Kaarten maken #35: Van het één kwam het ander (uitgebreide uitleg)

Kaarten maken brushpen clear stamps
Reclame

Kaarten maken brushpen clear stamps
Toen ik begon met knutselen had ik niet echt een idee, ik begon gewoon. Daardoor kwam van het één het ander :-). Het werd een weekendje van spontaan kaartjes maken. Ik vertel uitgebreid hoe ik mijn kaartjes heb gemaakt.

Nieuwe brushpennen proberen

Het knutselen begon omdat ik mijn nieuw gekochte brushpennen wilde proberen, ook wel penseelstiften genoemd. Deze kocht ik voor € 1,36 bij de Action.

Als eerste keek ik hoe deze brush pennen het deden in mijn Leuchtturm Bullet Journal. Daarin wil ik ze vooral gaan gebruiken. Tot mijn grote plezier, drukte de brush pennen gewoon helemaal niet door. Natuurlijk zag je ze wel een beetje door de pagina heen. Om het beter te laten zien, zette ik ook een streek met een markeerstift en een Twinmarker van de Action. Je ziet dat de brush pennen echt minimaal te zien zijn in vergelijking tot de markeerstift en de Twinmarker.
Kaarten maken brush pennen action doordrukken

Kaarten maken Bullet journal action doordrukken brush pennen

Advertentie

Het schrijven met deze penseelstiften probeer ik steeds weer te oefenen zodat ik er beter in word. Alleen oefenen is natuurlijk niet leuk dus besloot ik met de brush pennen kaarten te gaan maken.
Kaarten maken oefenen basis Brush pennen Action

Zelf achtergronden maken voor mijn kaarten

Als ik kaarten maak gebruik ik vaak designblokjes met diverse papiertjes met leuke patronen. De kleuren van de brush pennen vond ik zo mooi dat ik besloot ze te gebruiken om mijn eigen achtergrondjes te maken. Zo passen de achtergrondjes gelijk helemaal bij de geschreven teksten :-).
Kaarten maken design papier zelf maken

Kaartje 1, hiep hiep hoera

Als eerste plakte ik mijn zelfgetekende achtergrond op de blanco kaart (Action) met pritt. Vervolgens plakte ik rechts op de kaart een wit papiertje met een wolken rand en bolletjes structuur. Deze maakte ik met een snijmal (AliExpress) en een embossingmal. Hiervoor heb je een snij- en embossing machine nodig. Ik gebruik hiervoor de Love2Craft van de Action. Je kunt het papier ook zelf in een wolken vorm knippen.

Met een sponsje en gekleurde stempelinkt maakte ik een blauwe lucht op de kaart. Benieuwd naar deze techniek? Lees mijn review over AliExpress stempelinkt. Daar overheen plakte ik licht groen papier.

Op iets dikker papier stempelde ik met watervaste inkt olifantjes, vlinders en ballonnetjes. Deze stempels komen ook van AliExpress (wel een tijdje geleden gekocht). De stempels kleurde ik in met de brush pennen en natuurlijk met mijn Twinmarkers (Action). Met foam tape plakte ik die op de kaart.

Als laatste maakte ik het label met ‘Hiep hiep hoera’. Dit vond ik nog best lastig, wilde ik een geschreven letter (want dat past het beste bij de brush pennen), een dikke letter of een smalle letter. Uiteindelijk vond ik de strakke smalle letter het beste bij de kaarten passen.
Kaarten maken Hoera knutselen clear stamps uitleg

Kaart 2, hoera

Advertentie

Op een blanco witte kaart plakte ik een zelfgemaakte achtergrond. Daar bovenop plakte ik een kleiner roze papiertje en een paars papiertje. Met foam tape plakte ik een dikker wit papier op het roze papier.

Met een sponsje en blauwe en groene stempelinkt maakte ik de onderkant en bovenkant groen en blauw.

De kaart versierde ik vervolgens met clear stamps die ik inkleurde met de brush pennen en een grijze Twinmarker. Linksboven plaatste ik een banner met een geschreven Hoera.
Kaarten maken gefeliciteerd knutselen tutorial

Kaart 3, happy birthday

Op een blanco licht groene kaart plakte ik met Pritt een zelfgemaakte confetti achtergrond. Daarop tekende ik met een zwarte fineliner een lijntje.

