Kaarten maken #36: Werken met Twinmarkers en Aquamarkers Action

Kaarten maken Action Decotime Aquamarkers twinmarkers
Reclame

Kaarten maken Action Decotime Aquamarkers twinmarkers
Vandaag laat ik kaarten zien die ik heb gemaakt met Twinmarkers en Aquamarkers van de Action. Zo kun je goed zien wat je met de verschillende soorten markers kunt maken en hoe je er mee werkt. Ik leg alles stap voor stap uit, zodat jij de kaarten ook kunt maken.

Knutselspullen die ik voor mijn kaarten heb gebruikt

 • Decotime Twinmarkers Alcoholstiften (Action) of gewone stiften
 • Decotime Aquamarkers, waterbasis (Action)
 • Clear stamps, stempels naar wens. Ik koos voor een stoer ridder en kasteel thema.
 • Stempelinkt watervast, ik gebruikte Memento inkt. Zo loopt de lijn van je stempel niet uit als je de afdruk inkleurt met een stift.
 • Dik papier om de stempels op af te drukken en om het landschap te maken
 • Goed aquarelpapier
 • Kwast
 • Beker met water
 • Keukenpapier
 • Plastic vel of acrylblok, net zo groot als de kaart die je wilt maken
 • Snijmal golven en een snij- en embossingmachine of schaar/stanleymes om het landschap te knippen
 • Schaar, lijm, Pritt en foam tape

Stap 1, de afbeeldingen maken

Met mijn clear stamps en watervaste inkt stempelde ik diverse afdrukken op dikker papier. Na even de inkt te hebben laten drogen, kleurde ik de stempelafdrukken in met de Twinmarkers (Alcoholbasis). Zoals je ziet gebruik ik deze Twinmarkers heel veel. De opdruk op de stiften is eraf aan het slijten :-). Ik ben gewoon fan van deze stiften. Deze stiften dekken heel mooi en je kunt makkelijk een kleurverloop maken. Er zijn ook heel veel kleuren van deze stiften bij de Action. Toen ik alles had ingekleurd, knipte ik de afbeeldingen één voor één uit.
Twinmarkers action hoe werken inkleuren decotime

Stap 2, de achtergrond en het landschap maken

De achtergronden en het landschappen heb ik gemaakt met de Aquamarkers. Deze stiften zijn op waterbasis en met water kun je deze mooi in elkaar laten overlopen en je kunt de kleuren makkelijk opbouwen. De Aquamarkers zijn transparant.

 • De achtergronden (luchten) maakte ik op een vel goed aquarelpapier. De stukjes landschap (groen) maakte ik met een snijmal met golfjes en een snij- en embossingmachine (Action Love2Craft). Ik maakte een landschap voor de voorgrond en een landschap voor de achtergrond. Zo kan ik de kaart later diepte geven :-). Heb je zo’n snijmal niet dan kun je ook een golvend landschap makkelijk knippen of snijden.
 • Breng op een acrylblok of plastic vel de Aquamarkers aan. Je gaat gewoon met de stift over het blok. Maak alles daarna nog nat met een kwast en water.
 • Druk het vel papier van de achtergrond of één landschap op het acrylblok of plastic vel. Draai daarna alles om, zo kun je het resultaat al een beetje zien :-). Laat dit alles even intrekken. Lopen de kleuren niet mooi in elkaar over, gebruik dan meer water :-).
 • Als laatste kun je de achtergrond nog een beetje bijwerken met een Aquamarker, kwast en water.
  Laat alles goed drogen. Als je papier gaat bobbelen of opkrullen, dan kun je er ook even wat zwaars opzetten en dan wordt alles weer platter.

Aquamarkers action hoe werken uitleg

Stap 3, de kaart maken

Advertentie

Als eerste plakte ik een aquarel achtergrond op de kaart. Hiervoor gebruikte ik Pritt.
Kaarten maken achtergrond aquarel Aquamarkers decotime
Daarna maakte ik de achtergrond van de kaart. Ik plakte een landschap, wat boompjes, een kasteel en een draak op de kaart. Hiervoor gebruikte ik ook pritt.
Kaarten maken uitleg aquamarkers clear stamps twinmarkers
Op de voorgrond plakte ik met foam tape een kleiner landschap, de prinses met de ridder en wat bloemetjes.
Kaarten maken ridders prinses thema uitleg
Als laatste versierde ik de kaart met plakparels en een stempel met ‘Happy Birthday’. Bij het versieren raad ik je aan om even tussen je knutselspullen te kijken wat je nog hebt liggen.
Kaarten maken clear stamps ridder thema versieren

Inspiratie, kaarten die ik heb gemaakt met de Aquamarkers en Twinmarkers

Hieronder al mijn kaarten die ik op bovenstaande manier heb gemaakt met Auqamarkers en Twinmarkers. Op de kaarten zie je nu ook goed het verschil tussen de Aquamarkers en de Twinmarkers. De Aquamarkers zijn wat doorzichtiger van kleur en vloeien door gebruik van water mooi in elkaar over. De Twinmarkers zijn juist heel dekkend en krachtig van kleur.
Kaarten maken uitleg aquamarkers Twinmarkers decotime action

Kaarten maken stoere jongens ridder draak kasteel thema

Uitleg verschil Aquamarkers twinmarkers Action Decotim

Kaarten maken Beginner makkelijk uitleg inspiratie

Kaarten maken Action knutselspullen uitleg

Heb jij al iets gemaakt met de Action Decotime Aquamarkers?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Kaarten maken #35: Van het één kwam het ander (uitgebreide uitleg)
Kaarten maken #34: Pasen, konijntje van vilt
Kaarten maken #33: Knutselen met ponsjes
Kaarten maken #32: Handletteren met penseelstiften (action) en fineliners (incl. filmpje)
Kaarten maken #31: Stoere jongen en meiden piraten kaarten
Kaarten maken #30: Met alleen Action artikelen (nieuwe snij- en embossingmallen)
Kaartjes maken #29: Kerstkaarten 2018 #2 clear stamps

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

10 reacties

 1. erg mooie aquamarkers
  heb ze ook allemaal gekocht en ga ze gebruiken in mijn bullet journaal om mee te kleuren en je kunt er ook erg netjes mee schrijven.
  ik heb ze al uitgeprobeerd in de bullet van mus en daar drukken ze niet door het puntjes papier.
  het papier blijft mooi plat.
  hoe het gaat als je er water bij gaat gebruiken weet ik niet.

 2. Ontzettend leuk weer, en dingen van de action qua hobby.. nee, en zo wel, dan via mijn werk, maar daar bestellen en kopen ze overal wel waar het te betalen is…

  X

 3. Leuk om te zien dat je inspiratie hebt om zulke dingen te maken en op deze manier anderen aanzet om creatief bezig te zijn. Al gedacht aan een leuke boekenlegger ?

 4. Ik heb ook twee pakjes aqua markers liggen en krijg nu al helemaal zin om ze te gaan gebruiken. Wat een prachtige kaarten heb je gemaakt!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.