Reclame

Kaarten maken #31: Stoere jongen en meiden piraten kaarten

Stoere piraten kaarten zelf maken
Reclame

Stoere piraten kaarten zelf maken
Na zeemeermin en eenhoorn kaarten wilde ik wel eens wat stoerdere kaarten maken :-). Op AliExpress kocht ik een paar lieve en tegelijk stoere piraten stempels. In dit artikel laat ik mijn verschillende kaarten zien die ik zelf heb gemaakt en vertel ik in het kort hoe ik ze heb gemaakt. Hopelijk kan ik je inspireren met mijn kaartjes, leuk als verjaardagskaart maar ook als uitnodiging voor een kinderfeestje :-).

Zelf piraten kaarten maken

Even iets van te voren, ik gebruik best veel verschillende knutselspullen voor deze piraten kaarten, maar je kunt ze zelf zo uitgebreid maken als je zelf wilt :-). Ik leg stap voor stap uit hoe ik mijn kaarten heb gemaakt maar je kunt natuurlijk altijd afwijken en je eigen versie maken. Misschien juist nog wel leuker :-).

Stempelen en stempelafdrukken inkleuren
Als eerste ben ik begonnen met de basis van mijn kaarten, de piraten stempels. Ik kocht deze piraten clear stamps bij AliExpress, maar je kunt natuurlijk ook andere stoere piraten stempels gebruiken :-). Als eerste heb ik de stempels met watervaste inkt op dikker papier gestempeld. Toen de inkt droog was heb ik de stempels ingekleurd met stiften, ik gebuikte mijn Action Twinmarkers. Dit zijn alcoholstiften die makkelijk mengen. Ik ben nog steeds groot fan van deze stiften :-). Vervolgens heb ik alles netjes uitgeknipt… dat was nogal veel werk. Maar niet erg, ik doe dat altijd onder een dekentje op de bank voor de tv :-).
Piraten kaarten maken stempelen clear stamps

De basis van de zelfgemaakte piraten kaarten
Als basis voor deze kaarten gebruik ik kraft kaarten (15×15 cm) van de Action. Als eerste heb ik een beige velletje op de kaart geplakt van 14×14 cm. Daarop heb ik aan de bovenkant een vellum papier velletje geplakt met een lijmroller met een oude landkaart. Deze had ik al heeeeeel lang liggen, geen idee waar ik deze heb gekocht. Je zou in plaats van mijn landkaart ook een landkaart kunnen zoeken op internet en deze kunnen printen of een papiertje gebruiken uit een papierblok. Straks bij kaart 5 en 6 zie je dat ik een ruimte en een aquarel achtergrond heb gebruikt uit een papierblok van de Action. Ik heb voor mijn landkaart papier 13 cm breed aangehouden zodat je nog een smal randje ziet van het beige papier.

Daarna heb ik de zee en het strand gemaakt. Met mijn snijmachine Love2craft van de Action en snijmallen met golven (gekocht bij AliExpress) heb ik uit 3 verschillende kleuren dikker blauw papier (220 grams) golven gesneden. Je kunt de golven ook zelf knippen :-). Om de golven meer diepte te geven heb ik met donkerblauwe stempelinkt de golven aan de bovenkant wat donkerder gemaakt. Daarna heb ik de golven met foam tape op de kaart geplakt :-). De golven zijn ook weer 13 cm breed.

Het strand bestaat uit twee verschillende kleuren beige. Deze heb ik ook gemaakt met snijmallen en mijn snijmachine, maar ook hiervoor geldt weer, deze zou je ook zelf kunnen knippen. Het strand, de beige rand en de landkaart heb ik met bruine stempelinkt ook wat meer diepte en vooral wat meer sfeer gegeven. Anders werd het zo netjes :-). Het mocht voor mij wel wat minder perfect en wat smoezeliger :-).

De piraten op de kaart
En dan natuurlijk het allerleukste om te doen, de afbeeldingen van de piraten en andere dingetjes zoals de schatkist, papegaai, boot, eiland en teksten op de kaart plakken. Ik legde eerste de afbeeldingen op de kaart om te kijken of ik het zo leuk vond. Toen ik tevreden was heb ik alles met foam tape vastgemaakt. Daarna heb ik nog een houten ankertje erbij geplakt. Deze kocht ik ook op AliExpress :-).

Kaart 1
Piraten kaarten maken landkaart papegaai schatkist
Kaart 2
Piraten kaarten maken twinmarkers action
Kaart 3
Piraten kaarten maken uitnodiging kinderfeestje
Kaart 4
Piraten kaarten maken kind feest zelfgemaakt
Kaart 5
Piraten kaarten maken piraat meisje
Kaart 6
Piraten kaarten maken handgemaakt DIY

Ben je meer van de stoere of juist schattige kaarten?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #30: Met alleen Action artikelen (nieuwe snij- en embossingmallen)
Kaartjes maken #29: Kerstkaarten 2018 #2 clear stamps
Kaartjes maken #28: Kerstkaarten Handlettering met transferfolie
Kaartjes maken #27: Moderne geboortekaartjes
Kaartjes maken #26: Klassieke geboortekaartjes
Kaartjes maken #25: Sprookjesachtige eenhoorn kaartjes
Kaartjes maken #24: monsterlijke ruimte verjaardagskaarten

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

8 reacties

  1. Ze zijn super geworden! Echt perfect gecombineerd, stempels, achtergrond, details,…
    Ik ben voor alle soorten kaartjes te vinden, pas me altijd aan aan wie ik ze stuur 🙂

  2. Wauw, wat een ontzettend leuke kaarten zijn het geworden! Stoer en schattig tegelijk 🙂 Erg leuk gedaan ook met die golfjes!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL