Kaarten maken #90: Nieuwe A6 snijmallen Action (Sept 2021)

Kaarten maken Action love2craft snijmallen A6 oktober 2021
Reclame

Kaarten maken Action love2craft snijmallen A6 oktober 2021
Jippie, Action heeft weer 12 nieuwe setjes met snijmallen van het merk Love2Craft. Wat ben ik fan van deze nieuwe serie. In dit artikel meer informatie, uitleg en kaartjes die ik met deze snijmallen heb gemaakt.

Action snijmallen Love2Craft A6

Per setje kosten deze mallen van het merk Love2Craft Avec, € 2,99. Deze snijmallen gebruik je in combinatie met een snij- en embossingmachine. Ik heb zelf de Love2Craft. Deze is ook van Action.

In dit artikel laat ik 12 kaarten zien die ik heb gemaakt met deze 12 nieuwe setjes met snijmallen. Natuurlijk met een uitgebreide uitleg zodat jij ze ook kan maken.

Kaarten gemaakt met A6 snijmallen Action

De onderste kaarten heb ik gemaakt met de nieuwe sets. Per kaart gebruik ik één set. Ik zal per kaart uitleggen hoe ik deze heb gemaakt en wat ik extra aan knutselspullen heb gebruikt. Deze extra knutselspullen komen ook allemaal van Action, kun je zelf maken of zijn gratis te downloaden via mijn blog.

Kaart 1: Set Onderwaterwereld
Als eerste maakte ik van de patrijspoort een schudkaart gedeelte. Heb je zoiets nog nooit gemaakt? Lees dan even het artikel: Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt. De plakte ik met Pritt op de kaart.

Advertentie

Met de andere snijmallen maakte ik de planten, vissen, krab, zeepaard en schelpen. Deze plakte ik met foamtape en Pritt op de kaart. Door foamtape te gebruiken komen sommige afbeeldingen naar voren. Dit geeft een extra 3D effect.

De kaart versierde ik verder nog met plakparels (Action) en een label ‘Er is er één jarig, hoera!’. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action Love2craft snijmalen set water schudkaart

Kaart 2: Set met sprookjeshuisje
Bij deze kaart begon ik met het maken van een achtergrond met gras en wolken. Hiervoor gebruikte ik stempelinkt (DecoTime Chalk ink Action). Wil je meer weten over deze techniek? Kijk dan bij techniek 3 in dit artikel: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. In de uitleg gebruik ik een mal gemaakt met een snijmal met wolkenrand, zulke snijmallen zitten ook bij deze nieuwe sets in dit artikel (zie kaart 6). Heb je deze niet gekocht? Dan kun je zelf ook wolken en een heuvel knippen uit papier en als mal gebruiken.

Met de andere snijmallen maakte ik alle onderdelen. Deze haalde ik uit gekleurd papier. Sommige onderdelen bewerkte ik nog met stempelinkt. Zodat er meer diepte ontstaat. Kijk voor deze techniek bij techniek 2 in dit artikel: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. De losse onderdelen plakte ik weer met foam tape en Pritt op de kaart.

De kaart versierde ik verder nog met strass-steentjes (Action) en een label ‘Veel geluk in je nieuwe woning’. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Deel 2 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action Love2craft snijmalen set huisje sprookje

Kaart 3: Set met taart is stolp
Deze kaart heb ik heel basic gehouden. Alle snijmallen heb ik uit gekleurd papier gesneden. Daarna met Pritt op de kaart geplakt. Om de stolp heb ik nog wat plakparels geplakt en onder aan een label met ‘Van harte gefeliciteerd’. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action snijmalen uitleg voorbeelden inspiratie taart

Advertentie

Kaart 4: Set met konijntje en kuiken
Voor mijn kaart gebruikte ik de snijmallen voor het maken van het konijntje. Maar met deze set kun je ook een kuiken maken.