Uit wit papier haalde ik met een snijmal 3 vierkanten. Deze zou je ook zelf kunnen knippen. Met een sponsje maakte ik met stempelinkt de boven- en onderkant groen en blauw. De vierkantjes plakte ik met Pritt op de kaart.

Vervolgens stempelde ik met clear stamps hondjes (AliExpress, tijdje geleden gekocht). Deze kleurde ik in met de brush pennen en Twinmarkers. Met foam tape plakte ik deze op de kaart.

Advertentie

Als laatste maakte ik een banner. Met een blauwe brush pen en een zwarte fineliner schreef ik ‘Happy Birthday’. Onder de banner deed ik een iets grotere banner die ik net zoals de vierkantjes blauw en groen maakte met stempel inkt De banner plakte ik op de kaart met Pritt.
Kaarten maken vrolijk hondjes confetti stap voor stap

Kaart 4, Thank you

Ook bij deze kaart plakte ik een zelfgemaakte achtergrond op een blanco kaart. Daar bovenop plakte ik met foam tape een dik wit papiertje waaruit een cirkel is gesneden. Zo is het achtergrond papiertje weer goed te zien.

Met stempelinkt en een sponsje maakt ik het groene vlak. Daarop plakte ik een beertje met foam tape. Dit is weer een clear stamp (AliExpress) ingekleurd met de brush pennen en Twinmarkers.

Als laatste voegde ik weer een banner toe met een combi van een blauwe brush pen en een zwarte fineliner.
Kaarten maken thank you DIY knutselen

Kaart 5, let’s party

De laatste kaart die ik maakte dit weekend. Als eerste plakte ik weer een zelfgemaakte achtergrond op de kaart. Op die achtergrond maakte ik met een fineliner een stippellijntje.

Vervolgens maakte ik 3 polaroidframes. Uit wit papier sneed ik met een stanleymes 3 rechthoeken (3,5 x 5 cm). Aan de bovenkant sneed ik een vierkant uit. Achter het vierkant plakte ik een achtergrond waarop ik weer met blauwe en groene stempelinkt stempelde. Bovenop de polaroid plakte ik een giraffe, leeuw en olifant. Dit zijn weer clear stamps die ik al langer in huis heb. Deze kleurde ik ook in met de brush pennen en de twinmarkers.

Advertentie

Aan de bovenkant van de kaart maakte ik een touwtje en daaronder plakte ik de polaroids met pritt. Op dikker papier tekende ik een paperclip die ik vervolgens uitknipte en met foam tape op het touw en de polaroid plakte.

Als allerlaatste maakte ik weer een banner. Dit keer met de tekst ‘let’s Party’.
Kaarten maken slinger polariod clear stamps

Heb je dat ook wel eens met knutselen dat van het één het ander komt?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #34: Pasen, konijntje van vilt
Kaarten maken #33: Knutselen met ponsjes
Kaarten maken #32: Handletteren met penseelstiften (action) en fineliners (incl. filmpje)
Kaarten maken #31: Stoere jongen en meiden piraten kaarten
Kaarten maken #30: Met alleen Action artikelen (nieuwe snij- en embossingmallen)
Kaartjes maken #29: Kerstkaarten 2018 #2 clear stamps
Kaartjes maken #28: Kerstkaarten Handlettering met transferfolie
Kaartjes maken #27: Moderne geboortekaartjes

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

8 reacties

  1. Wat een pareltjes zijn je kaartjes geworden! En zo leuk, je eigen achtergrondjes!

    Echt spontaan aan de knutsel gaan lukt hier voor het moment niet zo, druk met werk en de tuin, en dan plan ik wat op voorhand wat ik ga doen en gebruiken van patroon of layout, anders komt er meestal niets van in huis.

  2. Wat een mooie kaartjes! Leuk om ook een keer te maken. Er zit uren en uren werk in denk ik. Complimenten!??

  3. Wat ontzettend leuk om de brush pens hiervoor te gebruiken! De foto’s zijn prachtig geworden. Wat zijn die olifantjes ook schattig!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.