken #35: Van het één kwam het ander (uitgebreide uitleg)
Kaarten maken #36: Werken met Twinmarkers en Aquamarkers Action
Kaarten maken #34: Pasen, konijntje van vilt
Kaarten maken #33: Knutselen met ponsjes
Kaarten maken #32: Handletteren met penseelstiften (action) en fineliners (incl. filmpje)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Tags: , , , , ,

17 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Jantine schreef:

  Wauw, wat onwijs knap dat je dat zelf tekent. Ik vind ze echt prachtig!

 2. Heidi schreef:

  Super mooi gedaan😍

 3. Morgaine schreef:

  Ze zijn erg leuk, heb ik ook gedaan, en ook nog boekenleggers dus deze teken techniek wordt nu ook in andere vormen gebruikt. Erg leuk om te doen. Mandala’s… ik haak ze tegenwoordig binnenkort komt daar een blog over ook, en met binnenkort… ahum 😉 Ik moet ze nog mooi op de foto zien te krijgen. Met een goede achtergrond.

  X

 4. Jenn schreef:

  Heel leuk gedaan! Ik vind het zo lekker ontspannend om mandala’s te tekenen, maar ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht om er kaarten van te maken 😛

 5. Simone schreef:

  Wauw, wat zijn ze mooi zeg!

 6. Wauw ze zijn heel mooi, wat een idee;-) het ziet er zo mooi uit, ik vind kleuren voor volwassenen( mandala kleuren altijd ook leuk) en mag ook graag creatieve dingen doen.Neem dit zeker mee…liefs.

 7. Naomi schreef:

  Oh wauw, wat een prachtige kaarten! Ik kwam hier terecht omdat ik vandaag nog een kaart wil maken voor iemand. Ik ben een beginneling, dus dit is misschien wat te hoog gegrepen, maar ik ga het zeker onthouden!

 8. Geke schreef:

  Ze zijn prachtig geworden! Mooi en elegant, en prachtige kleurtjes gekozen!
  Vallen die gelpennen goed mee? Ik heb er ooit eens in het Kruidvat gekocht, maar als je ermee begon te schrijven had je telkens zo’n ‘druppel’ aan de punt of hoe moet ik het noemen, waardoor je lijn niet mooi strak was.

 9. Romy schreef:

  Wat prachtig gedaan met al die kleuren! Ze zien er geweldig uit. Lijkt me ook een heerlijke, ontspannen bezigheid om mee bezig te zijn 🙂

 10. Christien schreef:

  Ik vindt je Mandela kaarten erg mooi, lijkt me ook wel verslavend ,je wil toch zien hoe een randje uitvalt. Ze zijn erg goed geslaagd👍👍

 11. lifestylemommys schreef:

  Wauw!!! Ik vind je kaarten echt prachtig 😍😍😍

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top