Bij deze kaart begon ik met het maken van een achtergrond met wolken en een heuvel. Hiervoor gebruikte ik stempelinkt (DecoTime Chalk ink Action). Wil je meer weten over deze techniek? Kijk dan bij techniek 3 in dit artikel: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. In de uitleg gebruik ik een mal gemaakt met een snijmal met wolkenrand, zulke snijmallen zitten ook bij deze nieuwe sets (zie kaart 6). Heb je deze niet? Dan kun je zelf ook wolken en een heuvel knippen uit papier en als mal gebruiken. Bij deze kaart knipte ik de heuvel bijvoorbeeld zelf.

De onderdelen van het konijntje en bloemetjes sneed ik uit gekleurd papier. De losse onderdelen plakte ik met Pritt en foam tape op de kaart.

De kaart versierde ik verder nog met een label ‘Hiep hiep hoera!’. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action Love2craft snijmallen set inspiratie konijntje

Kaart 5: Set met vlinders, ballonnen en vlieger
Deze kaart heb ik heel basic gehouden. Alle snijmallen heb ik uit gekleurd papier gesneden. Daarna met Pritt en foam tape op de kaart geplakt. Verder plakte ik nog een label met ‘Heel veel sterkte’ op de kaart. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action snijmallen set love2craft vlieger

Kaart 6: Set met randen van landschappen
Met deze set met diverse randen heb ik ook een kaart gemaakt. Maar zoals je ziet bij kaart 2 & 4 kun je deze randen ook super makkelijk gebruiken om een mal te maken en met stempelinkt een achtergrond te maken. Daarvoor vind ik ze echt ideaal.

Advertentie

Bij deze kaart gebruikte alle randen: wolken, bergen, heuvel en gras. De losse mallen van de bloemen, wolken en zon gebruikte ik om de kaart te versieren.
Action snijmallen set love2craft Avec snijranden

Kaart 7: Set met brievenbus
Als eerste sneed ik uit wit papier de grote postzegel mal. Wat een leuk mal vind ik dit, ook te gebruiken bij andere kaarten :-).Op de witte potszegel begon ik met het maken van een achtergrond met wolken en een heuvel. Hiervoor gebruikte ik stempelinkt (DecoTime Chalk ink Action). Wil je meer weten over deze techniek? Kijk dan bij techniek 3 in dit artikel: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. In de uitleg gebruik ik een mal gemaakt met een snijmal met wolkenrand, zulke snijmallen zitten ook bij deze nieuwe sets (zie kaart 6). Heb je deze niet? Dan kun je zelf ook wolken en een heuvel knippen uit papier en als mal gebruiken.

Op de postzegel plakte ik de brievenbus. Hiervoor gebruikte ik Pritt en foam tape. Als laatste plakte ik nog een label op de kaart, ‘Ik hou van jou’. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Deel 2 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Avec love2craft snijmallen ACtion uitleg inspiratie brievenbus

Kaart 8: Set met vogelhuis en vogeltjes
Als eerste maakte ik van het vogelhuisje een schudkaart gedeelte. Heb je zoiets nog nooit gemaakt? Lees dan even het artikel: Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt. Het vogelhuisje versierde ik verder met vogeltjes en bloemetjes uit de set. Deze plakte ik op het vogelhuisje met Pritt en foam tape. Hierbij gebruikte ik niet de hele kleine onderdelen zoals de ogen. Deze tekende ik met een zwarte en witte fineliner op de vogeltjes. Ik vond deze echt te klein om op te plakken.

De achtergrond van de kaart versierde ik met een heuvel (Deze knipte ik zelf uit groen papier), bloemen en een vogeltje. Met Pritt plakte ik het vogelhuisje met de bloemen en de vogeltjes op de kaart.
snijmallen love2craft uitleg voorbeelden Action

Kaart 9: Set met bloemetjes
Deze kaart heb ik heel simpel gehouden. Ik vond de snijmallen niet meer nodig hadden :-).. Alle snijmallen heb ik uit gekleurd papier gesneden. Daarna met Pritt en foam tape op de kaart geplakt. Op de twee onderste bloemen plakte ik in het midden nog een plakparel.

