Kaarten maken #117: Zig zag kaart extra inspiratie (incl. Gratis printable)

Inspiratie zig zag kaart maken gratis printable
Reclame

Inspiratie zig zag kaart maken gratis printable
Een tijdje geleden plaatste ik een artikel op mijn blog met een uitgebreide uitleg en een gratis printable waarmee je een zig zag kaart kan maken. In dit artikel laat ik verschillende varianten zien die ik met dezelfde basis heb gemaakt.

Uitgebreide uitleg zig zag kaart en gratis printable

Heb je mijn vorige artikel gemist met de uitgebreide uitleg en gratis printable over de zig zag kaart? In dit artikel: Kaarten maken Zig zag kaart maken (incl. Gratis printable) kun je alles vinden over het maken van de basis van deze kaart.

Hieronder zie je kaarten waarbij ik dezelfde basis heb gebruikt maar bij elke kaart heb ik andere knutselspullen gebruikt. Zo zie je dat je met de zig zag kaart alle kanten op kunt. Per kaart zal ik vertellen wat ik heb gebruikt. Misschien heb je niet alles precies zo in huis, dat geen probleem. Je kunt de meeste knutselspullen makkelijk vervangen door producten met een ander design.

Zig zag kaart met kant-en-klare afbeeldingen

Voorkant
Een makkelijk manier om kaarten te versieren is met kant-en-klare afbeeldingen. Bij Action verkopen ze veel verschillende papierblokken met papier met patronen en bijpassende afbeeldingen. Met zo’n blok maakte ik deze kaart. Al de afbeeldingen en papier met verschillende patronen komen uit één zo’n blok.

Advertentie

De kaart versierde ik verder nog met plakparels en een label. Dit label heb ik zelf ontworpen en kun je gratis downloaden in dit artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels

Achterkant
Op de achterkant plakte ik een roze papiertje met daarop een net iets kleiner stuk kraftpapier. Daarop plakte ik weer een wit stuk papier. Als laatste voegde ik nog een afbeelding toe.
zig zag kaart action decotime inspiratie kaarten maken

zig zag kaart achterkant inspiratie decotime

Zig zag kaart gemaakt met snijmallen

Voorkant
Op de voorkant maakte ik met blauwe stempelinkt een wolkenlucht. Daarna plakte ik op de andere vlakken groen papier. De voorkant versierde ik verder met een cupcake en de letters ‘HOERA’. Deze heb ik met snijmallen gemaakt van Action (Kaarten maken #73: Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021) ).

Achterkant
Op de achterkant plakte ik groen en wit papier. En nog een cupcake die ik met dezelfde snijmallen maakte.
verjaardagskaart zig zag kaart zelf maken

zig zag kaart zlef maken voor verjaardag

Zig zag kaart gemaakt met clear stamps

Advertentie

Voorkant
Natuurlijk kan een kaart met clear stamps niet ontbreken. Deze stempels gebruik ik vaak en heel graag. Als eerste plakte ik papier met een hout en groen patroon op de vlakken van de kaart. Daarna versierde ik de kaart met stempels van dieren en bladeren die ik inkleurde met Twinmarkers. De stempels zijn van het merk Hello Bluebird.

Ik gebruikte ook nog een label met de tekst ’Speciaal voor de jarige’. Dit label kun je gratis downloaden in dit artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.

Achterkant
De achterkant heb ik weer simpel gehouden. Een groen papier met patroon, daarop een wit papier en verder nog wat bladeren en een luipaard.
zig zag kaart maken inspiratie clear stamps

zig zag kaart maken uitleg en inspiratie stempels

Met welke knutselspullen maak jij graag kaarten?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #116: Kaart met cadeaukaart maken (gratis printable)
Kaarten maken #115: Inspiratie kaart met beer in luchtballon
Kaarten maken #114: Uitschuifbare kaart maken, inclusief gratis printable
Kaarten maken #113: Action Slimline snijmallen (maart 2022)
Kaarten maken #112: Verschillende kaarten voor Pasen met uitleg
Kaarten maken #111: Kaart met theekopje & theezakje, extra inspiratie
Kaarten maken #110: Borduur snijmallen Action (Maart 2022)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

7 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.