Reclame

Kaarten maken #148: Verjaardagskaarten Snijmallen Action Decotime

Kaarten maken Snijmallen Action Decotime verjaardag cupcake
Reclame

Kaarten maken Snijmallen Action Decotime verjaardag cupcake
Een paar weken geleden kocht ik bij Action verschillende snijmallen setjes. In dit artikel laat ik verschillende kaarten zien die ik met de snijmallenset met de cupcake heb gemaakt. Natuurlijk met een uitgebreide uitleg en waar nodig een gratis printable.

DecoTime cutting dies, snijmallen, verjaardag cupcake

Een paar weken geleden kocht ik bij Action twee setjes met snijmallen van DecoTime. Een setje om geboortekaartjes te maken en één set om verjaardagskaarten te maken. Met de set voor geboortekaartjes heb ik al voorbeelden gemaakt zie: Kaarten maken #146: Geboortekaartjes Snijmallen Action Decotime.

DecoTime cutting dies, snijmallen Cupcake kocht ik voor € 2,39 per setje, zie shoplog Action Maart 2023. Dit soort snijmallen gebruik je in combinatie met een snij- en – embossing machine. Ik heb zelf de Love2craft, deze komt ook van Action, Budgettip: Nieuwe Action snij- en embossingmachine Love2craft (2021).
Action shoplog snijmallen decoTime

Kaarten maken met de DecoTime snijmallen, verjaardag cupcake

Hieronder zie je verschillende kaarten die ik heb gemaakt met deze snijmallen. Per kaart zal ik benoemen wat ik verder nog heb gebruikt en uitleggen hoe ik deze kaart heb gemaakt.

Advertentie

Cupcakes maken
Voordat ik begon met kaarten maken maakte ik eerst verschillende cupcakes. Bij het maken van de cupcake gebruikte ik steeds deze kleuren. Zodat de kaarten samen goed bij elkaar passen en een set vormen. Dan vind ik altijd mooi.

Alle losse onderdelen van de cupcake maakte ik aan elkaar met Pritt en foam blokjes. Dit deed ik om de cupcake net wat meer diepte te geven. Verder gebruikte ik een witte gelpen om meer details toe te voegen.

Kaart 1: Schudkaart
Als basis gebruikte ik een witte kaart van 10×15 cm. Daarop maakte ik het gedeelte van de schudkaart. Heb je nog nooit een schudkaart gemaakt? Kijk dan in het artikel: Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt.

Voor het schudkaartgedeelte gebruikte ik papier uit het papierblok van Action Craft Sensations ‘Retro Vibes’ en glitter.

Op de voorgrond plakte ik de cupcake met foam tape en een label met de tekst ‘Hiep hiep Hoera’. Dit label heb ik zelf ontworpen en kun je GRATIS downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels. De kaart versierde ik verder nog met plaksteentjes (ook van Action).
Kaarten maken Action DecoTime Snijmallen cupcake

Advertentie

Kaart 2: Uitvouwbare kaart
De uitleg en gratis printable van deze kaart vind je in het artikel: Kaarten maken #108: Uitvouwbare kaart maken (Gratis Printable). Bij deze kaart gebruikte ik weer papier uit het papierblok van Action Craft Sensations ‘Retro Vibes’. Verder versierde ik de kaart met het label ‘Hoera’. Deze kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Deel 4 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Kaarten maken met Action DecoTime Snijmallen inspiratie

Kaart 3: Staande vouwkaart
De kaart maakte ik met behulp van de uitleg: Kaarten maken #58: Een staande vouwkaart maken, uitgebreide uitleg. Ook bij deze kaart gebruikte ik papier uit het papierblok van Action Craft Sensations ‘Retro Vibes’ en een label. Dit keer heeft het label de tekst ’Speciaal voor de jarige’. Dit label heb ik zelf ontworpen en kun je ook GRATIS downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Hoe Kaarten maken met DecoTime Snijmallen verjaardag

Kaart 4: Vierkante vouwkaart
Als laatste maakte ik nog een simpele vierkante vouwkaart. De complete uitleg vind je in het artikel: Kaarten maken #80: Vierkante vouwkaart maken. Ook bij deze kaart gebruikte ik papier uit het papierblok van Action Craft Sensations ‘Retro Vibes’ en een label (GRATIS downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels).
hoe kaarten maken met snijmallen action decotime

Maak je ook graag eigen verjaardagskaarten?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #147: Simpele explosie kaart, extra inspiratie
Kaarten maken #146: Geboortekaartjes Snijmallen Action Decotime
Kaarten maken #145: Driehoek easel kaart
Kaarten maken #144: Kaarten met gebruik van Action Stempels dieren
Kaarten maken #143: Explosie kaart, uitleg & gratis printable
Kaarten maken #142: W-gevouwen kaart, gratis printable
Kaarten maken #141: Vliegerkaart maken (Gratis printable)
Kaarten maken #140: Verschillende kaarten maken met Action stempelset

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

9 reacties

  1. Het setje voor geboortekaartjes had ik eerst laten liggen maar daarna toch gekocht vanwege jou mooie voorbeeldkaarten.
    Nu breng je me weer aan het twijfelen om het cupcakesetje aan te schaffen want je kaartjes zijn weer mooi. Dank je wel voor de inspiratie.

  2. De snijmal is bij mij favoriet! Gebruik ze erg vaak. Deze is ook weer heel erg leuk en voor verschillende gelegenheden te gebruiken. Leuke kaarten weer. Ga er zeker mee aan de slag.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.