Reclame

Kaarten maken #160: Staande trapjes-vouwkaart, uitleg, printable & inspiratie

Kaarten maken uitleg Staande trapjes-vouwkaart gratis printable
Reclame

Kaarten maken uitleg Staande trapjes-vouwkaart gratis printable
Een tijdje geleden maakte ik een uitgebreide uitleg hoe je een staande trapjes-vouwkaart makkelijk kan maken. In dit artikel laat ik verschillende staande trapjes-vouwkaarten zien als extra inspiratie. Natuurlijk ook met uitleg en vertel ik wat ik heb gebruikt.
 

Staande trapjes-vouwkaart

In het artikel ‘Kaarten maken: Staande trapjes-vouwkaart’ vind je de uitgebreide uitleg en gratis printable om deze kaart makkelijk te kunnen maken. Onderstaande kaarten maakte ik met dezelfde basis alleen versierde ik de kaarten anders.

Kaart 1: Staande trapjes-vouwkaart Nijntje HEMA

De basis van deze kaart printte ik uit op wit papier. Op alle vlakken plakte ik papier met patroontjes van Nijntje (HEMA). De kaart versierde ik vervolgens met sticker, ook van Nijntje. Deze kocht ik eerder bij HEMA zie Shoplog: Hema knutselspullen, nov 2022 & Shoplog: Hema knutselspullen, april 2023.

Als laatste voegde ik nog een label toe ‘Van harte gefeliciteerd’. Deze kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable #17: Deel 6 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Staande trapjes-vouwkaart inspiratie en ideeen

Kaart 2: Staande trapjes-vouwkaart Stempels Dierenhoofden Action

Advertentie

Als basis van deze kaart gebruikte ik geel papier. Daarop plakte ik gekleurd papier (HEMA). Op de gekleurde vlakken plakte ik daarna ook papier met een patroontje van Studio Light (papierblok nummer PPCR111 & PPCR112).

Deze stempels komen je waarschijnlijk wel bekend voor, met deze stempels maak ik heel graag kaarten. Meer informatie over deze stempels vind je in dit artikel: Kaarten maken #144: Kaarten met gebruik van Action Stempels dieren. De stempels kleurde ik ook dit keer in met alcoholstiften, Promarkers (Tekenen #24: Werken met Promarkers & Action Twinmarkers (alcoholstiften)).

Het label ‘Hoera’ staat ook gratis op mijn blog en kun je downloaden in het artikel: Gratis printable #11: Deel 5 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Staande trapjes vouw kaart maken uitleg Action stempels

Kaart 3: Staande trapjes-vouwkaart Jip & Janneke HEMA

De basis van deze kaart is blauw papier. Hierop plakken ik vlakken met gekleurd papier (Action).

De afbeeldingen die ik heb gebruikt komen uit een Jip & Janneke kleurboekje. Deze had ik al even liggen, zie Shoplog: Hema knutselspullen, april 2023. Ik had toen ik dit boekje kocht het idee om er meerdere kaarten mee te maken, maar helaas waren de afbeeldingen daarvoor niet geschikt. Dus maakte ik deze staande trapjes-vouwkaart met de afbeeldingen uit het kleurboek.

Advertentie

Het label ‘Dikke knuffel’ staat ook gratis op mijn blog en kun je downloaden in het artikel: Gratis printable #17: Deel 6 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Staande trapjes kaart uitleg maken

Met welke knutselspullen zou jij een staande trapjes-vouwkaart versieren?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #159: driehoek easel kaart, extra inspiratie
Kaarten maken #158: Explosie kaart, extra inspiratie
Kaarten maken #157: 3D Pop-up Kubus kaart, extra inspiratie, gratis printables
Kaarten maken #156: Simpele kaarten met Jip & Janneke
Kaarten maken #155: Staande trapjes-vouwkaart, gratis printable
Kaarten maken #154: W-gevouwen kaart, extra inspiratie, gratis printable
Kaarten maken #153: Simpele pop-up kaart maken (Gratis printable)
Kaarten maken #152: Simpele kaarten met Nijntje

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

6 reacties

  1. Dat zijn hele leuke kaarten. Ik ga ze vandaag maken met jungledieren-stickers van de action (kinderafdeling) met achtergrondjes van het jungle-vellum blok, ook van de action. En jouw printable-teksten natuurlijk! Als je vellumpapier volledig insmeert met pritt-stift achtige lijm, zie je de lijm niet zitten als je het op glad papier plakt.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.