Advertentie

Als laatste plakte ik een label op de kaart met ‘Van harte beterschap’. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action Love2craft snijmalen set bloemen

Kaart 10: Set met kasteel
Bij deze kaart begon ik met het maken van een achtergrond met gras en wolken. Hiervoor gebruikte ik stempelinkt (DecoTime Chalk ink Action). Wil je meer weten over deze techniek? Kijk dan bij techniek 3 in dit artikel: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. In de uitleg gebruik ik een mal gemaakt met een snijmal met wolkenrand, zulke snijmallen zitten ook bij deze nieuwe sets in dit artikel (zie kaart 6). Heb je deze niet gekocht? Dan kun je zelf ook wolken en een heuvel knippen uit papier en als mal gebruiken.

Op de voorgrond plakte ik het kasteel met Pritt en foam tape.
Action snijmallen set love2craft kasteel

Kaart 11: Set met verschillende diertjes
Met deze set kun je 3 verschillende dieren maken. De achtergrond van deze kaart maakte ik met 5 kleuren stempelinkt die ik met een sponsje over elkaar aanbracht. Op de voorgrond plakte ik een groene heuvel die ik knipte uit groen papier. Het diertje maakte ik met de snijmallen in de set. Deze plakte ik elkaar met Pritt en foam tape.

De kaart versierde ik verder nog met een label ‘Een dikke knuffel’. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action snijmallen set love2craft dieren

Kaart 12: Set met strand thema
Op de achtergrond plakte ik 2 keer een golfjes achtergrond. Deze maakte ik met de snijmal met een rand van golfjes. Deze zit bij deze set. De kaart versierde ik verder met de snijmallen van slippers, badpak, bikini, ijsjes, zonnebril en cocktail. In de set zitten ook snijmallen om een palmboom, heuvel en parasol te maken, deze heb ik niet gebruikt.

Advertentie

Verder plakte ik nog een label met ‘Speciaal voor jou’ op de kaart met foam tape. Dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action Love2craft snijmalen set strand

Welke set met snijmallen is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #89: Zig zag kaart maken (incl. Gratis printable)
Kaarten maken #88: Kaart maken met cadeautje/snoepjes, uitleg & inspiratie
Kaarten maken #87: Kaart in een doosje maken, inspiratie en uitleg (deel 2)
Kaarten maken #86: 3D scene snijmallen Action (Aug 2021)
Kaarten maken #85: Kaarten maken met strass-steentjes
Kaarten maken #84: Kaart in een doosje maken, inspiratie en uitleg
Kaarten maken #83: Drip kaarten maken

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De snijmallen sets in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

18 reacties

  1. Na diverse malen 2x in de week naar de beide Actions te zijn geweest, lagen deze mallensets in de winkel. Dit weekend gelijk maar uitproberen.

  2. Heel veel inspiratie door je leuke kaarten en duidelijke uitleg. Heb nu ook de love2craft en veel snijmallen gekocht. Ik zou graag ook embossingfolders kopen, maar vind die niet bij de Action. Waar zijn deze te koop?

  3. Ik wilde gaan voor de randen, wolken enz. Helaas bij de beide Actions in ons dorp geen enkele mal van de serie gezien. Volgende week maar weer proberen.

  4. Wauw, wat zijn ze stuk voor stuk geweldig! En wat een boel kaartjes ook, superleuk! Ik vind vooral het kaartje met de vogelhuisjes geweldig. prachtige stansen ook!

  5. Het setje met de snijmallen voor het potje met bloemetjes is mijn favoriete set. Deze is voor verschillende gelegenheden te gebruiken. Het huisje is ook erg leuk, trouwens de andere sets ook😀

  6. Wat een ontzettend leuke ideeën! En duidelijke beschrijving! Je maakt echt super mooie kaarten! Ik heb meteen zin om naar de action te gaan en zelf aan de slag te gaan! Bedankt dat je deze inspiratie met ons deelt!!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.