Kaarten maken #48: Trouwkaarten / Valentijnskaarten maken

Kaarten maken trouwkaart zelfgemaakt inspiratie
Reclame

Kaarten maken trouwkaart zelfgemaakt inspiratie
Een kaartje vol met liefde, voor trouwen of Valentijn. Natuurlijk wil ik daarvoor een zelfgemaakte kaart maken :-). Vandaag laat ik diverse trouwkaarten en/of Valentijnskaarten zien  en geef ik uitleg hoe ik ze heb gemaakt.

Trouwkaarten / Valentijnskaarten zelf maken

Misschien herinner je het nog, een tijdje geleden plaatste ik ook een artikel met zelfgemaakte trouwkaartjes voor een bruiloft. Deze kaartjes zijn heel anders dan ik vandaag laat zien. De kaartjes van de vorige keer maakte ik met folie en baseerde ik op de uitnodiging van het bruidspaar.

De kaarten in dit artikel zijn wat makkelijker te maken. De algemene benodigdheden zijn blanco kaarten, een fineliner, liniaal, schaar, pritt en 3D stickers met hartjes (alles te koop bij de Action). Bij sommige kaarten gebruikte ik ook foam tape en plakparels.
zelf kaartjes maken trouwkaart stickers hartjes action

Twee kaarten (kaart 4 en 5) bevatten een envelopje. Het patroon van het envelopje heb ik zelf getekend. Wil je deze ook gebruiken? Download dan gratis het envelopjes patroon. Hiervoor heb je verder dan nog wel een printer en mooi papier nodig. Ik gebruikte kraft papier.

Kaart 1, Lot’s of love

Advertentie

Het idee van deze kaart kwam ik tegen op Pinterest. Ik tekende het vierkant met een liniaal en fineliner op de kaart. Op een apart vel tekende ik met fineliner twee vogeltjes. Deze knipte ik netjes uit en plakte ik met foam tape op de kaart. Zo komen ze iets naar voren. Tussen de vogeltjes in plakte ik een sticker hartje. Als laatste schreef ik met een fineliner ‘Lot’s of love’.
Kaarten maken zelfgemaakte trouwkaart hartjes Action

Kaart 2, harten slinger

Op een blanco kaart tekende ik 3 slingers. Daar boven op plakte ik verschillende hartjes stickers. Ik koos voor roze en rode hartjes. Als laatste maakte ik met handletteren de tekst ‘Lot’s of love’.
Kaarten maken trouwkaart hartjes makkelijk

Kaart 3, hartjes regen

Op een blanco rode kaart plakte ik een net iets kleiner wit vel. Daarop tekende ik met een zwarte fineliner 3 strepen. Op de strepen plakte ik de sticker hartjes en zilveren plakparels. Met de hand schreef ik weer ‘Lot’s of love’.
Kaarten maken inspiratie trouwkaart zelfgemaakt

Kaart 4, kaart met liefde uit een envelop

Als eerste heb ik het patroon gedownload en daarna printte ik het patroon van het envelopje op gewenst papier. Ik gebruikte kraft papier. Vervolgens knip of snij je het envelopje uit het papier en vouw je deze. Let op de onderkant, deze moet aan de onderkant blijven van de envelop. Zorg ervoor dat de lijnen aan de binnenkant van je envelopje komen. Met een beetje pritt lijmde ik het envelopje in elkaar aan de onderkant. De flap van de envelop laat ik open.

De envelop plakte ik op het midden op de kaart. Uit de envelop laat ik de stickerhartjes komen. Ook bij deze kaart schreef ik weer de wens met een zwarte fineliner.
Kaarten maken trouwkaart cadeau envelop geld

Kaart 5, kaart met een envelop voor geld

Vaak wordt er bij een bruiloft als cadeau geld gegeven. Daarom maakte ik deze kaart. In de envelop kun je dan het geld cadeautje doen. Hoe je het envelopje maakt heb ik uitgebreid geschreven bij kaart 4 :-). Het envelopje plakte ik schuin op de kaart. Boven en op het envelopje voor het geld cadeautje plakte ik de hartjes. Als laatste schreef ik weer mijn wens voor het bruidspaar.
Kaarten maken trouwkaart geld cadeau envelop idee

Maak je graag zelf kaartjes voor speciale gelegenheden?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Kaarten maken #47: Kaarten met zelfgemaakte cadeaulabels
Kaarten maken #46: Kerstkaarten #3 2019 gemaakt met washi tape
Kaarten maken #45: Kerstkaarten #2 2019 borduren met clear stamps, incl. gratis borduurpatronen
Kaarten maken #44: Kaarten met spray paint (Action)
Kaarten maken #43: Kerstkaarten #1 2019 met clear stamps
Kaarten maken #42: Kleurrijke kaartjes maken
Kaarten maken #41: Halloween met clear stamps
Kaarten maken #40: Bling bling kaarten maken met parels

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De stickerhartjes in dit artikel heb ik ontvangen.

© Nobody ELSe

7 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.