Kaarten maken #74: Multi kaders snijmallen Action (Maart 2021)

Action Love2Craft snijmallen kaders inspiratie kaarten
Reclame

  Action Love2Craft snijmallen kaders inspiratie kaarten
Wat fijn! Action heeft weer nieuwe snijmallen. Dit keer zijn het verschillende soorten mallen waarmee je kaders kunt maken. In dit artikel vertel ik meer over de snijmallen en laat ik kaartjes zien die ik met deze mallen heb gemaakt. Ik vertel ook uitgebreid hoe ik deze kaartjes heb gemaakt.

Multi kaders snijmallen sets

Bij Action verkopen ze nu multi kaders snijmallen sets van het merk AVEC. Deze snijmallen gebruik je in combinatie met een snij- en embossingmachine. Ik heb zelf de Love2Craft. Deze is ook van Action.

Er zijn 8 verschillende sets. Per set € 2,99. Bij de kaarten hieronder zie je straks alle sets voorbij komen.
Action snijmallen kaders love2craft Avec kaders

Kaarten gemaakt met multi kaders snijmallen sets van Action

Natuurlijk ben ik gelijk aan de slag gegaan met de snijmallen uit deze serie. Per kaart leg ik uit hoe ik deze heb gemaakt en wat ik nog extra heb gebruikt. Ik gebruik per kaart alleen de mallen die in die set zitten, ik gebruik geen extra snijmallen. Niet alle knutselspullen die je ziet zullen meer precies zo te koop zijn. Deze zijn gemakkelijk te vervangen voor iets anders :-). Ik heb zoveel mogelijk de merken erbij gezet.

Let op voordat je begint: In de grote snijmallen zitten kleinere snijmallen. Deze zitten vast met verbindingsstukjes. Als je die kleine mallen hebt losgemaakt, zorg ervoor dat je de verbindingstukjes van de mallen af haalt. Anders beschadigt je C plaat, in mijn geval bij de Love2Craft. Dit gaat makkelijk door het verbindingsstukje vast te pakken met een tangetje en deze eraf te buigen, dan breekt deze zo af. Je hoeft bijna geen kracht te zetten. Doe dit alles natuurlijk rustig en voorzichtig zonder de mal te beschadigen.

Kaart 1: Vierkante snijmal met golfjes aan de buitenkant

Advertentie

De mal die ik bij deze kaart gebruikte is de vierkante mal met golfje aan de buitenkant. Deze mal is multifunctioneel. Je hebt de buitenste vierkante snijmal en verder allemaal losse mallen. Je kunt dus variëren met vlakken die je uit het vierkant kunt snijden. Ik koos voor mijn kader voor één langwerpige en één vierkante snijmal. Maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen om twee keer de langwerpige mal of 4x de vierkanten mal te gebruiken. Er zijn vele mogelijkheden.

Achter het kader plakte ik een stukje papier met een houtnerf patroon. Het kader plakte ik met Pritt op een blanco roze kaart (Action). Op de voorgrond plakte ik met foamtape olifantjes, ballonnen en vlinders. Deze maakte ik met stempels (merk MFT) en kleurde ik in met Twinmarkers (Action). Als laatste voegde ik het label toe, ‘Hoera een meisje’. Dit label (en vele andere labels) heb ik zelf ontworpen en kun je gratis downloaden in dit artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels. Het label versierde ik met zilver tranferfolie.
Action love2craft snijmallen kaders kaarten

Kaart 2: Snijmal met cirkels

De snijmal met cirkels haalde ik door de snijmachine. Ik gebruikte licht blauw papier. De cirkels plakte ik met Pritt op een blauwe kaart. Bovenop de cirkels plakte ik een walvis. Deze komt uit een 3D stansblok van Decotime (Action). Met het label ‘Van harte gefeliciteerd’ en wat plakparels (Action) maakte ik de kaart af. De plakpareltjes zijn nu een soort bubbels. Dit label kun je ook gratis vinden op mijn blog: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
kaarten maken snijmallen action uitleg

Kaart 3: Snijmallen voor het maken van polaroid foto’s

Deze mallen heb ik altijd al willen hebben. Polaroid foto’s komen namelijk altijd van pas. Als eerste sneed ik de poloraids uit wit papier. Achter de grote polaroid plakte ik papier met een bladeren patroon. Achter de kleine kwam papier met een hout patroon. Hetzelfde papier plakte ik onder aan de kaart.

De polaroid foto’s plakte ik met Pritt op de kaart. De kaart versierde ik vervolgens met dieren. Dit zijn stempels (merk Hello Bluebird) ingekleurd met Twinmarkers (Action). De stempels plakte ik met Pritt en foamtape op de kaart. Verder zie je nog een label met ‘Speciaal voor de jarige’, deze staat ook op een gratis printable op mijn blog. De teksten ‘hey’ en ‘hello’ zijn ook snijmallen uit de set. Deze maken de kaart af :-).
zelfgemaakte kaart snijmallen ideeen action

Kaart 4: Snijmal met verschillende lijstjes

Bij deze kaart begon ik met de snijmal door de snijmachine te halen met wit papier. Dit vormde de basis die ik met Pritt op de kaart plakte. Daarna zocht ik leuke papiertjes met patroontje. Daarmee vulde ik sommige lijstjes op. Dit deed ik door de snijmal nog een paar keer door de machine te halen.

