Kaarten maken #75: Love2Craft Multi frame snijmallen Action (April 2021)

Action snijmallen multi frame dies uitleg inspiratie
Reclame

Action snijmallen multi frame dies uitleg inspiratie
In dit artikel laat ik verschillende kaarten zien die ik heb gemaakt met de nieuwe multi frame snijmallen sets van Love2Craft, te koop bij Action. Natuurlijk vertel ik ook hoe ik deze kaarten heb gemaakt en wat ik erbij heb gebruikt.

Multi frame snijmallen

Bij Action verkopen ze nu multi frame snijmallen sets van het merk Love2Craft AVEC. Deze snijmallen gebruik je in combinatie met een snij- en embossingmachine. Ik heb zelf de Love2Craft. Deze machine is ook van Action.

Er zijn 8 verschillende sets. Per set € 2,99. Met de verschillende snijmallen sets heb ik al diverse kaarten gemaakt als inspiratie. Ik gebruikte verschillende knutselspullen, maar per kaart maar één snijmallenset. Deze kaarten zie je hieronder, inclusief uitleg :-).
Action love2craft multi frame dies set

Kaart gemaakt met de snijmallen set met snijmallen in de vorm van een raam

Als eerste plakte ik een gekleurde achtergrond op een kaart. In het midden plakte ik een wolkenlucht. Uit grijs papier sneed ik de snijmal met raam uit. Deze bevestigde ik met foam tape op de kaart. Met de middelste snijmal sneed ik uit wit papier een cirkel. Dit papier met de cirkel plakte ik ook weer met foam tape op de kaart. Zo krijgt de kaart diepte. Als laatste versierde ik de kaart met kant-en-klare afbeeldingen uit een Decotime luxe papierblok van Action.
Action love2craft multi frame snijmallen raam

Kaart gemaakt met de snijmallen set met snijmallen in de vorm van bloemen

Advertentie

Deze kaart maakte ik met de snijmallen set met frames in de vorm van bloemen. Met de twee grootste mallen maakte ik een kader. Met dit kader maakte ik een schudkaart. Wil je weten hoe je een schudkaart maakt? Bekijk dan eens het artikel op mijn blog: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt. Verder gebruikte ik nog stempels (merk MFT) ingekleurd met Twinmarkers en een label met de tekst ‘Van harte beterschap’. Dit label en labels met andere teksten in het Nederlands kun je vinden in het artikel: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action love2craft multi frame snijmallen bloem

Kaart gemaakt met de snijmallen set met hexagon snijmallen

Deze kaart bestaat uit meerdere lagen. De eerste laag maakte ik met donkergroen papier. Daaruit sneed ik een zeshoek met de één na grootste snijmal uit deze set. Deze laag maakte ik vast met dikke foam tape op de kaart. Op het donkergroene papier plakte ik een aapje, tijger, koala en diverse blaadjes (stempels van Hello Bluebird). Deze kleurde ik in met Twinmarkers. Uit wit papier sneed ik de grootste hexagon. Deze plakte ik met foam tape op het donkergroene papier. Ik lijmde de pootjes van de dieren op het witte papier met Pritt. Als laatste voegde ik nog het label ‘Hiep hiep hoera’ toe (Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels).
Action love2craft kader snijmallen zeshoek

Kaart gemaakt met de snijmallen set met snijmallen in de vorm van sterren

Deze kaart is ook een schudkaart (Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt). Op een kaart plakte ik een achtergrond die van roze, naar paars naar blauw loopt, papierblok boekenvoordeel. Daarop plakte ik het schudkaart gedeelte. Deze maakte ik met de grootste ster snijmal. De confetti in de schudkaart zijn sterren die ik maakte met de kleinere snijmallen. De rest van de kaart versierde ik ook met sterren uit de set. De kaart maakte ik af met het label ‘Heel veel succes! (Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels).
Love2craft multi frame dies star ster

Kaart gemaakt met de snijmallen set met verschillende labels

De basis van deze kaart is de snijmal van het grootste label. Deze heb ik uit wit papier gesneden. Op een vierkante kaart plakte ik met Pritt papier met patroontjes en een meisje. Allemaal uit een luxe papierblok van Action. Met foam tape plakte ik daar boven op het label met de sticker ‘All you need is love’ uit hetzelfde luxe papierblok. Met het label speciaal voor jou maakte ik de kaart af.
love2craft kaarten inspiratie multi frame snijmallen

