Kaarten maken #50: Werken met snijmallen voor randjes (Action)

kaarten zelf maken snijmallen Action randjes
Reclame

kaarten zelf maken snijmallen Action randjes Bij de Action zag ik weer nieuwe snijmallen liggen. Ik kocht 3 setjes. Met elk setje maakte ik een paar kaarten. Natuurlijk geef ik ook dit keer weer een stap voor stap uitleg hoe ik deze kaartjes heb gemaakt :-).

Knutselspullen die ik heb gebruikt voor deze kaarten:

  • Snijmallen voor randjes (Action)
  • Snij- en embossingmachine, zonder deze machine kun je de snijmallen niet gebruiken. Ik heb de Love2Craft van de action
  • Blanco kaarten (Action)
  • Gekleurd papier in verschillende kleuren
  • Clear stamps, ik gebruikte clear stamps die ik al even in mijn bezit heb, ik wilde deze nogmaals gebruiken. Kijk even wat je zelf nog hebt liggen en vind passen bij je snijmallen. Mijn kaarten die ik maakte deze keer hebben drie thema’s: water, ridders en liefde. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare afbeeldingen gebruiken.
  • Twinmarkers (action) om de clear stamps mee in te kleuren.
  • Pritt en foam tape
  • Schaar, stanleymes en een snijmat

Hoe ik deze kaarten heb gemaakt, stap voor stap

Alle kaarten die ik gemaakt heb, zijn qua maken hetzelfde. Ik gebruikte 3 setjes snijmallen van Love2Craft. Te koop bij de Action, per setje € 1,29. Het linkse setje gebruikte ik voor het thema water, midden voor liefde en het rechter setje gebruikte ik voor het ridder thema.
Zelf kaarten maken Love2craft snijmallen
Als eerste pakte ik een blanco kaart. Daarop plakte ik met pritt een gekleurd vlak (ong. 14×9 cm). Daar weer bovenop deed ik een wit papiertje van 13×8 cm.
Zelf kaarten maken uitleg opzet papier
Voor elke thema gebruikte ik dezelfde snijmallen, deze zitten allemaal in één set. Uit gekleurd papier sneed ik diverse randjes uit het papier. Hiervoor gebruikte ik mijn snij- en embossing machine Love2Craft. Deze randjes maakte ik met foam tape vast op elkaar en dat alles plakte ik met Pritt op de kaart.
Zelf kaarten maken Action snijmallen randen
Daarna plakte ik afbeeldingen met foam tape op mijn kaart, ik gebruikte diverse afbeeldingen die ik bij het thema vond passen. Deze afbeeldingen maakte ik met clear stamps en kleurde ik in met Twinmarkers. Je kunt ook kant-en-klare afbeeldingen gebruiken.
Zelf kaarten maken clear stamps twinmarkers Action
Als laatste plakte ik de overgebleven bubbels/sterretjes/hartjes uit de snijmallen op de kaart met Pritt om de afbeeldingen heen.
Zelf kaarten maken Action snijmallen randjes

Inspiratie voor je eigen kaartjes

Van deze 3 setjes snijmallen van Love2craft maakte ik in totaal 6 kaartjes.
Zelf kaarten maken zeemeerin kaart meisjes

Zelf kaarten maken Narwall water

Advertentie

Zelf kaarten maken liefde valentijn

Zelf kaarten maken hartjes snijmal

Zelf kaarten maken jongens verjaardag

Zelf kaarten maken Stoere jongens thema ridder

Gebruik jij graag snijmallen om randjes te maken?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #49: Vrolijke lente kaarten
Kaarten maken #48: Trouwkaarten / Valentijnskaarten maken
Kaarten maken #47: Kaarten met zelfgemaakte cadeaulabels
Kaarten maken #46: Kerstkaarten #3 2019 gemaakt met washi tape
Kaarten maken #45: Kerstkaarten #2 2019 borduren met clear stamps, incl. gratis borduurpatronen
Kaarten maken #44: Kaarten met spray paint (Action)
Kaarten maken #43: Kerstkaarten #1 2019 met clear stamps

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

De snijmallen in dit artikel heb ik ontvangen.

© Nobody ELSe

12 reacties

  1. Daar zijn ze weer….mijn favoriete snijmallen! Wat een fantasie weer! Leuk hoor. Ik ga zeker met deze snijmallen werken. Bedankt voor de ideeën. ?

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.