Kaarten maken #112: Verschillende kaarten voor Pasen met uitleg

kaarten maken speciaal voor pasen uitleg
Reclame

kaarten maken speciaal voor pasen uitleg
In dit artikel laat ik verschillende ideeën zien voor het maken van kaarten speciaal voor pasen. Per kaart vertel ik hoe ik deze heb gemaakt en wat ik heb gebruikt.

Benodigdheden verschillende de kaarten voor pasen

In dit artikel zie je verschillende kaarten die ik heb gemaakt speciaal voor Pasen. Ik gebruik verschillende knutselspullen. Ik zal erbij zetten van welk merk de spullen zijn. Sommige producten zullen helaas niet meer precies zo te koop zijn. Je kunt deze knutselspullen makkelijk vervangen voor producten met een ander design. Kijk even wat je nog in huis hebt :-). Hopelijk breng ik je door mijn gemaakte kaarten op verdere ideeën.

Kaart maken met paaseitjes

De uitgebreide uitleg met gratis printable van de basis van deze kaart vind je in het artikel: Kaart maken met kleine cadeautje/snoepjes (incl. gratis printable). Bij deze kaart heb ik een basis van wit papier gebruikt.

Voorkant
Op de voorkant plakte ik een geel papier met driehoekjes (studio Light papierblok). Met een snijmal die eigenlijk hoort bij een snijmal om een ballon te maken (Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021) ) maakte ik een vorm van een paasei in de voorkant van de kaart. Onderaan de kaart maakt ik met een snijmal een randje gras.

Heb je nu geen snijmal en/of een snij- en embossingmachine? Je kunt ook een paasei tekenen op de voorkant en deze uitsnijden. Misschien heb je zelf in huis nog iets met de vorm van een paasei die je kunt overtrekken. In plaats van gras kun je met een schaar ook een boog knippen met sprieten gras.

Advertentie

De kaart versierde ik verder met stempels (Merk Doodlebug Design – Hoppy Easter Collection), die ik inkleurde met Twinmarkers, maar je kunt natuurlijk ook andere afbeeldingen gebruiken. Het woord Pasen maakte ik met snijmallen met letters (Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021).

Achterkant
Op de achterkant gebruikte ik dezelfde kleuren als op de voorkant. Ik vind dat altijd mooi en maakt de voor- en achterkant één geheel. Op de achterkant plakte ik als eerste blauw papier. Onderin maakte ik weer met een snijmal een randje met gras. In het midden plakte ik een paasei. Dit paasei is de vorm die ik overhield bij het maken van de voorkant. De achterkant versierde ik verder met stempels (Merk Doodlebug Design – Hoppy Easter Collection), die ik inkleurde met Twinmarkers. De blauwe achterkant vond ik nog wat saai, daarop plakte ik nog wat wolkjes.
paaskaart maken inspiratie en uitleg

kaart maken speciaal voor pasen uitlegkopie

Zig zag paaskaart maken

De uitgebreide uitleg met gratis printable van de basis van deze kaart vind je in het artikel: Zig zag kaart maken (incl. Gratis printable). Bij deze kaart heb ik een basis van wit papier gebruikt.

Voorkant
Al eerste versierde ik de voorkant van de kaart. Ik stempelde met stempelinkt (DecoTime Chalk ink) in 4 kleuren (paars, roze, oranje en geel) een kleurrijke lucht. Aan de onderkant van deze lucht plakte ik een randje met gras. Deze maakte ik met een snijmal en een snij- en embossingmachine Love2Craft. Je kunt ook zelf gras knippen met een schaar. Ook op de andere vlakken voegde ik groen papier toe. Het gras maakte ik aan de onderkant iets donkerder met donker groene stempelinkt.

Wil je meer weten en uitleg over deze gebruikte stempeltechnieken? Kijk dan eens in het artikel: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. Daarin staat een uitgebreide stap voor stap uitleg.

Advertentie

De voorkant van de kaart versierde ik ook met clear stempels (Merk Doodlebug Design – Hoppy Easter Collection), die ik inkleurde met Twinmarkers.

Achterkant
Op de achterkant plakte ik een roze papier en ook gras gemaakt met een snijmal. Om het niet te saai te maken, versierde ik de achterkant verder met een kuiken in een ei en een wortel.
zig zag paaskaart maken

paaskaart zig zag kaart inspiratie

Schudkaart speciaal voor pasen

Een schudkaart kon natuurlijk weer niet ontbreken, want dit blijft mijn favoriete kaart om te maken. Weet je niet hoe je een schudkaart maakt? Bekijk dan eens het artikel: Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je een schudkaart maakt en wat je hierbij nodig hebt.

Het raam van de schudkaart maakte ik met deze snijmal net als bij de bovenste kaart. Met een snijmal die eigenlijk hoort bij een snijmal om een ballon te maken (Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021) ). Een prefect paasei :-). Je kunt natuurlijk ook een andere vorm gebruiken of iets zelf tekenen en uitknippen.

Het papier met een ruitjes patroon en aquarel patroon komen uit een ouder papierblok van DecoTime. De kaart versierde ik ook met dezelfde clear stempels als hierboven, die ik inkleurde met Twinmarkers.
schudkaart maken voor pasen uitleg ideeen

Welke kaart is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Kaarten maken #111: Kaart met theekopje & theezakje, extra inspiratie
Kaarten maken #110: Borduur snijmallen Action (Maart 2022)
Kaarten maken #109: Kaarten maken met stempelset Action
Kaarten maken #108: Uitvouwbare kaart maken (Gratis Printable)
Kaarten maken #107: Werken met Vellum papier
Kaarten maken #106: Inspiratie vierkante vouwkaart maken
Kaarten maken #105: Nieuwe snijmallen kaders Action (Jan 2022)
Kaarten maken #104: Kaarten met speelkaarten maken (HEMA)
Kaarten maken #103: 3D kijkdoos kaart maken (incl. Gratis printable)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

13 reacties

  1. Leuke kaarten, Els. Ik heb er al gemaakt anders had ik deze van jou nagemaakt. Er was weinig te koop. Had dus later moeten beginnen……

  2. Er zit weer veel variatie in je kaarten Els.
    De schudkaart blijft ook mijn favoriet, vooral voor kinderen zijn ze heel leuk.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.