Kaart gemaakt met de snijmallen set met afgesneden cirkels

Op een blauwe kaart plakte ik een wolkenlucht en twee verschillende kleuren golven. Deze knipte ik uit gekleurd papier met een schaar. Met dikke foam tape plakte ik de witte voorgrond op de kaart gemaakt met de grootste afgesneden cirkel uit de set met snijmallen. Dit geeft de kaart een venster en daardoor diepte. De kaart versierde ik vervolgens met nijlpaarden, vogels, strandbal, parasol en strandlaken. Dit zijn stempels (merk Hello Bluebird) ingekleurd met Twinmarkers. Door de stempels soms met Pritt en soms met foam tape op de kaart te plakken, creëerde ik daarin nog extra diepte. De kaart maakte ik af met het label ‘Speciaal voor de jarige’ (Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels).

Tip: Deze snijmallen zijn ook leuk om een sneeuwbol (Snowglobe) te maken speciaal voor een kerstkaart.
Kaarten maken snijmallen love2craft ideeen

Kaart gemaakt met de snijmallen set met ovalen cirkels

Advertentie

Deze set met snijmallen vind ik zo leuk. Dat komt vooral door de bolletjes rand om de snijmallen heen. Als eerste maakte ik met papier met strepen en rozen een achtergrond. Daarop plakte ik een lintje met dubbelzijdige tape. Op de voorgrond plakte ik met foam tape een konijntje. Het papier en de afbeeldingen komen allemaal uit een luxe papierblok van Action. Het ovale label maakte ik met de twee grootste snijmallen. Daarop plakte ik het label met de tekst ‘Heel veel sterkte’.
kaarten maken met snijmallen Action

Kaart gemaakt met de snijmallen set met diverse rechthoeken

Snijmallen van rechthoeken/vierkanten met afgeronde hoeken kan ik nooit genoeg hebben. Hiermee maak ik graag kaarten met een eigen gemaakt kader die bij de afbeeldingen passen. Zo maakte ik ook deze kaart. Op een oranje kaart plakte ik met Pritt een achtergrond met confetti. Uit een wit papier sneed ik 1x een rechthoek (de grootste mal uit de set) en 2x een vierkant. Met foam tape plakte ik deze op het papier met confetti. De kaart versierde ik verder met stempels (Merk Hello BlueBird) die ik inkleurde met Twinmarkers. Tussen de twee kleine vierkanten plakte ik met foam tape het label ‘Speciaal voor de jarige’ (Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels).
Kader snijmallen action love2craft

Welke set met snijmallen is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #74: Multi kaders snijmallen Action (Maart 2021)
Kaarten maken #73: Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021)
Kaarten maken #72: Inspiratie & uitleg simpele schuifkaarten maken
Kaarten maken #71: Kaarten met verschillende soorten decoratie
Kaarten maken #70: Zelf achtergrondjes maken met stempels
Kaarten maken #69: Uitleg simpele schuifkaart maken
Kaarten maken #68: Uitleg vouwkaarten maken zonder snijmachine

De snijmallen in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

14 reacties

 1. Hoi Els,

  Sinds kort heb ik je blog gevonden en wohhh wat een mooie kaarten maak je. Nu zie ik bij verschillende kaartjes kleine streepjes om het ontwerp. Nu had ik een kaart gezien en gelezen dat je dit met zwarte fineliner doet, doe je dit hier altijd mee ook om de ronde kaart ontwerpen?

 2. Hoi Els, ik volg je blog al een tijdje en heb al veel bijgeleerd dankzij jou, alsook vele leuke extra creaties kunnen maken. Ik heb ook snijmalletjes gekocht maar als ik de delen uit elkaar haal, dan blijven de metalen verbindingsstukjes zitten. Ik krijg die er niet gemakkelijk af. heb je een tip hiervoor?

  Hoop dat je ons nog lang gaat blijven verblijden met jouw mooi en vrolijk werk. En je vele tips.

  vriendelijke groetjes
  Gillie

  1. Beste Gillie, eat een lieve reactie! Ik haal die kleine stukjes er altijd heel voorzichtig af met een platbektang. Zachtjes wiebelen en ze breken af. Succes!

 3. Alweer een heel bruikbare tip van jou, ben er blij mee. Verjaardagskaart staat vij mij op nr. 1. Nu nog de snijmallen scoren.

 4. Alweer een heel bruikbare tip van jou, ben er blij mee. De kaart voor de jarige staat bij mij op nummer 1

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.