Kaarten maken #61: Onderwaterwereld, combinatie borduren en clear stamps

Kaarten maken onderwaterwereld clear stamps plakparels
Reclame

Kaarten maken onderwaterwereld clear stamps plakparels Vandaag laat ik weer nieuwe kaartjes zien die ik heb gemaakt. Ik combineerde mijn twee hobby’s werken met clear stamps en borduren bij het maken van deze kaarten. Natuurlijk vertel ik weer stap voor stap hoe ik de kaartjes maakte.

Stap 1, plaatjes maken

Als eerste maakte ik de plaatjes voor op de kaarten. Daarvoor gebruikte ik een setje clear stamps met narwals, walvissen en andere leuke afbeeldingen. Je kunt natuurlijk ook andere stempels gebruiken. De stempels drukte ik met watervaste stempelinkt op dikker papier. Daarna kleurde ik de stempels in met Action Twinmarkers, maar je kunt ze ook inkleuren met potlood. Al laatste knipte ik de plaatjes uit.
Kaarten maken clear stamps zee water

Stap 2, achtergrondjes maken

De achtergrond van deze kaartjes heb ik geborduurd. Met een snijmal (gekocht bij AliExpress) en mijn Action snijmachine Love2Craft maakte ik gaatjes in dikker wit papier. Je kunt ook borduurstof of borduurpapier kopen. Ik zou niet te fijne stof/papier nemen, hoe fijner hoe meer steekjes je moet maken, hoe langer je bezig bent. Het moet wel leuk blijven ;-).
Kaarten maken snijmal borduren borduurgaren
Kaarten maken borduren kruissteek snijmal
Bij alle drie de achtergrondjes borduurde ik golfjes. Ik gebruikte 3 verschillende kleuren blauw borduurgaren.
Kaarten maken Borduur achtergrond

Stap 3, basis van de kaart maken

Op een blanco kaart (Action) plakte ik het geborduurde achtergrondje met Pritt. Daar bovenop maakte ik de afbeeldingen vast met dikke foam tape (Action)
Kaarten maken clear stamps twinmarkers dieren

Stap 4, de finishing touch

Advertentie

Om de kaarten net dat extra’s te geven plakte ik nog wat plakparels op de kaart. Deze vormen een soort van waterdruppels effect. Plakparels gebruik ik wel vaker bij het kaarten maken, zoals je ook kunt zien in: Stap voor stap Bloemen kaarten maken.
Kaarten maken plakparels borduren

Eindresultaat

Hieronder zie je mijn drie kaartjes die ik heb gemaakt. De combineerde technieken vind ik wel bij elkaar passen. Al denk ik niet dat ik snel weer borduurde kaartjes met clear stamps ga maken, het borduren kost erg veel tijd, maar ook de clear stamps inkleuren en uitknippen is een hele klus. Ik hou het denk ik liever bij één techniek ;-).
Kaarten maken uitleg stempels borduren

Kaarten maken makkelijk stempels borduren

Kaarten maken narwal stempels inkleuren borduren

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #60: Nieuwe snijmallen van Action (Zomer 2020)
Kaarten maken #59: Oneindige kaart maken, uitgebreide uitleg
Kaarten maken #58: Een staande vouwkaart maken, uitgebreide uitleg
Kaarten maken #57: Kaarten maken met pompons
Kaarten maken #56: Kaarten maken met knopen
Kaarten maken #55: Kaarten maken met washi tape
Kaarten maken #54: Bloemen kaarten maken

© Nobody ELSe

5 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.