Advertentie

De kaart versierde ik verder met afbeeldingen uit een luxe papierblok (Action Decotime), touwtje en plakparels (Action).

Tip: Ik gebruik graag afbeeldingen en papier uit één serie. Dan passen deze qua kleur vaak erg mooi bij elkaar.
Action snijmallen kaders decotime

Kaart 5: Vierkante snijmal met 4 vakjes

Als eerste sneed ik het kader met de snijmal uit wit papier. Achter elk vakje plakte ik papier met een patroon. Op een blanco kaart plakte ik met Pritt ook een papier met een patroontje (roze met stipjes), net iets kleiner dan de kaart. Het uitgesneden vierkant plakte ik met foamtape op de kaart. De kaart versierde ik verder met een ster en hart (ook snijmallen uit deze set) en stickers. Het papier met patroontjes en de stickers zijn van Simple stories Little Princess.

Tip: De mal met de 4 vierkanten kun je ook los gebruiken om deze vierkanten gelijk uit je kaart te snijden.
kaarten maken Action snijmallen knutselen

Kaart 6: Cirkelvormige snijmal met 4 vakjes

Uit wit papier sneed ik de cirkelvormige snijmal met 4 vakjes. In elke vakje deed ik papier met een leuk patroontje (Action DecoTime). Ik koos voor vier verschillende patronen die goed bij elkaar passen qua kleur. De kaart versierde ik verder met een 3D hertje, konijntje, vogeltje en bloemen (Action 3D stansblok). De verschillende lagen plakte ik op elkaar met foamtape. Als laatste plakte nog een label met ‘Hiep hiep hoera’ op de kaart. Dit label kun je ook gratis vinden op mijn blog: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
kaarten maken action goedkope snijmallen

Kaart 7: Snijmal met diverse vierkanten

Uit wit papier sneed ik de snijmal met diverse vierkantjes. Deze plakte ik met Pritt op een kraftkleurige kaart. De snijmal haalde ik met groen papier nogmaals door de snijmachine. Nu gebruikte ik de binnenkant van de vierkantjes. Deze plakte ik in de juiste vakken. Met de losse vierkanten snijmal sneed ik de grote vierkanten met bladeren uit. Deze plakte ik ook met Pritt op mijn kaart.

Advertentie

De kaart versierde ik verder met clear stamps (merk Clearly Besotted Got your back) ingekleurd met Twinmarkers, plakparels (Action), washi tape en een label met ‘Een hele dikke knuffel’.
Action snijmallen kaders vierkanten Love2craft

Kaart/cadeaulabel 8: Snijmallen om cadeaulabels te maken

De laatste set is een set met snijmallen waarmee je verschillende labels kunt maken. Deze labels kun je aan een cadeautje hangen, maar ook gebruiken om kaarten te maken. Ik koos ervoor om een cadeaulabel te maken.

Uit kraftpapier sneed ik het label uit. Een kleiner label gebruikte ik om de achtergrond te maken van mijn cadeaulabel. Daarvoor gebruikte ik een papier met blauwe bolletjes. Mijn cadeaulabel versierde ik verder nog met verschillende soorten blauwe lintjes en clear stamps van een olifantje en een ballon (merk MFT) ingekleurd met Twinmarkers. Zoals je misschien is opgevallen gebruik ik deze stempels erg graag ;-). Het olifantje en de ballon maakte ik vast met foamtape. Als laatste voegde ik nog een label toe met ‘Hoera een jongen’.
Action snijmallen kaders cadeaulabels tags

Welke snijmallen set is jou favoriet uit dit artikel?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #73: Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021)
Kaarten maken #72: Inspiratie & uitleg simpele schuifkaarten maken
Kaarten maken #71: Kaarten met verschillende soorten decoratie
Kaarten maken #70: Zelf achtergrondjes maken met stempels
Kaarten maken #69: Uitleg simpele schuifkaart maken
Kaarten maken #68: Uitleg vouwkaarten maken zonder snijmachine
Kaarten maken #67: Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2020 (deel 2)
Kaarten maken #66: Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2020 (deel 1)

De snijmallen sets in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

19 reacties

  1. Bedankt voor de mooie ideeën. Ik ben altijd een beetje inspiratie-loos als ik het zie liggen bij de action. Maar nu ik dit dan weer zie, wil ik gelijk beginnen. Dankjewel 🙏🏻

  2. Ze zijn gewoon weer stuk voor stuk prachtig! Ik weet niet of mijn antwoord op het andere blog is doorgekomen, maar mijn garen is geleverd, ik ben al aan de haak geslagen weer, heerlijk, dat babyroze 😉

    Ik wens jou een heel fijn Paasweekend toe!

    X

  3. Ik geniet altijd van al dat moois wat jij maakt. Veel dank daarvoor. Heb een vraag, ik heb nu ook van die schattige olifantjes, alleen na het “uitsnijden” hou ik een wit randje buiten de stempel…
    Lieve groet, Illie

  4. Je kaarten worden hoe langer hoe professioneler, Els; ze kunnen zo het kaartenrek in de winkel in. Erg mooi gedaan!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.